Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Ευ. Βενιζέλος: «Εγώ πάω να κοιμηθώ…»


Συνάντηση πλέον της μιας ώρας είχε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Ευ. Βενιζέλος με τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής κ. Απ. Κακλαμάνη στο γραφείο του δεύτερου στο ισόγειο του Κοινοβουλίου. Δεν υπήρξε καμία δήλωση, φυσικά, μετά το πέρας της συνάντησης, ενώ ο κ. Βενιζέλος εξερχόμενος όταν ρωτήθηκε τι θα γίνει με την νέα κυβέρνηση απάντησε σιβυλλικά: «Εγώ πάω να κοιμηθώ τώρα»! Οι δημοσιογράφοι επέμειναν και ο αντιπρόεδρος επανέλαβε: «Εγώ πάω να κοιμηθώ γιατί πρέπει να επιβιώσω κιόλας…».
Η συνεχιζόμενη κινητικότητα περί τον κ. Κακλαμάνη, έχει πυροδοτήσει έντονη σεναριολογία, η οποία

Ρεν: Επιμένω στις υπογραφές

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόκειται να επιμείνει στο ζήτημα της παροχής γραπτών δεσμεύσεων από τους εταίρους της κυβέρνησης συνεργασίας στην Ελλάδα, ξεκαθάρισε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ Όλι Ρεν, ερωτώμενος για τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος αρνείται να δεσμευθεί γραπτώς. Ωστόσο, αιτιολόγησε την επιμονή των Βρυξελλών στη «ρήξη» η οποία επήλθε στις σχέσεις εμπιστοσύνης Αθήνας-Βρυξελλών, μετά την μονομερή εξαγγελία του δημοψηφίσματος. «Το ότι η Ευρώπη έχει χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να προσβάλει την εθνική μας αξιοπρέπεια», ανακοίνωσε η ΝΔ.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες, ο επίτροπος ρωτήθηκε με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος αρνείται να δεσμευτεί

44 και σήμερα!

45 ημέρες απομένουν για την μεγαλύτερη γιορτή του χρόνου που δεν είναι άλλη από τα ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!! 52 ακόμα για να φύγει αυτός ο γκαντεμοχρόνος γιατί είμαι σίγουρος ότι το 2011 δεν είναι και η καλύτερή χρονιά για τον Έλληνα πολίτη.  Βέβαια είναι νωρίς για να λέμε ότι ήρθαν τα Χριστούγεννα αλλά σαν μικρό παιδί και εγώ (όλοι κρύβουμε ένα παιδί μέσα μας) άκουσα καταλάθος ένα χριστουγενιάτηκο τραγούδι και περιμένω πως και πως να έρθουν.

Εθνική αυτοκτονία


Του Σταύρου Χριστακόπουλου
Από σήμερα η «κυβέρνηση των πιστωτών» θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας στο όνομα της έκτης δόσης, της «παραμονής στο ευρώ», της αποτροπής της χρεοκοπίας, της πολλοστής κατά σειρά «σωτηρίας της χώρας». Με πρωθυπουργό, αν όλα πάνε κατά πώς συζητούνταν χθες το βράδυ, είτε έναν τραπεζίτη εκλεκτό της Μέρκελ είτε τον εκπρόσωπό μας στο ΔΝΤ. Με αντικείμενο τον έλεγχο της χρεοκοπίας της Ελλάδας, το ξεπούλημά της και την αλλαγή του νομικού καθεστώτος του χρέους της.
Καθώς η μια εθνική ταπείνωση διαδέχεται την άλλη, η χώρα μας αφήνει πίσω πολιτική ανεξαρτησία, εθνική κυριαρχία και κάθε δυνατότητα να αποφασίζει για την τύχη της.
Με τον έναν απίστευτο τρόπο ο επίτροπος της Ε.Ε. για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις Όλι Ρεν, στον δρόμο που χάραξαν την περασμένη εβδομάδα η Μέρκελ και ο Σαρκοζί, έθεσε χθες με απίστευτο πολιτικό κυνισμό μια ακόμη προϋπόθεση για την «έκτη δόση»: «Περιμένουμε από την καινούργια κυβέρνηση που θα σχηματιστεί να δεσμευτεί εγγράφως πως θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις για μεταρρυθμίσεις».
Η εγγύηση αυτή δεν θα ζητηθεί μόνο από τη νέα κυβέρνηση, αλλά επιπλέον από το ΠΑΣΟΚ και τη 

