Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

AΠΟΡΡΗΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ 1974 ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ



ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ 1974 ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ

Σας παραθέτουμε ένα απόρρητο έγγραφο/ντοκουμέντο του 1974 το οποίο αποδεικνύει την χρηματοδότηση του Ανδρέα Παπανδρέου από τους γνωστούς Rockefeller  για την δημιουργία του ΠΑΣΟΚ, το οποίο είχαν προαποφασίσει ότι...

θα «κυβερνήσει» την Ελλάδα κάτω από τις διαταγές τους, με σκοπό βέβαια την πλήρη υποταγή της χώρας μας στους παγκόσμιους τραπεζικούς ηγεμόνες και με αποτέλεσμα αυτά που ζούμε σήμερα όλοι μας. Τα συμπεράσματα δικά σας… Κατι που πρέπει να το διαβάσουν όλοι οι

Όχι για μένα

Δεν το κάνω για μένα , αλλά για την φουκαριάρα την μάνα μου!!

Ακραίες εισηγήσεις στον Παπανδρέου να πει "Δεν φεύγω, ρίξτε με !"

"Δε φεύγω, ρίχτε με", είπε σε υπουργούς πριν από λίγα λεπτά ο κ. Γιώργος Παπανδρέου. Η δήλωσή αυτή έρχεται σε συνέχεια της άποψης που διατύπωσε η στενή συνεργάτιδα του πρωθυπουργού κυρία Ρεγγίνα Βάρτζελη στο protothema.gr ότι ο κ. Παπανδρέου ούτε παραιτήθηκε, ούτε προτίθεται να παραιτηθεί.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που έχει το protothema.gr, υπουργοί είναι αποφασισμένοι να ζητήσουν την παραίτηση του κ. Γιώργου Παπανδρέου από την θέση του πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου. Αυτό έγινε σαφές απ' όσα είπαν υπουργοί σε συνομιλητές τους πριν την έναρξη της δραματικής συνεδρίασης.

Σε περίπτωση που ο κ. Παπανδρέου δεν δεχθεί να αποχωρήσει, υπουργοί και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι αποφασισμένοι να θέσουν θέμα παραίτησης του πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια της

Τι είναι βία πατέρα;



«Βία είναι να ξυπνάς από το χάραμα, να δουλεύεις 10 με 12 ώρες για 700 ευρώ και να μην τολμάς να πεις κουβέντα γιατί ξέρεις ότι 100 βιογραφικά περιμένουν στο γραφείο του αφεντικού σου»

«Βία είναι να είσαι άνεργος, να ψάχνεις ένα χρόνο για δουλειά και να μην σε προσλαμβάνει κανείς γιατί είσαι πάνω από τα σαράντα»

«Βία είναι να λες στα παιδιά σου ότι δεν τα πας στην θάλασσα γιατί η βενζίνη άγγιξε το 1.75 και πρέπει να κάνεις περικοπές»

«Βία είναι να λες στα παιδιά σου ότι τον χειμώνα θα...
παγώσουν γιατί το πετρέλαιο θέρμανσης έχει αγγίξει το 1 ευρώ το λίτρο και σύντομα θα φτάσει και στο 1,50 ευρώ»

«Βία είναι κλείνεις ραντεβού στο ΙΚΑ για μετά από δύο μήνες και όταν πηγαίνεις ο γιατρός να είναι απών»

«Βία είναι να μην τολμάς να γυρίσεις μόνος στο σπίτι μετά τις 9»

«Βία είναι να είσαι 18 χρονών, να έχεις υποστεί του....... κόσμου τις μεταρρυθμίσεις, να έχεις

Απόφαση ΤΕΕ για μεταλλεία χρυσού


η επέκταση της μεταλλευτικής και μεταλλουργικής δραστηριότητας στη Β. Α. Χαλκιδική, όπως εμφανίστηκε στη ΜΠΕ του ΕΣΑ του έργου, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή επειδή δεν πληροί βασικούς όρους. Η Αντιπροσωπεία του τμήματος στην 10η Τακτική συνεδρίαση τηςσυζήτησε εκ νέου το θέμα της μεταλλευτικής δραστηριότητας στηΒ.ΑΧαλκιδικήμετά και τις νεότερες εξελίξεις και αποφάσισε τα εξής:


