Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Τελάλης της "επανάστασης" στην Αθήνα

Γιατί τα γράμματα στο πληκτρολόγιο είναι… ανακατεμένα;

Κοιτάζοντας το πληκτρολόγιο του υπολογιστή σας, αλλά και των παλαιότερων γραφομηχανών, θα διαπιστώσετε ότι τα «Q, W, E, R, Τ και Υ» είναι τα πρώτα έξι γράμματα, ενώ όλα είναι μπερδεμένα μεταξύ τους!

Ποιος, όμως, αποφάσισε τη ρύθμιση αυτή και για ποιο λόγο ανακάτεψε τα γράμματα; Ας πάρουμε, λοιπόν, τα πράγματα από την αρχή! Η πρώτη γραφομηχανή κατασκευάστηκε το 1868 στις ΗΠΑ από τον Christopher Sholes Latham και περιελάμβανε έναν κινητό μηχανισμό με μελάνι, έναν μοχλό για τη συστροφή του χαρτιού και ένα πληκτρολόγιο με γράμματα, τα οποία ήταν τοποθετημένα αλφαβητικά.

Από την αρχή, όμως, της λειτουργίας τους οι γραφομηχανές παρουσίασαν πολλά προβλήματα, επειδή

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»: Τρεις μήνες ανυποχώρητου αγώνα!

Τρεις ολόκληρους μήνες, 91 συνεχόμενες ημέρες σήμερα σκληρού και περήφανου απεργιακού αγώνα έκλεισαν οι εργαζόμενοι της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» στον Ασπρόπυργο.

«Ο Μάνεσης είναι ο λαγός των βιομηχάνων» έλεγαν από την αρχή του αγώνα τους οι χαλυβουργοί και οι εξελίξεις ήρθαν να τους επιβεβαιώσουν. Τα μέτρα που αξίωσε είναι ακριβώς αυτά που διαπραγματεύονται τρόικα, συγκυβέρνηση, ΣΕΒ, αλλά και ΓΣΕΕ.

Έτσι, οι χαλυβουργοί θα συνεχίσουν ακόμα πιο αποφασιστικά τις εξορμήσεις που ξεκίνησαν σε όλες τις μεγάλες επιχειρήσεις στον κλάδο του μετάλλου. Για να «ανάψει παντού η φωτιά της Χαλυβουργίας», όπως κάλεσαν τους εργάτες στη ΛΑΡΚΟ, αλλά και στην επιχείρηση «Αλουμίνιον της Ελλάδος» (πρώην ΠΕΣΙΝΕ).

Και αυτό το κάλεσμα θα απλώσουν και σε άλλους εργαζόμενους άλλων χώρων το επόμενο διάστημα μαζί με αυτό της κλιμάκωσης των απεργιακών κινητοποιήσεων με νέα πανελλαδική πανεργατική απεργία.

www.tsantiri.gr

Θέλουν ευρωπαίο επίτροπο να ελέγχει τον ελληνικό προϋπολογισμό - Βενιζέλος: Οσοι θέτουν διλήμματα, αγνοούν ιστορικά διδάγματα

- Ο επίτροπος θα ορίζεται απο τους υπουργούς οικονομικών της ευρωζώνης
- Θα μπορεί να ασκεί βέτο σε αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης
- Το κείμενο εστάλη στους ηγέτες των άλλων χωρών της Ευρωζώνης
- Ούτε συζήτηση απαντά η Αθήνα
- Βενιζέλος:Η Ελλάδα έχει την ευθύνη και το κίνητρο για την εφαρμογή του προγράμματος
Η Γερμανία θέλει η Ελλάδα να εκχωρήσει την κυριαρχία της στη δημοσιονομική της πολιτική, σε έναν Ευρωπαίο επίτροπο πριν επωφεληθεί από ένα δεύτερο πρόγραμμα διάσωσης, γράφουν οι Financial Times, στην κατοχή της οποίας περιήλθε αντίγραφο της γερμανικής πρότασης.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, ένας επίτροπος που θα οριστεί από τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης θα μπορεί να ασκεί βέτο σε αποφάσεις επί των δημοσιονομικών που