Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

«Προσοχή. Η σάτιρα ενοχλεί μητροπολίτες»


Ακόμη μία παρέμβαση από ιεράρχη που επιχειρεί να αποκλείσει θεατρική παράσταση από το Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας, με το πρόσχημα ότι περιέχει «βλάσφημα κείμενα»

Η θεατρική σάτιρα φαίνεται να ενοχλεί μερίδα του εκκλησιαστικού κόσμου. Στο στόχαστρο των μητροπολιτών Εδέσσης, Ξάνθης και Πατρών βρέθηκε αυτή τη φορά το έργο «Τα κορίτσια με τα μαύρα» των Αλέξανδρου Ρήγα - Δημήτρη Αποστόλου, το οποίο ύστερα από μια χειμερινή σεζόν παραστάσεων στην Αθήνα (θα συνεχίσει και την επόμενη θεατρική σεζόν) είναι σε περιοδεία ανά την Ελλάδα, χωρίς πάντως να έχει προκληθεί το παραμικρό με τις προηγούμενες 36 παραστάσεις σε συνολικά 24 πόλεις. Το έργο «πατάει» στο σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου και οι

Συναγερμός για τους «Hackers Anonymous»


Τα επίπεδα συναγερμού των ελληνικών υπηρεσιών που εποπτεύουν την ψηφιακή ασφάλεια της χώρας είναι ιδιαίτερα υψηλά από τις αρχές του περασμένου Ιουλίου.
Μία από τις σελίδες του site της αμερικανικής εταιρείας συγκοινωνιών BART, σαν τη δική μας «Αττικό Μετρό», δέχτηκε στις 14 Αυγούστου επίθεση από τους «Anonymous» Μία από τις σελίδες του site της αμερικανικής εταιρείας συγκοινωνιών BART, σαν τη δική μας «Αττικό Μετρό», δέχτηκε στις 14 Αυγούστου επίθεση από τους «Anonymous» Εκείνες τις ημέρες η οργάνωση «Hackers Anony-mous», μέσω βίντεο που ανήρτησαν στο youtube, απείλησαν ευθέως κυβερνητικούς και άλλους στόχους. Στα μέσα Αυγούστου η διεθνής των hacker -που έχει χαρακτηριστικά κυβερνοακτιβισμού- φέρεται να επιτέθηκε σε πλήθος ελληνικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, ενώ η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καταγράφει κάποια ηλεκτρονικά ίχνη (logs) που σχετίζονται με την οργάνωση και μάλλον προέρχονται από ελληνικό έδαφος.
Ολα αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα για την πολυπληθέστερη και

Στο προσκήνιο πάλι με ...λιγότερα σκουπίδια η Κερατέα


 
To βαθύ τραύμα της Κερατέας, ξύνει η απόφαση της κυβέρνησης να μοιράσει την τράπουλα στην αγορά των απορριμμάτων, απευθύνοντας διεθνή πρόσκληση ενδιαφέροντος για την κατασκευή των τεσσάρων εργοστασίων επεξεργασίας σκουπιδιών στην Αττική.

Το σχέδιο του  υπουργού Περιβάλλοντος κ. Γιώργου  Παπακωνσταντίνου που συντονίζεται από τον έμπειρο στην αυτοδιοίκηση υφυπουργό Εσωτερικών κ. Πάρη Κουκουλόπουλο, και την αρμόδια διυπουργική επιτροπή υπό τον κ. Θεόδωρο Πάγκαλο είναι να «σφυγομετρήσουν» σε δύσκολους καιρούς τα αντανακλαστικά της αγοράς και να προσελκύσουν εγχώριους και διεθνείς παίκτες σε μια αγορά που

Βάσεις 2011: Η μεγαλύτερη πτώση της δεκαετίας

Δόθηκαν το πρωί στη δημοσιότητα οι βάσεις εισαγωγής  από το υπουργείο Παιδείας τα αποτελέσματα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν θεαματική πτώση των βάσεων σε όλα τα επιστημονικά πεδία.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ
ΑΕΙ - Ημερήσια Γενικά Λύκεια 10%

ΑΕΙ - Ημερήσια Γενικά Λύκεια 90%

ΑΕΙ από Ημερήσια Λύκεια 10%

ΑΕΙ από Ημερήσια Λύκεια 90%

ΤΕΙ από Ημέρήσια ΕΠΑΛ

Απόφοιτοι Ημερησίων ΕΠΑΛ Α

ΤΕΙ - Απόφοιτοι Ημερήσιων Γενικών Λυκείων 10%

ΤΕΙ - Απόφοιτοι Ημερήσιων Γενικών  Λυκείων 90%


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα και μέσω της

Ο Ούγκο Τσάβες και η φούσκα του χρυσού


Ο Ούγκο Τσάβες διέταξε την Κεντρική Τράπεζα της Βενεζουέλας να φέρει πίσω στη χώρα τους 211 τόνους χρυσού αξίας $11 δις που φυλάσσονται σε τράπεζές του εξωτερικού. Ο Υπουργός Οικονομικών της Βενεζουέλας είπε ότι η αποδυνάμωση του αμερικανικού δολαρίου, η παρ’ολίγον πτώχευση της αμερικανικής οικονομίας και η κρίση χρέους της Ευρωζώνης απειλούν τις αποταμιεύσεις της Βενεζουέλας, οι οποίες θα είναι πιο ασφαλείς στην ίδια τη Βενεζουέλα ή σε χώρες-συμμάχους (Κίνα-Ρωσία).
Ποιες είναι οι πιθανές συνέπειες αυτής της κίνησης του Τσάβες; Aς αρχίσουμε με τον πασίγνωστο Μαξ Κάιζερ:
Ο Μαξ Κάιζερ μας λέει ο χρυσός της Βενεζουέλας και άλλων χωρών δεν φυλάσσεται μόνο σε κεντρικές τράπεζες, όπως η Τράπεζα της Αγγλίας, αλλά και σε άλλες τράπεζες όπως η JP Morgan. . Το μυστικό είναι ότι κάποιες από