Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Άκης Φιλιός - Φίλε ΜΑΤατζή

Χοντρό Δέντρο - Σκουριές 21-10-2012

Ανακοίνωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ Χαλκιδικής για τα χθεσινά επεισόδια στις Σκουριές


Η βόρεια Χαλκιδική και οι χιλιάδες πολίτες της, έζησαν χθες ακόμα ένα επεισόδιο καταστολής και αστυνομικής τρομοκρατίας, με απογορεύσεις, χημικά, κυνηγητό και ξύλο. Η εταιρία “Ελληνικός Χρυσός” στην προσπάθειά της να επιβάλει την μεταλλουργεία χρυσού στην περιοχή, με τις ευλογίες και την κάλυψη της κυβέρνησης, έχει μετατρέψει την αστυνομία σε μπράβους της, η οποία και δεν διστάζει να χρησιμοποιεί αναίτια και απροκάλυπτη βία ενάντια σε απλούς ανθρώπους.

Τα χθεσινά σοβαρά επεισόδια, η καταστροφή αυτοκινήτων διαδηλωτών, η προσαγωγή 15 πολιτών μετά την διαδήλωση – που με πολύ “κόπο” και χωρίς στοιχεία, από την μεριά της αστυνομικής διεύθυνσης Πολυγύρου, μετατράπηκαν αργά το βράδυ σε συλλήψεις για “στάση κατά της αστυνομίας” – ο προπηλακισμός της βουλευτή μας, Ιγγλέζη Κατερίνας, από αστυνομικούς των ΜΑΤ, αποδυκνείουν ότι τόσο η κυβέρνηση, η εταιρεία των χρυσοθήρων αλλά και η ηγεσία της αστυνομίας, έχουν αποφασίσει να φτάσουν στα άκρα.

Η τρόικα καταστροφής του περιβάλλοντος και τρομοκρατίας των πολιτών, ας το πάρει χαμπάρι: Ούτε μας φοβίζουν, ούτε μας κάμπτουν. Τόσο η μεταλλουργεία όσο και αστυνομική τρομοκρατία δεν θα περάσουν. Έχουμε αρκετή υπομονή να συνεχίσουμε τον αγώνα μας ο οποίος και θα δικαιωθεί.

Το Γραφείο Τύπου

http://synseola.wordpress.com/2012/10/22/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%AF%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BD-%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1-%CE%B5%CE%BA%CE%BC-%CF%87%CE%B1%CE%BB%CE%BA/

Ξύλο, χημικά και βία από τους αστυνομικούς - προστάτες των μεταλλείων χρυσού στη Χαλκιδική (ΦΩΤΟ)


Ξύλο, χημικά, συλλήψεις ακόμη και ηλικιωμένων από τους αστυνομικούς σήμερα στις Σκουριές κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης ενάντια στη λειτουργία των μεταλλείων χρυσού στη Χαλκιδική.

Στις φωτογραφίες διακρίνονται ακόμη και κρανοφόροι με πολιτικά που πραγματαποιούν συλλήψεις μέσα στο δάσος. Μάλιστα κάποιοι δε διστάζουν να χτυπάνε τους συλληφθέντες ενώ είναι ιδιαίτερα "σκληροί" ακόμη και στους ηλικιωμένους διαδηλωτές!



 http://www.seleo.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=73655%3Aksulo-xhmika-kai-bia-apo-tous-astunomikous---prostates-ton-metalleion-xrusou-sth-xalkidiki-foto&catid=1%3Alatest-news&Itemid=50#ixzz2A0vYwoai
Seleo.gr News




O ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ για τις κινητοποιήσεις στη Χαλκιδική και την αστυνομική βία.




Δήλωση του Δημήτρη Τσουκαλά, Βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Υπεύθυνου Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Πρωτοφανής ήταν σήμερα η αστυνομική βία ενάντια στους κατοίκους που αντιδρούν στη δημιουργία εργοστασίου χρυσού στις Σκουριές της Χαλκιδικής.

Οι κάτοικοι αντιδρούν γιατί η εξόρυξη του χρυσού είναι επιφανειακή και καταστρέφει το προστατευόμενο αρχέγονο δάσος της περιοχής, ενώ παράλληλα η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει ως