Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

“Από κει που ήρθαν…”


Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής για την απόφαση του δασαρχείου Αρναίας να απομακρυνθεί άμεσα η “Ελληνικός Χρυσός” από το όρος Κάκκαβος.

Μετά τα σοβαρά επεισόδια που είχαμε στην τύπου φαρ ουέστ “κατάληψη” του Κάκκαβου από “εργαζόμενους” της εταιρίας χρυσού από τους “30 οικολόγους” όπως τους αποκαλούσαν οι ίδιοι αλλά και μερίδα των τοπικών ΜΜΕ, έρχεται  η απόφαση καταπέλτης του δασαρχείου Αρναίας:

η εταιρία πρέπει άμεσα να τα “μαζέψει” και να φύγει, διακόπτωντας οποιαδήποτε παράνομη εργασία της

Εκδιώχθηκε από τις Σκουριές η ΠΑΡΑΝΟΜΗ “Ελληνικός Χρυσός”


Τα μαζεύει και φεύγει άρον άρον η εταιρεία από το βουνό. Με έγγραφό του την Δευτέρα 26 Μαρτίου, το Δασαρχείο Αρναίας διέταξε την άμεση διακοπή κάθε εργασίας στις Σκουριές από την ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, την αποχώρηση όλων όσων βρίσκονται στην “φρουρά” εκεί και την εντός τριών ημερών εκκένωση του βουνού από τα μηχανήματα, οχήματα, κοντέινερς, προσωπικό της εταιρείας και συνεργεία υπεργολάβων.

Σήμερα Πέμπτη λήγει η τριήμερη προθεσμία και το Δασαρχείο διεξάγει καταγραφή όλων των έργων και επεμβάσεων που πραγματοποίησε παράνομα στο δάσος η εταιρεία από τις 19 Μαρτίου, προκειμένου να υποβληθούν μηνύσεις και να επιβληθούν οι κυρώσεις που προβλέπει ο νόμος.

Έστω και με καθυστέρηση μιας εβδομάδας, το Δασαρχείο αντέδρασε. Θα έπρεπε να είχε εφαρμοστεί η διαδικασία της αυτόφωρης σύλληψης των υπευθύνων της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ και των