Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

ΨΥΧΟΥΛΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ


ΚΕΡΔΗ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΤΙΛ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΡΙΑΝΟΥΣ, ΠΟΥ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΝΑ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
Την ώρα που στη φορο-κρατούμενη Ελλάδα δεν έχει μείνει ίχνος επενδυτικής πρωτοβουλίας, η μεγάλη συμφωνία ανάμεσα στο Κατάρ και σε ιδιώτες για τον ελληνικό χρυσό, που κρύβεται στο υπέδαφος της Χαλκιδικής, γεννάει ήδη κέρδη για λίγους.

Οχι όμως για το ελληνικό Δημόσιο. Η υπόθεση αναδεικνύει την απρονοησία του Δημοσίου, τα μεγάλα κενά του φορολογικού συστήματος και ταυτόχρονα......

Την Πέμπτη στη Χαλκιδική ο Αλ. Τσίπρας, θα μιλήσει για τη “χρυσή” διαπλοκή και τον Πρωθυπουργό-ντήλερ


Στη Χαλκιδική μεταβαίνει την προσεχή Πέμπτη (14/10) στη Χαλκιδική ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ.Τσίπρας για να αναδείξει περαιτέρω τις διαστάσεις του θέματος της επένδυσης χρυσού από το Κατάρ.
Ο  Αλ.Τσίπρας  στις παρεμβάσεις που έκανε τις προηγούμενες ημέρες επιτέθηκε στον πρωθυπουργό, χαρακτηρίζοντάς τον, ντίλερ, λέγοντας μάλιστα ότι “έχει καταντήσει πια να είναι απλώς διαμεσολαβητής ανάμεσα στους ξένους επενδυτές και στην εγχώρια διαπλοκή”.

Σε συνέντευξή του στη δημόσια τηλεόραση, αναφέρθηκε στην επίσκεψη του εμίρη του Κατάρ, λέγοντας πως ήρθε “προκειμένου να διαμεσολαβήσει με την εγχώρια διαπλοκή 1-2 δισ. επένδυση στον ελληνικό χρυσό”. Έκανε δε λόγο για “πλιάτσικο”, καταγγέλλοντας ότι γνωστοί-άγνωστοι μεγαλοεργολάβοι της χώρας μας έχουν πάρει τη μισή Χαλκιδική δίνοντας 11

Μας δουλεύουν

Από την OmniaTV
Μέσω:ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ
Μπορεί το Υπουργείο Οικονομικών να φορολογεί το επίδομα ανεργίας και να λεηλατεί τις χαμηλές συντάξεις, μπορεί το Υπουργείο Ανάπτυξης να προετοιμάζει το έδαφος για Γερμανικές επενδύσεις με όρους χειρότερους από το αποικιοκρατικό καθεστώς που διέπει τις εξορυκτικές δραστηριότητες, μπορεί ακόμη το Δημόσιο να προσφεύγει κατά της απόφασης της Ευρωπαικής Επιτροπής που υποχρεώνει τους Κούτρα και Μπόμπολα να επιστρέψουν 15.4 εκατ. ευρώ και μάλιστα έντοκα, δεν μπορεί ομως να φορολογήσει την υπεραξία που παράγεται από την πώληση μετοχών εταιρειών εισηγμένων σε οποιοδήποτε χρηματιστήριο του κόσμου.
Και εξακολουθεί να θεωρεί ότι δεν έχει φοροδοτική ικανότητα ο έλληνας πωλητής που πούλησε μια ολόκληρη επιχείρηση που είναι εισηγμένη σε χρηματιστήριο του εξωτερικού, αποκομίζοντας κέρδη εκατοντάδων χιλιάδων ή

Στις τρέχουσες -χαμηλές- τιμές η (ξε)πώληση του Ελληνικού


Το φιλέτο του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό βρίσκεται στην πρώτη λίστα προς πώληση ακινήτων. Ενα τμήμα θα δοθεί φέτος και ένα το 2012
Το Ελληνικό πωλείται σε... τιμή ευκαιρίας. Η έκταση του πρώην αεροδρομίου αποτελεί τη... ναυαρχίδα λίστας εκατοντάδων ακινήτων που θα πωληθούν σε αγοραίες τιμές (prevailing prices), με στόχο να οδεύσουν στη μείωση του χρέους 25 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2014.
Το φιλέτο του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό βρίσκεται στην πρώτη λίστα προς πώληση ακινήτων. Ενα τμήμα θα δοθεί φέτος και ένα το 2012 Η κυβέρνηση υποχώρησε στις πιέσεις της τρόικας να πωληθούν με τις σημερινές πολύ χαμηλές τρέχουσες αξίες τα ακίνητα του Ελληνικού Δημοσίου. Η δέσμευση ήταν σαφής στο αναθεωρημένο Μνημόνιο του Ιουνίου, που προέβλεπε πωλήσεις ΔΕΚΟ και ακινήτων σε αγοραίες τιμές. Ωστόσο η κυβέρνηση, όπως και με πολλά άλλα μέτρα, στη συνέχεια προσπάθησε να το...

Βροχερό το σκηνικό του καιρού


 
Νεφώσεις με βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας, καταιγίδες και τοπικά έντονα φαινόμενα κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο, χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά, επικράτηση βορείων ανέμων και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για σήμερα Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011.

Στα βορειοδυτικα τα φαινόμενα θα είναι λίγα και κατά κανόνα ασθενή, ενώ μέχρι αργά το βράδυ στα δυτικά ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 17 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 12 έως 21 βαθμούς στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από 9 έως 16 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 12 έως 18 στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου και από 17 έως 23 βαθμούς στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις θυελλώδεις μέχρι πολύ θυελλώδεις, με μικρή εξασθένηση το βράδυ, και στο Νότιο Αιγαίο νότιοι σχεδόν θυελλώδεις μέχρι θυελλώδεις που σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά θυελλώδεις, με τάσεις μικρής εξασθένησης.

Πηγή:www.protothema.gr

Στο Άγιο Όρος ο πρωθυπουργός


 
Στο 'Άγιο Όρος βρίσκεται ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για τα 20 χρόνια από την ανάληψη των πατριαρχικών καθηκόντων του Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Ο κ.Παπανδρέου θα παρακολουθήσει την πατριαρχική Θεία Λειτουργία στο Ιερό Ναό του Πρωτάτου στις Καρυές.

Ο πρωθπυουργός και ο Πατριάρχης θα συζητήσουν διάφορα θέματα, ανάμεσα στα οποία θα είναι και η φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ μέσω www.protothema.gr