Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Κόλαφος το πόρισμα της Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ για το χρυσό της Χαλκιδικής


ΠΟΡΙΣΜΑ

ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΕΛΩΝ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ ΓΕΩΠΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ του ΑΠΘ

Η Γενική Συνέλευση της Γεωπονικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) με αριθμό 692/22-6-2012, μετά από αίτηση του Συντονιστικού Οργάνου των Φορέων της Ιερισσού και των πέριξ, εξουσιοδότησε Επιτροπή ειδικών, από μέλη του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού της Σχολής, να αποφανθεί για το ‘εάν και κατά πόσο η επέκταση των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων στη Β. Α. Χαλκιδική είναι συμβατή με αγροτικές δραστηριότητες όπως, η Γεωργία, η Κτηνοτροφία, η Μελισσοκομία, η Αλιεία, κ. ά.’.

Η Επιτροπή αποτελείται από τα ακόλουθα μέλη:

1. Αποστολίδης Απόστολος, Αναπληρωτής καθηγητής Ιχθυολογίας

2. Δημάση-Θεριού Κορτέσσα, Καθηγήτρια Δενδροκομίας

3. Θρασυβούλου Ανδρέας, Καθηγητής Μελισσοκομίας

4. Λαζαρίδης Χαράλαμπος, Καθηγητής Μηχανικής Τροφίμων

5. Νικολάου Νικόλαος, Καθηγητής Αμπελουργίας

6. Ντότας Δημήτριος, Καθηγητής Διατροφής Αγροτικών Ζώων

7. Παναγιωτόπουλος Κυριάκος, Καθηγητής Εδαφολογίας (συντονιστής)

8. Σέμος Αναστάσιος, Καθηγητής Αγροτικής Οικονομίας

9. Τσιάλτας Ιωάννης, Λέκτορας Εφαρμ. Φυσιολ. Φυτών Μεγάλης Καλλιέργειας.



Η Επιτροπή αφού μελέτησε το ‘Επενδυτικό Σχέδιο Ανάπτυξης των Μεταλλείων Κασσάνδρας από την

Πριν την Χαλκιδική πέρασε και από την Τουρκία: το «έργο» της ELDORADO GOLD στο KISLADAG


Η ELDORADO GOLD είναι η γνωστή – μεγάλη καναδική εξορυκτική εταιρία, που μαζί με τις επιχειρήσεις του «δικού» μας Μπόμπολα ανέλαβε την εκμετάλλευση των χρυσοφόρων κοιτασμάτων της Χαλκιδικής.
Και καθώς η καναδοί δεν είναι και «χθεσινοί», στη συνέχεια δημοσιεύουμε κάποια δεδομένα για το «έργο» της και στη γειτονική χώρα, στην εξόρυξη χρυσού και εκεί.


Το γεγονός

Στις 11 Αυγούστου οι ισχυρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν κατολίσθηση στις εγκαταστάσεις εκχύλισης του μεταλλείου χρυσού Κisladag, κοντά στην πόλη Εσμέ, με αποτέλεσμα να υπάρχει διαρροή υδροκυανίου στον αέρα, το έδαφος και το νερό.

Η Καναδική εταιρεία ELDORADO GOLD που λειτουργεί το μεταλλείο χρησιμοποιεί την τοξική και επικίνδυνη μέθοδο της εκχύλισης με κυάνιο σε σωρούς, απέκρυψε τη διαρροή, ενώ θα έπρεπε να είχαν σημάνει συναγερμό για να προλάβουν να... εκκενωθούν από τη

4ο ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ (2013)



Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το Ποδηλατικό Καρναβάλι διοργανώνεται την Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου 2013, 19.00 στη Θεσσαλονίκη, με στόχο το πάντρεμα της παράδοσης του Καρναβαλιού, με την αναβίωση της παράδοσης του ποδηλάτου στην Ελλάδα.
Αυτή την χρονιά το Ποδηλατικό Καρναβάλι έχει κεντρικό θέμα “Ό,τι Λάμπει Δεν είναι Χρυσός”. Ο Χρυσός μας φέρνει πιο κοντά στις διεκδικήσεις για το περιβάλλον και την υγεία. Ο Βασιλιάς Καρνάβαλος Μίδας, με την συνοδεία των Χρυσοθήρων, των Golden Boys και των Χρυσοδρέπανων Χάρων από την Χαλκιδική, θα μετατρέπει οτιδήποτε αγγίζει σε χρυσό, και θα μας υπενθυμίζει την ματαιότητα ενός μη ωφέλιμου ορυκτού, που καταστρέφει δάση, γη, αέρα και νερό για την εξόρυξη του. Παράλληλα οι Λιγνιτολάγνοι από την Κοζάνη, συνεχίζουν το φετίχ της παραγωγής ενέργειας από ένα ορυκτό που σκοτώνει.
Στο Ποδηλατικό Καρναβάλι πραγματοποιείται μια μεγάλη παρέλαση μεταμφιεσμένων ποδηλατιστών και πεζών, με θεματικές ομάδες και αποκριάτικα άρματα συμβολικού και σατυρικού χαρακτήρα, συνοδευόμενα από τον Βασιλιά και την Βασίλισσα του Καρναβαλιού. Μετά την παρέλαση ακολουθεί ένα ξέφρενο γλέντι για όλη την πόλη, με άφθονο κρασί, φαγητό, ζωντανή μουσική, dj set, προβολές, γαϊτανάκι, ξυλοπόδαρους και άλλες εκπλήξεις μέχρι την ανατολή του ηλίου, ενώ γίνεται και η παραδοσιακή καύση του βασιλιά καρνάβαλου.
Πρόγραμμα
19.00 Συγκέντρωση για την παρέλαση ποδηλάτων + πεζών
~22.00 Πάρτι με Κρούση ομάδα κρουστών, Miss Dynamite, Hollyrabit + Slammin' Danny A., Γυμνός Ποδηλάτης + GG, Kakaboss Band
Ζωντανή μετάδοση μέσω από Livemedia.gr!


