Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Ο Δασάρχης με τα χρυσά δάση


Mε το έγγραφο του 9485/24-4-2012 προς το Αστυνομικό Τμήμα Αρναίας, το Δασαρχείο Αρναίας επισημαίνει ότι “οι δασικοί δρόμοι στις Σκουριές είναι δημόσιοι και ελεύθεροι για τους πολίτες”. Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με απόφαση που έλαβε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πολυγύρου την προηγούμενη ακριβώς μέρα, 23 Απριλίου 2012, η εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ διατάσσεται να ξηλώσει μπάρες και συρματοπλέγματα από τους δασικούς δρόμους, να κατεβάσει από τα δέντρα τις συσκευές ηλεκτρονικής ανίχνευσης και να αποσύρει τους σεκιουριτάδες, ενώ παράλληλα διατάσσει την άσκηση ποινικής δίωξης κατά των εκπροσώπων της εταιρείας για τις “τελεσθείσες έκνομες ενέργειες” στις Σκουριές.
Την αμέσως επόμενη μέρα ο Δασάρχης κ. Αγαλής βρήκε ότι το έγγραφο αυτό ήταν “ανεπαρκές” και έστειλε δεύτερο έγγραφο προς το Α.Τ. Αρναίας, με το οποίο “διορθώνει” το προηγούμενο ως εξής:
 Με την 7633/29-3-2012 απόφαση  της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης εγκρίθηκε η παραχώρηση της έκτασης για τις μεταλλευτικές δραστηριότητες στην περιοχή