Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

4o Πανελλήνιο Συνέδριο Agrotica - Νέες καλλιέργειες και τεχνολογίες στη γεωργία

4o Πανελλήνιο Συνέδριο Agrotica - Νέες καλλιέργειες και τεχνολογίες στη γεωργία
Η HELEXPO σε συνεργασία με τη Γεωπονική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της 24ης Agrotica διοργανώνουν το 4o Πανελλήνιο Συνέδριο Agrotica, με θέμα «Νέες Καλλιέργειες και Τεχνολογίες στη Γεωργία ως Προοπτική Ανάπτυξης» στο Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερμανός», Θεσσαλονίκη.


Το πρόγραμμα του συνεδρίου έχει διαμορφωθεί ως εξής:

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου
09:00-10:00 Εγγραφές

10:00-10:30 Χαιρετισμοί: Πάρις Μαυρίδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της

Μπουτάρης: «Ένα κωλοχώρι είναι η Χαλκιδική»

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, εμφανίστηκε ιδιαίτερα προκλητικός κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου όπου χαρακτήρισε ως «κωλοχώρι» την Χαλκιδική.

«Τι θα ήταν η Χαλκιδική, χωρίς τη Θεσσαλονίκη; Ένα κωλοχώρι. Η Χαλκιδική είναι επίνειο της Θεσσαλονίκης» είπε χαρακτηριστικά, όταν κλήθηκε να σχολιάσει το γεγονός ότι οι τουρίστες που φτάνουν αεροπορικώς στη Θεσσαλονίκη κατευθύνονται στην Χαλκιδική. Είναι χαρακτηριστικό όπως ανέφερε ότι από τους επιβάτες της Ryanair το 85% πηγαίνουν στη Χαλκιδική και μόλις το 15% μένουν στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Μπουτάρης ανέφερε σχετικά ότι αυτό πρέπει να αλλάξει καθώς και ότι πρέπει να υπάρξει συνεργασία Θεσσαλονίκης - Χαλκιδικής. «Πρέπει να συνεργαστούμε και να έρχονται και εδώ» σημείωσε. «Όλες οι πόλεις βοηθούν η μια την άλλη» έσπευσε να συμπληρώσει ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας, σημειώνοντας, πάντως, ότι η Θεσσαλονίκη είναι το κέντρο.


Μεταξύ μας τώρα. Δεν μοιάζουν;