Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Ηχηρό όχι στα Χρυσωρυχεία από το Περιφερειακό Συμβούλιο

πηγη:Θρακη live


Συντριπτικά εναντίον τους τάχθηκαν οι σύμβουλοι, αλλά η απόφαση δεν βγήκε ομόφωνα
ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΜΌΝΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΦΟΡΟΙΗΘΗΚΑΝ;




Την αντίθεσή τους στην εξόρυξη χρυσού από την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, εξέφρασαν κατά πλειοψηφία οι περιφερειακοί σύμβουλοι. Από την αρχή της συνεδρίασης, κάτοικοι της περιφέρειας οι οποίοι αντιτίθενται στα σχέδια εξόρυξης χρυσού είχαν αναρτήσει πανό με στα οποία αναγράφονταν συνθήματα κατά των χρυσορυχείων.

Όλοι οι σύμβουλοι ψήφισαν κατά των χρυσωρυχείων, εκτός των κυρίων Πέτροβιτς και Ζαγναφέρη (παράταξη Παυλίδη), οι οποίοι ψήφισαν λευκό.

Ουκρανία:16 νεκροί και 10 αγνοούμενοι από έκρηξη σε ορυχείο

Έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν τις 01:00 τα ξημερώματα, ώρα Ελλάδας, σε ορυχείο της περιοχής Λουγκάνσκ στην ανατολική Ουκρανία, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 16 εργάτες, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.
Το εργατικό δυστύχημα συνέβη στις 01:57 τοπική ώρα (00:57, ώρα Ελλάδας) και σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων της Ρωσίας, τη στιγμή της έκρηξης οι εργαζόμενοι βρίσκονταν σε βάθος 900 μέτρων. Μέχρι στιγμής, ο αριθμός των αγνοούμενων ανέρχεται σε δέκα, ενώ δύο μεταλλωρύχοι έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.
Η έλλειψη κατάλληλου εξοπλισμού και τα χαμηλά επίπεδα ασφαλείας κατατάσσουν τα ορυχεία της Ουκρανίας στα πιο επικίνδυνα παγκοσμίως, με τα εργατικά δυστυχήματα να είναι αρκετά συχνά.