Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

ΧΑΧΑ Σαν σήμερα!!

1968: Σαν σήμερα ο Γεώργιος Παπανδρέου, ο επονομαζόμενος και «Γέρος της Δημοκρατίας», πολιτικός που διετέλεσε και πρωθυπουργός πέθανε!. [γεν. 18/2/1888] 

Ο Γ. Καρατζαφέρης για το δημοψήφισμα



Ο Γ. Καρατζαφέρης για το δημοψήφισμα
Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης σχετικά με το δημοψήφισμα προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Το Δημοψήφισμα θα βάλει την χώρα σε μια μακρά διαδικασία απραξίας και αυτό θα είναι καταστροφικό.
Δεν υπάρχει χρόνος. Αυτό που χρειάζεται στην κατάσταση και τον χρόνο που βρισκόμαστε τώρα είναι να δείξουν οι πολιτικοί ηγέτες ωριμότητα.
Πρέπει επιτέλους αυτή την ύστατη ώρα, κάποιοι να σοβαρευτούν. Χρειαζόμαστε άμεσα μία λύση.
Να πάμε στις Βρυξέλλες και επιτέλους να μιλήσουμε. Να τους εξηγήσουμε το τι μπορούμε και τι δεν μπορούμε να κάνουμε. Δεν γίνεται να πηγαίνουμε στις Βρυξέλλες και να μένουμε άφωνοι, όπως οι κ. Παπανδρέου και Σαμαράς.
Η χώρα χάνεται και …ημείς άδωμεν».

Ισοκράτης

«Να προτιμάς δίκαιη φτώχια παρά άδικο πλούτο, γιατί η δικαιοσύνη είναι καλύτερη απ’ τα χρήματα, γιατί αυτά μεν ωφελούν μονάχα τους ζωντανούς, εκείνη δε προετοιμάζει δόξα και στους πεθαμένους.»


Ισοκράτης

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ανεξαρτητοποιήθηκε η Αποστολάκη – 152 βουλευτές το ΠΑΣΟΚ


ΕΚΤΑΚΤΟ: Ανεξαρτητοποιήθηκε η Αποστολάκη – 152 βουλευτές το ΠΑΣΟΚ
Πριν από λίγο, έγινε γνωστό ότι η βουλευτής του ΠΑΣΟΚΜιλένα Αποστολάκη απέστειλε επιστολή παραίτησής της στον πρόεδρο της Βουλής, Α. Πετσάλνικο, με την οποία γνωστοποιεί την απόφασή της να ανεξαρτητοποιηθεί.
Ως εκ τούτου, το ΠΑΣΟΚ αριθμεί πλέον 152 βουλευτές.




Ο Μόσιαλος δεν ήξερε για το δημοψήφισμα – Σκέψεις παραίτησης



Ο Μόσιαλος δεν ήξερε για το δημοψήφισμα – Σκέψεις παραίτησης
Στα πρόθυρα παραίτησης είναι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iefimerida, αιφνιδιάστηκε πλήρως από την απόφαση του πρωθυπουργού για δημοψήφισμα και ψήφο εμπιστοσύνης, για την οποία δεν ήταν ενήμερος και διαφωνεί απολύτως.
Ο κ. Μόσιαλος από την Κυριακή το βράδυ βρίσκονταν στο εξωτερικό για προσωπικούς λόγους.
ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Έκτακτο υπουργικό Συμβούλιο στις 6 το απόγευμα


ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Έκτακτο υπουργικό Συμβούλιο στις 6 το απόγευμα
Ενδεχομένως το τελευταίο υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Παπανδρέου θα συνεδριάσει στις 6 το απόγευμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβερνητική σύσκεψη θα μετατραπεί σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, στο οποίο ο... πρωθυπουργός σκέφτεται και πιέζεται να ανακοινώσει την παραίτηση της κυβέρνησής του...

Η χώρα βρίσκεται μπροστά σε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και τίποτα πλέον δεν αποκλείει μέχρι το βράδυ να έχουν προκηρυχθεί εκλογές. Ήδη ανεξαρτητοποιήθηκε η Μ. Αποστολάκη και στην κίνηση αυτή προσανατολίζονται κι άλλοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Την ίδια στιγμή ο Α. Σαμαράς προκειμένου να προκαλέσει εκλογές έχει αποφασίσει να προχωρήσει στην παραίτηση των βουλευτών της Ν.Δ. οπότε θα προκηρυχθούν αναγκαστικά εθνικές εκλογές.

