Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Πώς ακυρώθηκε η επέκταση του οικισμού Πυργαδικίων για να γίνει η μεταλλευτική δραστηριότητα στις Σκουριές



Με δυο λόγια:

Με μια παράνομη γνωμοδότηση του Δημάρχου Αριστοτέλη Χρήστου Πάχτα και μια επίσης παράνομη απόφαση του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης κ. Σιώκου, 3.600 στρέμματα του δάσους του Κακάβου αφαιρέθηκαν από το καθεστώς “προστασίας δάσους” και οριστηκαν ως “Περιοχή βιομηχανιών-βιοτεχνιών συναφών με τη μεταλλευτική δραστηριότητα στις Σκουριές”.

Ο νόμος ορίζει ότι τα 3.600 στρέμματα του δάσους που θα χαθούν για να γίνει το μεταλλείο πρέπει να αναπληρωθούν από μια άλλη περιοχή προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος σε γειτονική περιοχή. Με την απόφαση του κ. Σιώκου ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ένα ανύπαρκτο “Καταφύγιο Άγριας Ζωής” (ΚΑΖ) στην παραθαλάσσια περιοχή των Πυργαδικίων και “απαγορεύεται η υπαγωγή της

Σχετικά με την κατάργηση της χωροθετημένης από το ΓΠΣ Μ. Παναγίας περιοχής Β κατοικίας στα Πυργαδίκια και της απαγόρευσης δόμησης





Παραλία “Κάμπος” Πυργαδικίων-->

Του Μιχάλη Βλαχόπουλου,
επικεφαλής Μείζονος Μειοψηφίας Δήμου Αριστοτέλη

27/7/11 με το έγγραφο της ΔΙΠΕΧΩ/ Κεντρικής Μακεδονίας ζητείται η γνώμη του Δήμου Αριστοτέλη για τροποποίηση του ΓΠΣ Μ. Παναγίας.

29/7/11 Χωρίς να συζητηθεί στο Δημ. Συμβούλιο το θέμα ,απαντά ο Δήμαρχος και εκφράζει την άποψη του Δήμου (σύμφωνα με τον Νόμο ,ο Δήμαρχος εκπροσωπεί τον Δήμο και εφαρμόζει τις

Όχι άλλα Σταυρωμένα Χριστούγεννα


Από το Μαρικάκι

Μετά από μήνες υστερίας για την 6η δόση που διακυβεύεται, τη νέα δανειακή σύμβαση που μένει στον αέρα, την επιβίωση του ευρώ που κρέμεται από το αν θα γίνει δημοψήφισμα στην Ελλάδα, τις μεταρρυθμίσεις που καθυστερούν (όπου «μεταρρυθμίσεις»: πουλάμε κράτος σε τιμή ευκαιρίας) επιστρέψαμε ξανά στα ίδια.

Μεσολάβησε ένα κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, αλλά δε βαριέσαι. Ήταν μηντιακό και είχε άλλη χάρη. Άσε που δεν είχε και αίματα.

Η κατάσταση λοιπόν... ομαλοποείται στους γνώριμους ρυθμούς «έρχεται η τρόικα», ζητάει νέα

Το μέλλον μπορεί να...διορθωθεί τώρα!




Του Δημήτρη Μυ

Μάλλον δεν υπάρχουν μεγάλες διαφωνίες: Το μέλλον πλησιάζει απειλητικό. Αυτή η απειλητική αίσθηση μάλιστα, εντείνεται καθώς η κρίση βαθαίνει και αποτυπώνεται πια και στους στατιστικούς δείκτες (έρευνα BBC σε 23 χώρες) παγκοσμίως, όπου οι άνθρωποι ακόμη και στις υποτιθέμενες ευημερούσες δυτικές δημοκρατίες τρέμουν την ανεργία και ό,τι αυτή συνεπάγεται. Το ερώτημα που προκύπτει ακούγεται παράξενο, είναι ωστόσο, πολύ απλό: Υπάρχει χρόνος για να «διορθώσουμε» το μέλλον;

Φτώχεια - συγκρούσεις- πόλεμοι

Το μέλλον δεν προκύπτει αυτόματα, από μόνο του. Διαμορφώνεται από τις επιλογές και τις

Δωρεάν online προβολή για αγροτικά προϊόντα


Ευκαιρίες προβολής και πώλησης των αγροτικών προϊόντων δίνονται μέσα από μία πρωτότυπη ιστοσελίδα που έχει δημιουργήσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Πρόκειται για την ψηφιακή υπηρεσία «Ελληνικά Τρόφιμα», που βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση του υπουργείου (www.minagric.gr). Εκεί αγρότες, κτηνοτρόφοι, ομάδες παραγωγών, συνεταιρισμοί καθώς κι έμποροι, τυποποιητές και μεταποιητές μπορούν να αναζητούν συνεργασίες για τη διάθεση αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων.

Μέσα από την ιστοσελίδα οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι μπορούν να προβάλλουν λαχανικά, φρούτα,