Εμμένει στη θέση του ΤΕΕ/ΤΚΜόπως εκφράστηκε με το με αρ.πρωτοικ. 3748/13.4.2011 έγγραφο του Τμήματος και τηντεκμηρίωσή του.
Σύμφωνα με αυτή τη θέσηη επέκταση της μεταλλευτικής καιμεταλλουργικής δραστηριότητας στη ΒΑΧαλκιδικήόπωςεμφανίστηκε στη ΜΠΕ του ΕΣΑ του έργουδεν μπορεί να γίνειαποδεκτή επειδή δεν πληροί βασικούς όρους.
Στην ολοκληρωμένη του μορφήτο έργο αποτελεί ένα τεράστιοεγχείρημα για τη φέρουσα ικανότητα της περιοχήςανατρέπει τιςγενικές αρχές χωροταξικού σχεδιασμού και ακυρώνει κάθεδυνατότητα παράλληλης αξιόλογης οικονομικής δραστηριότητας.Κατά συνέπειαη επίδραση στο φυσικό και ανθρωπογενέςπεριβάλλον δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως άθροισμα τωνεπιμέρους εκτιμώμενων συνεπειών κάθε επέμβασης.
Η εκτίμηση και αντιμετώπιση της συνολικής επίδρασης του έργου στην ευρύτερη περιοχή, απαιτεί Στρατηγική Περιβαλλοντική Μελέτη που ποτέ δεν έγινε και δεν προβλέπεται να γίνει.
Προχωρά σε νομικές ενέργειες προς τα αρμόδια Εθνικά ή/καιΕυρωπαϊκά όργαναμε στόχο την ακύρωση της έγκρισης τωνΠεριβαλλοντικών Όρωνπου εξέδωσε το ΥΠΕΚΑ από κοινού με τασυναρμόδια Υπουργείαχωρίς να ληφθεί υπόψη καμία από τιςουσιαστικές/αξιόλογες παρατηρήσεις-προτάσεις που κατατέθηκαν και από το ΤΕΕ/ΤΚΜ, αλλά και από άλλους φορείς.

ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ "ΠΑΓΩΝΕΙ" ΤΗΝ 6η ΔΟΣΗ


Σύμφωνα με πληροφορίες του Spiegel, του Reuters και άλλων διεθνών μέσων προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της έκτης δόσης είναι η επίλυση των πολιτικών ζητημάτων που έχουν προκύψει, δηλαδή είτε το δημοψήφισμα είτε βουλευτικές εκλογές.

Παρά τις πιέσεις και τους κινδύνους ο Γιώργος Παπανδρέου επέμεινε: "Οι αποφάσεις της ΕΕ έχουν ευθύνες.  Λόγω αμφισβήτησης θεώρησα  σημαντικό ο ελληνικός λαός να  πάρει  τις αποφάσεις. Θα διοργανώσουμε το δημοψήφισμα στις 4 Δεκεμβρίου. Θα επιστρέψω στην Ελλάδα και θα ενημερώσω τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων. Πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός είναι σοφός και θα πάρει τις σωστές αποφάσεις".



Mια μίνι Σύνοδος Κορυφής, ένα Eurogroup 
μεταξύ των ηγετών των ευρωπαϊκών κρατών που βρίσκονται ήδη στις Κάνες ενόψει της Συνόδου των G20 θα πραγματοποιηθεί την Πέμτπη το

Πασόκοπολη


Σαν σήμερα

1822: Οι αντιπρόσωποι των ευρωπαϊκών χωρών που συμμετέχουν στο Συνέδριο της Βερόνας χαρακτηρίζουν αυθάδες το αίτημα της ελληνικής αντιπροσωπείας να εμφανισθεί μπροστά τους και να τους αναπτύξει τις θέσεις της για την Επανάσταση.


1944: Κυκλοφορεί το μεγαλύτερο σε ονομαστική αξία ελληνικό χαρτονόμισμα των 100 δισεκατομμυρίων δραχμών, το οποίο φέρει την υπογραφή του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Ξενοφώντα Ζολώτα.




Το 1718 γεννήθηκε ο Τζον Μόνταγκιου, βρετανός πολιτικός, εφευρέτης και εξερευνητής, 4ος κόμης του Σάντουιτς. Το 1762 ανακάλυψε ένα πρόχειρο φαγητό που ονομάστηκε σάντουιτς, επειδή ως δεινός χαρτοπαίκτης δεν μπορούσε να σπαταλά πολύ χρόνο για να φάει.

Ήδη η κυβέρνηση ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ... εκτός αν...


Με τη δήλωση της βουλευτίνας του ΠΑΣΟΚ, Έλενας Παναρίτη "Δεν δίνω ψήφο εμπιστοσύνης στην καταστροφή της χώρας μου" και «Δεν πρόκειται να συναινέσω σε δημοψήφισμα, που θα φέρει την Ελλάδα εκτός της Ευρώπης" (στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real Fm» ΕΔΩη κυβέρνηση έφτασε στους 150 θετικούς ψήφους

Ήδη έχει πέσει δηλαδή, εκτός αν ..."επανακάμψουν" κάποιοι από τους διαγραφέντες - αποχωρήσαντες και την ψηφίσει τελικά και η Έλσα Παπαδημητρίου...

Κ. Παναρίτη «Δεν δίνω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση»

Η κ. Παναρίτη έκανε τις εξείς δηλώσεις. 
«Αν δεν πάρει πίσω την πρόταση για δημοψήφισμα ο Πρωθυπουργός δεν δίνω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση»

«Όχι στην καταστροφή της χώρας»

Βενιζέλος: Με επιστολή του στις 4.45 το πρωί λέει όχι στο δημοψήφισμα!