e-volos.gr

Προειδοποιεί για παραίτηση η Εύα Καϊλή, αν δεν παραιτηθεί ο Γιώργος Παπανδρέου

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Προειδοποιεί για παραίτηση η Εύα Καϊλή, αν δεν παραιτηθεί ο Γιώργος ΠαπανδρέουALERT! Επιστολή απέστειλέ πριν λίγο και η Εύα Καιλή, ζητώντας την παραίτηση του Πρωθυπουργού και κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με άλλον Πρωθυπουργό. Σε διαφορετική περίπτωση δήλωνει ότι θα ανεξαρτητοποιηθεί... «Δεν μπορώ να προτάξω το κομματικό συμφέρον απέναντι στο εθνικό», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθεί Αναλυτικά η επιστολή της:





Αγαπητέ Πρόεδρε,

στην συνεδρίαση της Κ.Ο. χθες, δεν μας δόθηκε ο λόγος, ετσι καταθέτω την παρακάτω επιστολή, για να εκφράσω την δική μου άποψη.
Η διακυβέρνηση μας χαρακτηρίστηκε από Ιστορικά διλήμματα, με κρισιμότερο εκείνο της προσφυγής μας στο ΔΝΤ.
Εφόσον δεν ζητήθηκε τότε η συμμετοχή όλων των Ελλήνων πολιτών, και καθώς το ΠΑΣΟΚ ενσαρκώνει την Ευρωπαϊκή Προοπτική της χώρας, δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να θέσουμε σε αμφισβήτηση αυτή την προοπτική μέσω δημοψηφίσματος ή οποιασδήποτε άλλης διαδικασίας, μετά τις τιτάνιες προσπάθειες σας τα τελευταία δυο χρόνια.
Το ενδεχόμενο ενός δημοψηφίσματος ουσιαστικά ακυρώνει την συμφωνία της 26ης Οκτώβρη και μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στη χρεοκοπία.
Εδώ που έχουνε φτάσει τα πράγματα, είναι απαραίτητο να ληφθεί πρωτοβουλία από εσας, για μια νέα κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας και Συνεργασίας, με Πρωθυπουργό πρόσωπο κοινής αποδοχής, για την διασφάλιση αυτής της Συμφωνίας.
Θεωρώ αυτονόητο αγαπητέ Πρόεδρε, οτι τα σχέδια περι Δημοψηφίσματος θα εγκαταλειφθούν άμεσα και ρητά, και θα προταχθεί το Εθνικό Συμφέρον της Ελλάδας.
Η συνείδηση μου δεν μου επιτρέπει σε καμία περίπτωση να προτάξω το κομματικό ή το προσωπικό μου συμφέρον, από το Εθνικό.
Ουτως ή άλλως και σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές για το Εθνος, καλούμαστε όλοι να αναλαβουμε τις ευθύνες μας, πράγμα το οποίο θα πράξω.

Με εκτίμηση
Εύα Καϊλή

Δεν φεύγει με τίποτα...



Οκ. Παπανδρέου είναι αποφασισμένος να μείνει στην εξουσία όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο μπορεί. Το δημοψήφισμα είναι ένα εύρημα που θυμίζει κόλπο ταχυδακτυλουργού. Την ώρα που το κοινό απαιτεί να κατέβει ο καλλιτέχνης από την σκηνή, επειδή το θέαμα που του προσφέρεται βρίσκεται σε αναντιστοιχία με τα χρήματα που έχει πληρώσει, ο «μάγος» αποφασίζει να βγάλει από το μανίκι του τον επόμενο άσσο. Το πρόβλημα, όμως, είναι ότι το κοινό δεν συμπαθεί πλέον το πόκερ...

Ας πούμε ότι ο ελληνικός λαός πει «όχι» στο δημοψήφισμα. Επειδή είναι θυμωμένος με την κυβέρνηση, επειδή νιώθει απογοητευμένος από τις εξελίξεις, επειδή δεν... βλέπει μέλλον για τον ίδιο και τα παιδιά του. Για όποιον λόγο, τέλος πάντων. Ας πούμε, λοιπόν, ότι πει «όχι». Αυτό σημαίνει ότι δεν θα ισχύει η συμφωνία με τους Ευρωπαίους; Κι ας πούμε ότι είναι έτσι. Οι άλλοι το ξέρουν; Το ήξεραν όταν προσπαθούσαν να βρουν λύση για το

Καταρρέουν...



