Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Χρέος-Μνημόνια-Τρόικα και Μεταλλεία Χρυσού Χαλκιδικής: Δυο Όψεις του Ίδιου Νομίσματος.



ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΡΝΑΙΑΣ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Αυτό που γίνεται και σχεδιάζεται να γίνει στη Χαλκιδική με τα μεταλλεία χρυσού είναι μια επιχείρηση παράνομης διασπάθισης δημόσιου χρήματος, υποθήκευσης δημόσιας γης και ξεπουλήματος λαϊκής περιουσίας.  Αυτό που σχεδιάζουν οι φωστήρες της διαπλοκής όχι μόνο δεν είναι επένδυση αλλά είναι μια αποικιοκρατικού τύπου αρπαγή δημόσιου και λαϊκού πλούτου, περιλαμβανομένων του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων, η

Ματαιώνονται για φέτος τα Χριστούγεννα…



Ματαιώνονται για φέτος τα Χριστούγεννα…
«Ο Ιωσήφ πρέπει να πληρώσει περαίωση, η Φάτνη να τακτοποιηθεί ως ημιυπαίθριος , η Παναγία δεν παίρνει επίδομα τοκετού , οι άγγελοι δεν πετάνε λόγω απεργίας και οι 3 μάγοι φοβούνται οτι θα απελαθούν ως λαθρομετανάστες.»
ΠΗΓΗ: alexiptwto

Πόσα χρωστούν υπουργεία και δημόσιοι οργανισμοί στη ΔΕΗ



Πόσα χρωστούν υπουργεία και δημόσιοι οργανισμοί στη ΔΕΗ
Σε «κακοπληρωτή» έχει εξελιχθεί το δημόσιο για τη ΔΕΗ, καθώς δεν εξοφλεί τους λογαριασμούς του ρεύματος και μέχρι στιγμής, οφείλει περί τα 100 εκατ. ευρώ.
Τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν πως την ώρα που οι μικροοφειλέτες και όσοι δεν πληρώσουν το «χαράτσι» των ακινήτων, αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο να βρεθούν χωρίς ρεύμα, το δημόσιο, συνεχίζει να χρωστά μεγάλα ποσά, για φωτισμούς δρόμων αλλά και για καταναλώσεις των υπουργείων.
Σύμφωνα με τον κατάλογο που έδωσε στη Βουλή, πρόσφατα, ο πρόεδρος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός, οι οφειλές πελατών χαμηλής τάσης με συμβόλαιο ανήλθαν σε 350,1 εκατομμύρια ευρώ , ενώ τα χρέη του δημοσίου στην

ΑΝΑΤΡΟΠΗ των δεδομένων – Πάει για τέλος Ιανουαρίου η δανειακή σύμβαση!



Η τρόικα ενημέρωσε την κυβέρνηση Παπαδήμου ότι η διαδικασία υπογραφής της δανειακής σύμβασης μετατίθεται για τα τέλη Ιανουαρίου του 2012!
ΑΝΑΤΡΟΠΗ των δεδομένων – Πάει για τέλος Ιανουαρίου η δανειακή σύμβαση!
Ο αρχικός προγραμματισμός προέβλεπε ότι η νέα δανειακή σύμβαση επρόκειτο να τεθεί σε ισχύ το αργότερο μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου. Απαραίτητες προϋποθέσεις για την ενεργοποίηση του νέου πακέτου διάσωσης της ελληνικής οικονομίας που θα βασίζεται στην ευρωπαϊκή συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου ήταν η έγκριση της φόρμουλας από την Βουλή των Ελλήνων και η επικύρωσή της από τα κοινοβούλια των υπολοίπων 16 κρατών που συμμετέχουν στη ζώνη του ευρώ.
Δεν έχει ακόμη καταστεί δυνατό ποιος είναι ο λόγος που η υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης μετατίθεται για τον Ιανουάριο του επόμενου έτους.
Είναι ωστόσο προφανές ότι η καθυστέρηση εφαρμογής της συμφωνίας αλλάζει τον σχεδιασμό για