- 4:45′ ξημερώματα επιστολή Βενιζέλου: «Διαφωνώ με το δημοψήφισμα»- Ολονύχτιες επαφές βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, κρίνουν την ψηφοφορία της Παρασκευής
Δραματικές και ραγδαίες οι εξελίξεις τόσο στο εξωτερικό όσο και πολύ περισσότερο στο εσωτερικό σκηνικό της χώρας. Χτες αργά το βράδυ δια στόματος της Γερμανής καγκελαρίου κας Άνγκελα Μέρκελ και του Γάλλου Προέδρου κ. Νικολά Σαρκοζί πληροφορηθήκαμε ότι το δημοψήφισμα που προανήγγειλλε τις προηγούμενες ηέρες ο Έλληνας Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, θα έχει το ερώτημα: «Αν μένουμε ή όχι στο ευρώ» και θα διεξαχθεί το αργότερο μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου. Μέχρι τότε, ανακοίνωσαν με σκληρό ύφος οι δύο ηγέτες, αναστέλλεται η εκταμίευση της 6η δόσης προς την Ελλάδα. Λίγο νωρίτερα είχε προηγηθεί το «δείπνο» μεταξύ Μέρκελ – Σαρκοζί – Παπανδρεόυ στο πρεριθώριο της συνάντησης των G20 που πραγματοποιείται στις Κάννες.Σε δηλώσεις του ο Έλληνας Πρωθυπουργός δήλωσε ότι οι Έλληνες θα πουν «Ναι» στο ερώτημα αυτό.
Βενιζέλος «Όχι, στο δημοψήφισμα»
Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνσης και υπουργός των Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος που μετέβη μαζί με τον κ. Παπανδρέου στις Κάννες, με επιστολή του που δημοσιοποιήθηκε στις πέντε παρατέταρετο τα ξημερώματα σήμερα, δηλώνει ότι είναι αντίθετος με την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.
«Η θέση της Ελλάδας μέσα στο ευρώ είναι μια ιστορική κατάκτηση της χώρας που δεν μπορεί να τεθεί υπό αμφισβήτηση. Το κεκτημένο αυτό του ελληνικού λαού δεν μπορεί να εξαρτηθεί από τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος», τονίζει στην επιστολή του, ζητώντας ταυτόχρονα «Εθνική Ενότητα».
Προς την… έξοδο οδηγούν την κυβέρνηση οι Βουλευτές της;
Μετά το, ουσιαστικά, τελεσίγραφοι των Ευρωπαίων προς την Ελλάδα, πολλοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αρχίζουν να αναζητούν λύσεις ή να επεξεργάζονται διάφορα σενάρια εξόδου από την κρίση που έχει περιέλθει το κόμμμα τους. Ολονύχτιες συσκέψεις από πολλές και διαφορεςτικές ομάδες έγιναν απόψε, ενώ ολοένα και περισσότεροι ζητούν να συνεδριάσει άμεσα η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ ώστε να τεθεί σε ψηφοφορία αν θέλουν ή όχι το δημοψήφισμα και μάλιστα με αυτό το ερώτημα. Ενώ από τα ξημερώματα οι φήμες λένε ότι θα έχουμε σήμερα νέα επιστολή ανεξαρτητοποίησης βουλευτή. Ενώ η γενική αίσθηση είναι ότι πολύ δύσκολα θα εξασφαλίσει την η κυβέρνηση την παραμονή της στην εξουσία.
Σήμερα στην Βουλή, κατά την συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοισύνης στην κυβέρνηση θα μιλήσει ο πρωθυπουργός και οι αρχηγοί των κομμάτων.
Το απόγευμαστις 6 ο ΣΥΡΙΖΑ και πρωτοβάθμια σωματεία διοργανώνουν συτγκέντρωση στο Σύνταγμα και η ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος. Αύριο την ίδια ώρα και πάλι στο Σύτνταγμα, συγκέντρωση πραγματοποιεί το ΚΚΕ με ομιλήτρια την Γραμματέα του κόμματος κα Αλέκα Παπαρήγα.

tsantiri.gr

Παραιτήθηκε η Εύα Καϊλή δηλώνοντας πως δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης


Βρισκόμαστε μια ανάσα πριν την πτώση της κυβέρνησης Παπανδρέου, μετά την ανεξαρτητοποίηση της Εύας Καϊλή. Στους 151 βουλευτές αυτή τη στιγμή  η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ…

Την απόφασή της να μην παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση γνωστοποιεί με επιστολή της προς τον Πρωθυπουργό και τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύα Καϊλή.
Η κ. Καϊλή τάσσεται εκ νέου κατά της διεξαγωγής δημοψηφίσματος κάνοντας λόγο για ψευτοδίλημμα που «αποτελεί μια ακόμη διχαστική διαδικασία για την ελληνική κοινωνία». Καλεί τον Πρωθυπουργό να ανακαλέσει την απόφασή του για διεξαγωγή δημοψηφίσματος.
Αναλυτικά η επιστολή: