Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Οι «Ρομπέν των Φτωχών» ξαναχτύπησαν


Οι «Ρομπέν των Φτωχών» ξαναχτύπησαν
Οι  αποκαλούμενοι «Ρομπέν των Φτωχών»  έκαναν πάλι την εμφάνιση τους.
Στη 13:00, περίπου 30 άτομα με καλυμμένα τα πρόσωπα τους εισήλθαν στο σούπερ μάρκετ «Daily Express»  το οποίο βρίσκεται επί των οδών Ιουστινιανού και Καλλιδρομίου στα Εξάρχεια. Πήραν όσα προϊόντα πρόλαβαν και τα μοίρασαν στον κόσμο στη λαϊκή αγορά των Εξαρχείων!

tsantiri.gr


Ζει στον δικό του κόσμο, αλλά…



Ζει στον δικό του κόσμο, αλλά…
 αν μετά την ψηφοφορία κάνει τον… Αλέκο
Θέλω να πιστεύω ότι γνωρίζετε όλοι πως όταν μία κυβέρνηση παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης, ουδείς μπορει να κάνει πρόταση μομφης για έξι μήνες…
Θεωρεί ότι απευθύνεται σε ιθαγενείς! “Παρέλαβα χώρα αναξιόπιστη και επανέφερα την αξιοπιστία της”!
Ναι, παρέλαβε την χώρα «αναξιόπιστη» με 135 Spread και την κατάντησε «αξιόπιστη» με 3,500 Spreads!
Παρέλαβε μία χώρα που την επισκεπτόντουσαν οι μεγαλύτεροι ηγέτες του πλανήτη και την κατάντησε να μην έρχονται ούτε κλητήρες!
Παρέλαβε μία χώρα που ο πρωθυπουργός της είχε απ’ ευθείας επαφή με όλους τους ισχυρούς. Την

Ομιλία του Πρόεδρου του ΣΥΝ, Αλέξη Τσίπρα, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής (5/11/11).



Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθήσαμε το σύνολο του πολιτικού κατεστημένου της χώρας μας, να επιδίδεται σε ένα πρωτοφανές παιχνίδι τακτικής, που ξεπέρασε κατά πολύ τα όρια της σοβαρότητας.
Ο κ. Παπανδρέου προσπάθησε, παίζοντας υποκριτικά το χαρτί του Δημοψηφίσματος, να συσπειρώσει γύρω του, έστω και με το στανιό το Μνημονιακό μπλοκ.
Ο κ. Σαμαράς, που μέχρι προχθές φώναζε για τη δανειακή σύμβαση και τις αποφάσεις της συνόδου κορυφής για την χώρα μας, αποφάσισε ότι όλα αυτά τελικώς τα αποδέχεται. Αρκεί να τα ψηφίσει μια αναλώσιμη κυβέρνηση, και να φύγει από την εξουσία ο κος Παπανδρέου, ανοίγοντάς του το δρόμο για την πρωθυπουργία.
Κυβερνητικοί βουλευτές, οι οποίοι στην προηγούμενη δόση φώναζαν ότι δεν πρόκειται να συνεχίσουν να παρέχουν στήριξη στη μνημονιακή πολιτική της ύφεσης, ξέχασαν ξαφνικά τα Μνημόνια, και άρχισαν να συζητούν πως το κόστος αυτής της απαράδεκτης πολιτικής θα επιμεριστεί και σε άλλους, μέσα από μια κυβέρνηση υποτιθέμενης εθνικής ενότητας. Ή για την ακρίβεια

Στις 12 το μεσημέρι η συνάντηση Παπούλια - Παπανδρέου


Με σκοπό να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για την απόφαση του να ξεκινήσουν διαβουλεύσεις με όλα τα κόμματα για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης ευρύτερης στήριξης, ο Γιώργος Παπανδρέου θα επισκεφτεί σήμερα στις 12 το μεσημέρι τον Κάρολο Παπούλια. Χθες, ο Πρωθυπουργός έλαβε από τη Βουλή ψήφο εμπιστοσύνης με 153 «ναι» και 145 «όχι». 
«Ναι» ψήφισαν οι Μίμης Ανδρουλάκης, Βάσω Παπανδρέου, Χαρά Κεφαλίδου, Δημήτρης Λιντζέρης, Εύα Καϊλή και η κυρία Λούκα Κατσέλη, η οποία -με απόφαση του Γ. Παπανδρέου- επανεντάχθηκε στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Απούσες ήταν οι κυρίες Μιλένα

Είμαστε καλά σαν βουλή; Είπαν ναι;;


Την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής με 153 «ναι» και 145 «όχι» έλαβε τα ξημερώματα του Σαββάτου η κυβέρνηση, αφού ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου εξήγγειλε συζητήσεις για κυβέρνηση συνεργασίας. «Ναι» ψήφισαν οι Μίμης Ανδρουλάκης, Βάσω Παπανδρέου, Χαρά Κεφαλίδου, Δημήτρης Λιντζέρης, Εύα Καϊλή και η κυρία Λούκα Κατσέλη, η οποία -με απόφαση του Γ. Παπανδρέου- επανεντάχθηκε στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Απούσες ήταν οι κυρίες Μιλένα Αποστολάκη και Έλσα Παπαδημητρίου. 

Συνολικά, όπως ανακοίνωσε ο Φ.Πετσάλνικος, ψήφισαν 298 βουλευτές. Υπέρ ψήφισαν 153 βουλευτές.

Η ομιλία του πρωθυπουργού νωρίτερα ικανοποίησε τους

Πολυ Πολύ καλημέρα σας!!!!