Πιέσεις για λουκέτα σε ALTER και Ελευθεροτυπία



Πιέσεις για λουκέτα σε ALTER και Ελευθεροτυπία
Έντονες είναι οι παρασκηνιακές πιέσεις κυρίως προς τις τράπεζες που ασκούν οι εκδότες και οι καναλάρχες, προκειμένου να μπει λουκέτο στο Alter και στην «Ελευθεροτυπία».
Σύμφωνα, με καλά ενημερωμένες πηγές τουapospasma.gr, ο βασικός λόγος που δεν προχώρησε η δανειοδότηση της «Ελευθεροτυπίας» από την Alpha Bank, έχει να κάνει με το «βέτο» που άσκησαν προς την διοίκηση της Τράπεζας, οι ισχυροί του Τύπου, που έχουν κάθε λόγο να «βγάλουν» από την μέση, την εφημερίδα των Συντακτών.
Παρόμοιο παιχνίδι παίζεται και με το Alter. Οι βασικοί ανταγωνιστές, έχουν κάθε λόγο – στην σημερινή μάλιστα αγορά- να επιδιώκουν το κλείσιμο του καναλιού.

«Ρυπογόνος βόμβα» για την Μήλο η S&B

www.protothema.gr
Στο ζήτημα που ανέδειξε το Πρώτο Θέμα για τη σοβαρή περιβαλλοντική ρύπανση στη Μήλο επανέρχεται ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, επισημαίνοντας ότι ξεκίνησε, την Παρασκευή, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σύρου, η δίκη μεγάλης εταιρείας που κάνει εξορύξεις στο νησί. 

Ειδικότερα, άρχισε η εκδίκαση μήνυσης κατά της S&B, πρόεδρος της οποίας είναι ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ, κύριος Οδυσσέας Κυριακόπουλος. Η δίκη θα συνεχιστεί την Τρίτη, οπότε αναμένεται η απόφαση.

Η εταιρεία έχει καταγγελθεί για κατ’ εξακολούθηση θαλάσσια ρύπανση από δύο εγκαταστάσεις της στα Βούδια και στο Τσιγκράδο της Μήλου και πρόκληση της

Ευρωσκλάβοι στα δεσμά της (Γερμανίας);


thumb

www.topontiki.gr

Από το Μαρικάκι
Μήπως μας αντιγράφουν οι Ιρλανδοί; Πριν από δύο φύλλα το «Π» προειδοποιούσε στο εξώφυλλό του ότι νέος πρωθυπουργός της χώρας είναι... η αυτού μεγαλειότατη Άνγκελα Μέρκελ (ποιος Παπαδήμος). Η ιρλανδική Daily Mirror στο φύλλο της περασμένης Παρασκευής με την Μέρκελ  στο εξώφυλλο αναφέρει  «Germany is our new master» («η Γερμανία είναι ο νέος μας αφέντης»).
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα www.xrimanews.grαπό την οποία αλιεύσαμε την είδηση, στην Ιρλανδία έγινε χαμός με την αποκάλυψη ότι σχέδιο με δημοσιονομικά μέτρα παραδόθηκε από τον

Χίλιοι τρόποι για να μας τα... αρπάξουν

«Τα ρέστα της» δίνει  η κυβέρνηση, για να προλάβει να ψηφίσει έως τις 7 Δεκεμβρίου το αργότερα (παραμονή της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής στις 8-9/12) και με ευρεία πλειοψηφία 250 και πλέον βουλευτών -ει δυνατόν- τον νέο προϋπολογισμό, για να πείσει τους δανειστές και τις αγορές που καραδοκούν ότι η Ελλάδα κάνει τα πάντα για να μείνει στο ευρώ.

Για να επιτύχει "σε χρόνο ρεκόρ" τους  στόχους  του για πρωτογενή πλεονάσματα 2,4 δισ. το 2012 (με αντάλλαγμα διαγραφή χρεών  έως 50% και έως 30 δισ. έξωθεν οικονομική βοήθεια) ο νέος προϋπολογισμός προβλέπει  δεκάδες επί δεκάδων μέτρων: τεκμήρια ΙΧ και αυτοκινήτων, αυξήσεις εμμέσων φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης, περικοπές μισθών και επιδομάτων κλπ.

Η ασφαλής συνταγή  όμως είναι μία: περαιτέρω αφαίμαξη για τα συνήθη υποζύγια, δηλαδή