Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

"Δεν πληρώνω τα τέλη κυκλοφορίας" ! Χιλιάδες, καταθέτουν πινακίδες ΙΧ !



Δεν έχει προηγούμενο ο αριθμός των πολιτών που σπεύδουν στις κατά τόπους εφορίες τις τελευταίες ημέρες για να παραδώσουν τις πινακίδες από τα αυτοκίνητα τους, καθώς αδυνατούν να πληρώσουν τα εκ νέου αυξημένα τέλη κυκλοφορίας για το 2012. Όλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, κυρίως μεγάλου κυβισμού, καταθέτουν τις πινακίδες τους, αφού το κόστος συντήρησης του αυτοκινήτου τους, ιδίως εάν συνυπολογίσει κανείς και την τιμή της βενζίνης αλλά και την έκτακτη εισφορά για τα οχήματα άνω των 1928 κυβικών έως το 2014, καθιστά απαγορευτική τη χρήση των οχημάτων τους. Πρόσφατα στοιχεία δείχνουν πως μέχρι τις 30 Nοεμβρίου του 2011 καταγράφηκε συνολική αύξηση των καταθέσεων πινακίδων, στις ανά την Ελλάδα Δ.Ο.Υ, που αγγίζει και το 200% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2010, ενώ

Στα οδοφράγματα της νίκης. Η Κερατέα δεν ξέχασε τους αγώνες της...

Κερατέα, ένας χρόνος μετά.
Τα σημάδια της περσινής βίας που δεν είχε όρια, είναι ακόμα εμφανή. Και στους ανθρώπους και στην πόλη. Απομακρυσμένα οδοφράγματα, μπαλώματα στους δρόμους, καμένα λάστιχα. Υπερβολικά πολλά χρησιμοποιημένα δακρυγόνα είναι ακόμα εύκολο να βρει κανείς στα χωράφια πέριξ της πολύπαθης λεωφόρου Λαυρίου.
Χθες, οι σειρήνες πολέμου της πόλης χρειάστηκε να ηχήσουν ξανά, αλλά για άλλο λόγο. Η Λαυρίου έκλεισε με πρόχειρα οδοφράγματα ενώ άνοιξε ξανά το «άπαρτο κάστρο» των κατοίκων. Μέσα σ' όλα άρχισαν να χτυπάνε και οι καμπάνες ενώ διαρκώς ακούγονταν μικρές εκρήξεις.
Πέρασε ακριβώς ένας χρόνος από εκείνο το υπερβολικά κρύο χάραμα που εισέβαλαν τα ΜΑΤ στην Κερατέα.
Στη μαύρη αυτή επέτειο (11/12), τόσο η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Κατά του ΧΥΤΑ όσο και η