Η παρέλαση θα ξεκινήσει από την Πλατεία Χρηματιστηρίου, περιοχή Βαλαωρίτου (Ερμού-Συγγρού-Φράγκων), η οποία για άλλη μια χρονιά έχει ανακοινωθεί πως θα γίνει κανονική πεζοδρομημένη πλατεία αλλά ως τώρα παραμένει ένας κυκλοφοριακός κόμβος. Παράλληλα ο πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας απειλείται να ξαναγίνει δρόμος, για την εξυπηρέτηση του αθεράπευτου αυτοκινητιστή που ακόμη και στην κρίση επιμένει στη άσκοπη χρήση του. Επιπλέον για το ποδήλατο το

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΩΝ & ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΤΑΓΕΙΡΩΝ - ΑΚΑΝΘΟΥ


ΠΡΟΣ    την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών
την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών
την ειδησεογραφική διεύθυνση του τηλεοπτικού σταθμού ΜEGA
και σύσσωμο τον δημοσιογραφικό κόσμο της χώρας

                                                                                                                               Ιερισσός, 4/3/2013

Εδώ και λίγες μέρες, μετά από τα συμβάντα στις Σκουριές, οι κάτοικοι των χωριών μας έχουν στοχοποιηθεί από μερίδα των Μέσων, τα οποία τους παρουσιάζουν συστηματικά ως «τρομοκράτες». Η παρουσίαση των γεγονότων και των όσων επακολούθησαν πόρρω απέχει από το να είναι αμερόληπτη και αντικειμενική. Όχι μόνο ο τηλεοπτικός χρόνος μοιράζεται άνισα, αλλά πολλές φορές παρακολουθούμε μια τηλεοπτική «πραγματικότητα» - κατασκευασμένη για τις ανάγκες του σόου των δελτίων των 8μμ. Στον άμβωνα της τηλε-δημοκρατίας και στον καθεστωτικό Τύπο, δεν βρίσκεται ούτε ο ελάχιστος χρόνος για να αναφερθούν οι συνεχείς καταπατήσεις των ανθρώπινων και συνταγματικών μας δικαιωμάτων, η διαρκής παρακολούθηση από τις αστυνομικές δυνάμεις, η

Φωτογραφίες και βίντεο από το συλλαλητήριο στην Αλεξανδρούπολη κατά των χρυσωρυχείων


συλλαλητήριο στην Αλεξανδρούπολη κατά των χρυσωρυχείων
Το Alexandroupoli onlιne σας μεταφέρει στο κλίμα του μεγάλου συλλαλητηρίου κατά των χρυσωρυχείων που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 13:00 στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο...

συλλαλητήριο στην Αλεξανδρούπολη κατά των χρυσωρυχείων

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

π. Χριστόδουλος: "Ἡ τρόϊκα τῆς Εὐρώπης μπορεῖ νὰ ὑπέγραψε ὅτι τὰ θέλει ὅλα, ἡ τρόϊκα τῆς κυβέρνησης μπορεῖ νὰ ὑπέγραψε «πάρτα ὅλα». Ἂς μὴν ξεχνᾶμε ὅμως, ὅτι ὁ Συνταγματικὸς νομοθέτης ἔχει θεσπίσει τὸ Σύνταγμα στὸ Ὄνομα μίας ἄλλης «τρόϊκας», ἡ Ὁποία τὸ ἄδικο δὲν τὸ εὐλογεῖ καὶ δὲν τὸ προσυπογράφει, καὶ αὐτὴ ἡ «Τρόϊκα» (Ἁγία Τριάδα) δὲν ἔχει βάλει τὴν ὑπογραφή Της σὲ κανένα ἐπενδυτικὸ σχέδιο καταστροφῆς καὶ δὲν πρόκειται νὰ τὴν βάλει" http://www.orthodoxia-ellhnismos.gr/2013/03/blog-post_4398.html