Η αρπαγή του χρυσού

(ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ “ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΟΝΤΙΚΙ” ΣΤΙΣ 06-10-11) 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

thumb
Ρεπορτάζ: Βάλια Μπαζού
Το τελευταίο διάστηµα, εν µέσω της απόλυτης οικονοµικής κρίσης και ένδειας, παρατηρείται µια επικοινωνιακή «καταιγίδα» µε τη συµµετοχή υπουργών, ειδικών – σε εισαγωγικά ή µη -, πολυεθνικών εταιρειών και διαφόρων παρατρεχάµενων, που µε µια τακτική η οποία θυµίζει πλύση εγκεφάλου, θέλουν να µας πείσουν ότι τα κοιτάσµατα χρυσού που διαθέτει η χώρα θα µας σώσουν από την οικονοµική καταστροφή, θα ισοφαρίσουν το δυσβάσταχτο χρέος και θα στείλουν από εκεί που ήρθαν τους τροϊκανούς.
Η επικοινωνιακή «καταιγίδα» γίνεται µε την επίδειξη χαρτών, την ανάδειξη µελετών και την επίκληση στοιχείων για ένα κρυµµένο Ελντοράντο, τον ανεκµετάλλευτο ορυκτό πλούτο της χώρας, που θα

Όχι χορηγίες απο τα μεταλλεία στο Λιδωρίκι, πλήρης καταστροφή στο Κόκκινο Χούμα


 Το πιο ωραίο είναι ότι “αν ήταν από την S&Β δεν θα την έπαιρναν τη δωρεά”, τώρα που είναι από εργολάβο της S&Β δεν έχουν πρόβλημα!

Ε Κ Κ Λ Η Σ Η – Δ Ι Α Μ Α Ρ Τ Υ Ρ Ι Α

ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
Λ Ι Δ Ω Ρ Ι Κ Ι Ο Υ
Προς το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Δωρίδος
Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Λιδωρικίου, έλαβε γνώση ότι στην τελευταία συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την αποδοχή δωρεάς για κατασκευή πυροσβεστικού σταθμού, από τον

Επιστολή Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής προς Δημάρχους και Δημοτικά Συμβούλια των δήμων της Χαλκιδικής


Μετά από την πρωτοβουλία πολλών πολιτών σε πολλούς δήμους σε όλη την χώρα, αναπτύσσεται ένα κίνημα αντίστασης πληρωμής του παράνομου και αντισυνταγματικού τέλους ακινήτων με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Ήδη, δήμοι και δήμαρχοι, μαζί με τους δημότες τους σε πλήρη συνεργασία, έχουν συστήσει υπηρεσίες νομικής συμπαράστασης αλλά και σύστασης (σε πρώτη φάση) προς τα υποκαταστήματα της ΔΕΗ ώστε να μην προχωρούν στην διακοπή του ρεύματος σε πολίτες που πληρώνουν μεν το αντίτιμο της ΔΕΗ, αρνούνται όμως την πληρωμή του χαρατσιού.

Η Ν. Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής σας καλεί να βρεθείτε στο πλευρό αυτών των πολιτών και να

Πάρα πολύ καλημέρα σας!!!!!!!!! (Βάλτε το τέρμα)

Προς συμφωνία με Παπαδήμο

Οργιάζουν οι φήμες για συνάντηση, τηλεφωνική συνομιλία ή επαφή του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου με τον κ. Λουκά Παπαδήμο. Σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες, ο πρώην διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος και πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αποκτά εκ νέου προβάδισμα για να οριστεί πρωθυπουργός με απόφαση των δύο μεγάλων κομμάτων.

Κατά πληροφορίες, ο Γιώργος Παπανδρέου έχει (ή πρόκειται να) μεταφέρει στον κ. Παπαδήμο την αλλαγή στάσης της ΝΔ και τη σύμφωνη γνώμη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ενισχύσει τη νέα κυβέρνηση με πολιτικά στελέχη. Ο πρωθυπουργός, ο οποίος περίπου στις 11.30 το πρωί θα αναχωρήσει από την οικία του στο Καστρί για

Το κακό για σας είναι ότι σας ξέρουμε..κι' από τη καλή κι' από την ανάποδη


Και απ' όποια πλευρά κι αν σας δούμε το αποτέλεσμα είναι πάντα το ίδιο
Όπως και οι "πολιτικές" σας…

Δ. Ψωμιάδης: Ναι, στην εξόρυξη χρυσού



Σαφή θέση υπέρ της εξόρυξης χρυσού στη Β. Χαλκιδική πήρε ο αναπληρωτής Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης μιλώντας στην εκπομπή «Τα Νέα της Περιφέρειας» στον τηλεοπτικό σταθμό XTV.
Ο κ. Ψωμιάδης εκτιμά ότι το δικαίωμα στην εργασία ειδικά με τις οικονομικές συνθήκες του «σήμερα» είναι ιερό και «δε νοείται να αναπτύσσονται...
«παραφιλολογίες» οικολόγων προς την αντίθετη κατεύθυνση», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Χαρακτήρισε την επικείμενη επένδυση ως τη μεγαλύτερη επένδυση που

