Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Οι “Πόντιοι Πιλάτοι” της πολιτικής.

Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΕΡΒΑ.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι αρκετά στελέχη της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ σπεύδουν το τελευταίο διάστημα να πάρουν θεωρητικές «αποστάσεις» από την πολιτική της εξοντωτικής μνημονιακής λιτότητας, που επί δύο χρόνια επιβάλλουν βάναυσα και συνειδητά στην ελληνική κοινωνία.

Προφανώς αντιλαμβάνονται και εκείνοι ότι πλησιάζει η ώρα «μηδέν» της ριζικής ανασυγκρότησης του πολιτικού παιχνιδιού στη χώρα και σπεύδουν (πολύ καθυστερημένα είναι αλήθεια) να διεκδικήσουν ένα «διακριτό» ρόλο. Διακριτό όμως από ποιον και με ποιο σκοπό;

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, ο κατ’ εξοχήν υπεύθυνος για την

ΕΚΤ: Ρεκόρ δανεισμού στην πράξη τριετούς διάρκειας Πηγή:www.capital.gr

Στην κατανομή κεφαλαίων συνολικού ύψους 489,19 δισ. ευρώ προχώρησε σήμερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στο πλαίσιο της πρώτης πράξης μακροπρόθεσμης αναχρηματοδότησης διάρκειας 3 ετών ξεπερνώντας  τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Πρόκειται για ρεκόρ δανεισμού από την κεντρική τράπεζα.

Η ΕΚΤ ανακοίνωσε ότι τα κεφάλαια των τριών ετών –που αποτελεί και το μεγαλύτερο διάστημα που έχει προσφέρει στην ιστορία της η κεντρική τράπεζα– κατευθύνθηκαν σε 523 τράπεζες.

Σημειώνεται ότι οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Bloomberg News είχαν εκτιμήσει ότι οι τράπεζες θα ζητούσαν 293 δισ. ευρώ από την ΕΚΤ, ενώ