Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Τώρα, τα ΜΑΤ αποτρέπουν τους κατοίκους της Ιερισσού να προσεγγίσουν τον ΣΜΑ

Κλούβα με ΜΑΤ βρίσκεται αυτή την ώρα έξω από την Ιερισσό στο δρόμο προς το Γομάτι αποτρέποντας τους κατοίκους να προσεγγίσουν τον χώρο του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμάτων και να συνενωθούν με αυτούς που κατεβαίνουν από τον Κάκκαβο. Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικές δυνάμεις προχωρούν σε face control σε όσους βγαίνουν από το βουνό.

Video και δηλώσεις βουλευτών από την σημερινή διαδήλωση

Τραυματίστηκε από στέλεχος χημικού, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Διαμαντόπουλος

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Διαμαντόπουλος τραυματίστηκε στο χέρι από στέλεχος χημικού, στη διαδήλωση που εξελίσεται στις Σκουριές. Τραυματίστηκε επίσης στο κεφάλι και μια γυναίκα. Σφοδρή επίθεση των ΜΑΤ στους διαδηλωτές οι οποίοι αποχωρούν από το βουνό.

Το ελικόπτερο της αστυνομίας επιχειρεί νωρίτερα (φώτο)

Εντυπωσιακή συγκέντρωση κατά του χρυσού στη ΔΕΘ



Με εξαιρετικό τρόπο ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις του τριημέρου δράσεων, ενάντια στα μεταλλεία χρυσού, που οργανώνουν οι επιτροπές αγώνα των κατοίκων των «στοχοποιημένων» περιοχών, το ανοιχτό συντονιστικό Θεσσαλονίκης ενάντια στα μεταλλεία χρυσού και η επιτροπή αλληλεγγύης στη Χαλκιδική (της Αττικής).

Την Παρασκευή 7/9, πραγματοποιήθηκε, με αξιοσημείωτη συμμετοχή και ενδιαφέροντα διάλογο, εκδήλωση στο πλαίσιο του φεστιβάλ άμεσης δημοκρατίας, με θέμα: «Ανάπτυξη και απομεγένθυνση: τα fast