Προσφυγή κατά της απόφασης αύξησης των δημοτικών τελών στο Δήμο Αριστοτέλη κατέθεσε ο Μ. Βλαχόπουλος



1.Προς την Αποκεντρωμένη Περιφερειακή Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης
Τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης Πολύγυρος Χαλκιδικής
                               
2 .Προς τον κ. Θ.Σώκο Γεν. Γραμματέα  Αποκεντρωμένης Περιφερειακής Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης

Θέμα: Ένσταση για την απόφαση Αναπροσαρμογής Δημοτικών  τελών Δήμου Αριστοτέλη

Προϋπόθεση, με βάση τον Νόμο, προκειμένου να αναπροσαρμοστούν τα Δημοτικά τέλη είναι η αιτιολόγηση της ανταποδοτικότητας τους. Την αναπροσαρμογή των δημ. τελών στο Δημ. Συμβούλιο εισηγείται η οικονομική επιτροπή αφού προηγούμενα... εξετάσει τα απαραίτητα οικονομικά στοιχεία.

Η οικονομική επιτροπή, η οποία συνήλθε την ίδια μέρα και ώρα 15.30 της 31/10/11 που

ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ Η ΙΤΑΛΙΑ


Σε 15ετές ρεκόρ οδηγήθηκαν τα επιτόκια δανεισμού της Ιταλίας και όπως αναφέρει το Reuters, αυξάνονται πλέον οι ανησυχίες ότι η χώρα θα έχει σύντομα μη βιώσιμο επιτόκιο δανεισμού και θα οδηγηθεί στο μηχανισμό...
στήριξης. 

Οι αποδόσεις κρατικών ομολόγων ήταν στα σημερινά επίπεδα το 1997 και πλέον η Ρώμη, είναι μεγαλύτερη απειλή για την Ευρώπη, από ότι η Ελλάδα. 

Όπως υπογραμμίζει το Reuters η Ιταλία είναι η όγδοη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου και είναι πλέον το μεγαλύτερο πρόβλημα για την ευρωζώνη, με το κόστος δανεισμού της να έχει εκτοξευτεί στο 6,67%.



fimotro.blogspot.com

O εκνευρισμός του Κανάκη στο «Ράδιο Αρβύλα»

O εκνευρισμός του Κανάκη στο «Ράδιο Αρβύλα»

Εκνευρισμός επικράτησε στο «Ράδιο Αρβύλα» το βράδυ της Δευτέρας, όταν λίγα μόλις λεπτά μετά την πρώτη «καλησπέρα» ζητήθηκε από τονΑντώνη Κανάκη να διακόψει την εκπομπή λόγω έκτακτης επικαιρότητας.


Από την αρχή της βραδιάς, λόγω των πολιτικών εξελίξεων, υπήρχε μια καθυστέρηση μισής ώρας, στα προγράμματα του prime time του ΑΝΤ1. Έτσι, η σατιρική εκπομπή με τον Αντώνη Κανάκη ενώ ξεκίνησε στις 23.30 αμέσως μετά τους τίτλους έναρξης και το πρώτο καλωσόρισμα των παρουσιαστών δέχτηκαν εντολή να διακόψουν τη ροή της εκπομπής για να μεταδοθεί έκτακτο δελτίο ειδήσεων.


Μετά από μια μικρή αναμονή, τελικά, η εκπομπή διεκόπη για να προβληθεί το έκτακτο δελτίο

O κ. Παπανδρέου έδωσε το δικαίωμα στον Γερμανό Σόιμπλε να γελάει εις βάρος μας (vid)

Οι παλινωδίες της πολιτικής της κυβέρνησης του κ. Παπανδρεου, οι καθυστερήσεις για την τήρηση των συμφωνηθέντων αλλά και η τεράστια γκάφα με την εξαγγελία δημοψηφίσματος εξευτέλισαν την χώρα μας σε ολόκληρο τον πλανήτη. Ακόμα και ο κύριος Σόιμπλε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας -  μιας χώρας τα εγκληματα της οποίας κατα το Β' Παγκοσμιο Πόλεμο φέρνουν δάκρυα στα μάτια - γελούσε με το κατάντημα της Ελλάδας που έφερε τη Δημοκρατία. 

Αντί να ντρέπεται ο κ. Σόιμπλε για τα κρεματόρια, το Άουσβοτς το Νταχάου, του φούρνους, εξακολουθεί να… πλένει τα χέρια του με το σαπούνι που κατασκεύασαν από ανθρώπινες σάρκες οι συμπατριώτες