Προβλέπω:
"Ελπίζω να μην πέσει η κυβέρνηση σήμερα-αύριο και το χάσω. ΔΝΤ-Τροϊκανοί, βαστάτε γερά !!!" (έγραφα χθες ΕΔΩ)   Τι ήθελα και το είπα; οι ΔΝΤ-Τροϊκανοί, δεν μπόρεσαν να ..."βαστήξουν" ούτε μια μέρα, παρά το"στρίβειν δια του δημοψηφίσματος" που επιχείρησε ο ΓΑΠ.  Ήδη 1 βουλευτής (Μιλένα Αποστολάκη)δήλωσε "ανεξάρτητη", κατεβάζοντας τη δύναμη της κ.ο. του ΠΑΣΟΚ, στους 153 (...με τουλάχιστον άλλους 3 βουλευτές σκέφτονται να ακολουθήσουν το δρόμο της), ενώ πριν από λίγο, η Βάσω Παπανδρέου (παρακάμπτοντας τον ΓΑΠ, σα να μην ...υπάρχει), απευθύνθηκε στον Παπούλια, ζητώντας απ' αυτόν πρωτοβουλίες (σύγκλιση πολιτικών αρχηγών) και εκλογές... Οι "πολιτικές εξελίξεις" τρέχουν 

ΠΡΩΤΟΝ: Πάμε (εννοείται) σε εκλογές, εγώ λέω πριν τα Χριστούγεννα.
ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Το πρόβλημα στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι ούτε η "συνοχή", ούτε οι 153... Ήδη, είναι σε  αναζήτηση νέου ...προπονητή (αρχηγού, ήθελα να πω) και προσωπικά ΔΕΝ βλέπω ούτε ΓΑΠ ούτε Μπένι επικεφαλής... Βλέπω απλά, κανιβαλισμό δελφίνων...
ΤΡΙΤΟΝ: Το πιο σοβαρό (και γελοίο ταυτόχρονα), είναι ότι σιγά-σιγά, θα βλέπετε τους κο-κο-κο, κατά δεκάδες, να βγαίνουν στο ..."γυαλί" και να λένε: "εγώ τα έλεγα" (ότι η κυβέρνηση δεν πήγαινε καλά)"εγώ είχα επιφυλάξεις μου" κλπ, μπας και γλυτώσουν καμιά ...πέτρα δηλαδή, από εκείνο το προφητικό "θα μας πάρουν με τις πέτρες", του ΓΑΠ...


Εκλογές θα ζητήσει ο Σαμαράς από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Την ανάληψη πρωτοβουλίας στην κατεύθυνση της διεξαγωγής εκλογών θα ζητήσει σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς στην συνάντηση που θα έχει την Τρίτη στις 12:00 με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.

Ο κ. Σαμαράς αναζητά τρόπους για να ματαιώσει την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού για διεξαγωγή δημοψηφίσματος την οποία θεωρεί καταστροφική γιατί “προκαλεί έμμεσο εθνικό διχασμό και διακινδυνεύει την παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση που είναι η κορυφαία επιλογή του ελληνικού λαού”.  Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Σαμαράς εξετάζει τρόπους για την πρόκληση εκλογών που θεωρεί ότι είναι η μόνη λύση για το αδιέξοδο που έχει οδηγήσει η κυβέρνηση την χώρα. 

Οτιδήποτε άλλο αποτελεί εκτροπή υποστηρίζει η ΝΔ και εξετάζει ακόμη και την

Aν δεν προκύψει 150+1... Εκλογές πριν τα Χριστούγεννα

Εκλογές λίγο πριν τα Χριστούγεννα θα έχουμε στην περίπτωση που η κυβέρνηση δεν καταφέρει να πάρει τουλάχιστον 150 + 1 θετικές ψήφους στην ψηφοφορία που θα γίνει τα μεσάνυχτα της ερχόμενης Παρασκευής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους αυτοματισμούς του Συντάγματος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει στην διάθεσή του έως εννέα μέρες προκειμένου να διαπιστώσει, μέσω διερευνητικών εντολών προς τα τρία κόμματα με τις περισσότερες κοινοβουλευτικές έδρες, εάν υπάρχει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης ευρείας κοινοβουλευτικής αποδοχής. Στην περίπτωση που οι διερευνητικές αποτύχουν τότε προκηρύσσει εκλογές οι οποίες θα

Ξύλα..

Μετά από πολλά χρόνια, (εγώ πάντως δεν το θυμάμαι) μάλλον δεν θα δώσει to δασαρχείο, τις μερίδες ξύλων που δικαιούται κάθε οικογένεια που έχει μερίδα στον Δήμο Αριστοτέλη. Ο λόγος είναι ότι δεν έχουν πληρώσει ακόμα τους υλοτόμους. Εμ δεν τους πληρώνουν εμ έχουν κόψει τιμολόγια και έχουν πληρώσει τον  Φ.Π.Α.. Δηλαδή και δεν έχουν πληρωθεί αλλά πληρώσανε κιόλας!! Μακάρι να βρούνε μία άκρη γιατί αλλιώς θα γεμίσει το βουνό αλυσοπρίονα. Καταλαβαίνετε τι λέω.

Καλημέρα και καλό μήνα!!!