Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Προς συμφωνία με Παπαδήμο

Οργιάζουν οι φήμες για συνάντηση, τηλεφωνική συνομιλία ή επαφή του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου με τον κ. Λουκά Παπαδήμο. Σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες, ο πρώην διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος και πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αποκτά εκ νέου προβάδισμα για να οριστεί πρωθυπουργός με απόφαση των δύο μεγάλων κομμάτων.

Κατά πληροφορίες, ο Γιώργος Παπανδρέου έχει (ή πρόκειται να) μεταφέρει στον κ. Παπαδήμο την αλλαγή στάσης της ΝΔ και τη σύμφωνη γνώμη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ενισχύσει τη νέα κυβέρνηση με πολιτικά στελέχη. Ο πρωθυπουργός, ο οποίος περίπου στις 11.30 το πρωί θα αναχωρήσει από την οικία του στο Καστρί για

τη Βουλή προκιμένου να προεδρεύσει στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, επιχειρεί να κλείσει το ντηλ με τον Αντώνη Σαμαρά και τον διάδοχό του. Αν ο Λουκάς Παπαδήμος αρνηθεί, στην Αθήνα βρίσκεται ήδη ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης.

Κατά πληροφορίες, η υποψηφιότητα του εκπροσώπου της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κ. Παναγιώτη Ρουμελιώτη αποδυναμώνεται, χωρίς όμως να θεωρείται απίθανο το ενδεχόμενο να προωθηθεί στην θέση του μεταβατικού πρωθυπουργού στην περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις με τον κ. Παπαδήμο δεν ευοδωθούν.

Το σημαντικό στοιχείο της ημέρας είναι η αλλαγή στάσης της ΝΔ που δέχθηκε να στελεχώσει τη νέα κυβέρνηση των 105 επομένων ημερών με πολιτικά στελέχη. Ονόματα υποψηφίων ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστά, είναι όμως πιθανό τα στελέχη της ΝΔ να αναλάβουν τα χαρτοφυλάκια των υπουργείων Εσωτερικών, Εθνικής Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη, Δικαιοσύνης και τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, θέσεις από τις οποίες ο κ. Αντώνης Σαμαράς ζήτησε να απομακρυνθούν οι σημερινοί υπουργοί του ΠΑΣΟΚ.



www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: