Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: διήμερο κινητοποιήσεων για τη Χαλκιδική στην Αθήνα, στις 5 και 6 Ιουνίου


H ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει έμπρακτα τον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής ενάντια στις εξορύξεις χρυσού. Τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχουν βρεθεί στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων στη Χαλκιδική, το ίδιο θα κάνουν και στην Αθήνα σήμερα και αύριο.
Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις της Επιτροπής Αλληλεγγύης:
-Τρίτη 5/6 στις 7 μμ συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία
-Τετάρτη 6/6 στις 10 πμ συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία στο ΣτΕ, όπου εκδικάζονται οι

Δελτίο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, για την εξόρυξη χρυσού.


Εν όψει της εκδίκασης, ενώπιον του συμβουλίου της επικρατείας, της προσφυγής των κατοίκων και φορέων της Χαλκιδικής, κατά της ΑΕΠΟ με την οποία εγκρίνεται η μελέτη για την επέκταση των εξορύξεων στην Β. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ, καθώς και η δημιουργία μεταλλουργίας χρυσού-χαλκού και χημικής βιομηχανίας (παραγωγής θειικού οξέος ), ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ θέλει να τονίσει τα εξής:
Διαφωνεί πλήρως στην μεταβίβαση και εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της χώρας με τον αποικιοκρατικό τρόπο που αυτή έγινε και προγραμματίζεται να γίνει σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης.
Θεωρεί ότι οι επιφανειακές εξορύξεις τεραστίων διαστάσεων, σε περιοχές με φτωχά κοιτάσματα δημιουργούν μη αναστρέψιμες βλάβες στο περιβάλλον.
Η εκμετάλλευση αυτού του είδους του ορυκτού πλούτου δημιουργεί δυσανάλογες οικονομικές επιπτώσεις στις

Πέταξέ με ψηλά



Καλοκαιρινή εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Παλαιοκάστρου, «ΤA ΑΗΔΟΝΙΑ».
Το Σάββατο 16 Ιουνίου 2012 και ώρα 6:00 το απόγευμα, στο δημοτικό σχολείο του παλιού μας χωριού, τα παιδιά θα ζωγραφίσουν σε χαρταετούς, στέλνοντάς μας μηνύματα.
Αγάπη, φαντασία, χρώματα, δημιουργία!
Στη συνέχεια, οι μικροί μας φίλοι αλλά και οι μεγάλοι, θα παρακολουθήσουν καλλιτέχνες να μεταμορφώνουν, ξύλο, πέτρα, πηλό και μέταλλο, σε έργα τέχνης.
Γιατί τα παιδιά, νιώθουν και βιώνουν τις αξίες της ζωής.
Παράλληλα, στον ίδιο χώρο, θα λειτουργήσει παζάρι βιβλίου, για τους λάτρεις του είδους.
Σε περίπτωση κακοκαιρίας, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την επόμενη μέρα, Κυριακή 17 Ιουνίου.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:
Μάγδα Βούρδα (ξύλο), Παρασκευάς Μάγειρας (πέτρα), Κατερίνα Νικολάου (πηλός), Στέλιος Παντούλης (αγγειοπλαστική), Γρηγόρης Γαρδικιώτης (μέταλλο).