Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Προληπτικοί έλεγχοι στις τσάντες για γιαούρτια


Στο... κυνήγι αβγών, γιαουρτιών και ντομάτας θα ριχθούν από νωρίς το πρωί της 25ης Μαρτίου οι ειδικές ομάδες ελέγχου της Αστυνομίας, αναζητώντας πολίτες που θα φτάσουν στο Σύνταγμα για να διαμαρτυρηθούν στην πολιτική ηγεσία. Για το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. η παρέλαση θα είναι μια επιχείρηση ανάλογη με εκείνη του Πολυτεχνείου, μόνο που η προσπάθεια εντοπισμού των μολότοφ στα σακίδια αντιεξουσιαστών θα μετατραπεί σε... κυνήγι για γιαούρτια, ντομάτες και αβγά σε τσάντες πολιτών. Η εντολή που δόθηκε από τους στρατηγούς είναι σαφής και ξεκάθαρη: η παρέλαση θα πραγματοποιηθεί πάση θυσία.

Η εξέδρα των επισήμων θα είναι χώρος «αποστειρωμένος», ενώ θα ελέγχονται και θα προσάγονται

"Ήταν μιας ώρας υπουργός και ήθελε να αλλάξει τα στοιχεία"!


Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είναι προφανές πλέον ότι χάνει την  ψυχραιμία του καθώς ο κλοιός στην Εξεταστική για τα μαγειρέματα στο έλλειμμα, με τα οποία η χώρα οδηγήθηκε στο ΔΝΤ και στο Μνημόνιο.

Τα στοιχεία που προκύπτουν από τη διαδικασία της Εξεταστικής Επιτροπής στη Βουλή για το έλλειμμα σφίγγουν τον κλοιό γύρω του, καθώς γίνεται όλο και πιο προφανές ότι οι χειρισμοί του οδήγησαν την χώρα στο Μνημόνιο με τα γνωστά τραγικά για την κοινωνία επακόλουθα.

Μετά το άδειασμα από τον επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους Πέτρο Χριστοδούλου και, βεβαίως, τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδας Γιώργο Προβόπουλο, ήρθε

«Κανένας μόνος του στην κρίση» – Το κίνημα της αλληλεγγύης


Το μήνυμα πλέον είναι ξεκάθαρο: Οι πολίτες σε όλη την Ελλάδα αυτοοργανώνονται και παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Πολύ πριν γιγαντωθεί το κίνημα για φθηνά τρόφιμα, ενεργοί πολίτες, ακτιβιστές ή απλώς ανήσυχοι άνθρωποι είχαν ήδη αρχίσει να συμμετέχουν σε κινήσεις και πρωτοβουλίες, με σκοπό να βελτιώσουν την καθημερινότητα όσων έχουν ανάγκη, ξεπερνώντας τις δυσλειτουργίες, τις αδυναμίες και τις «αγκυλώσεις» του συστήματος.
Η παρούσα οικονομική συγκυρία ενθαρρύνει την αλληλεγγύη και «υποχρεώνει» τους ανθρώπους να μειώσουν ταχύτητα, να παρατηρήσουν τον διπλανό τους. Με λίγα λόγια, αναδεικνύει συλλογικότητες

Ξύλο και γιαούρτια στα Βριλήσσια – Τραυματίας με αίματα στο κεφάλι


Ένταση προκλήθηκε στο πνευματικό κέντρο Βριλησσίων όπου πραγματοποιείται η εκλογική διαδικάσία για την ανάδειξη νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με αναγνώστη του tsantiri.gr, ομάδα ατόμων επιτέθηκε με μπαστούνια σε μία άλλη ομάδα. Μάλιστα, ορισμένοι εκσφενδόνισαν και γιαούρτια .

Σύμφωνα με τον ίδιο, μια γυναίκα έχει τραυματιστεί στο κεφάλι και αιμορραγεί.

http://www.tsantiri.gr/koinonia-kinimata/xilo-ke-giaourtia-sta-vrilissia-travmatias-me-emata-sto-kefali.html

Κάθε μέρα 45 αιτήσεις από υπερχρεωμένα νοικοκυριά


Καθημερινά κατά μέσο όρο κατατίθενται 45 αιτήσεις στα Ειρηνοδικεία της χώρας από δανειολήπτες που προσφεύγουν στη δικαιοσύνη με βάση το νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Την ίδια στιγμή οι τράπεζες δείχνουν απρόθυμες να συμφωνήσουν για τη ρύθμιση των οφειλών στο στάδιο του προδικαστικού συμβιβασμού και αρκούνται σε τυποποιημένες απαντήσεις.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην ημερίδα που διοργάνωσε στην Αθήνα η οργάνωση καταναλωτών ΕΚΠΟΙΖΩ και η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων για το νόμο, συνολικά σε όλη τη χώρα έχουν κατατεθεί περίπου 10.500 αιτήσεις και ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί δραματικά τους επόμενους μήνες.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, μεταξύ άλλων, επισημάνθηκε το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στα Ειρηνοδικεία της χώρας από τις χιλιάδες αιτήσεις ενώ αναφέρθηκε ότι μέχρι το καλοκαίρι θα έχει