Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Αρσένης προς Δένδια: Έχεις προσωπική ευθύνη


Στον πλευρό των κατοίκων της Χαλκιδικής τάσσεται ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κρίτων Αρσένης ο οποίος στρέφει τα βέλη του κατά του υπουργού Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδια αλλά και της Κυβέρνησης.

«Ο κύριος Δένδιας έχει προσωπική ευθύνη για την κλιμάκωση της έντασης στις Σκουριές. Τον καλώ να αποσύρει άμεσα τα ΜΑΤ από την Ιερισσό», γράφει στην προσωπική του σελίδα και στο fb ο κ. Αρσένης και ενώ τάσσεται υπέρ του Συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη κατά των μεταλλείων χρυσού.
Παράλληλα καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει τις αδειοδοτήσεις της εξόρυξης χρυσού.

«Καλώ την κυβέρνηση να αποσύρει τις αδειοδοτήσεις της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική και να ξεκινήσει άμεσα ευρύ κοινωνικό διάλογο από μηδενική βάση. Στη Δημοκρατία οι αναπτυξιακές επιλογές ενός τόπου αποφασίζονται μέσα από τοπική συναίνεση και όχι μέσα από την επιβολή.

Θα ήθελα να θυμίσω ότι η επένδυση έχει σταθεί ήδη επικερδής με τους ιδιώτες επενδυτές να έχουν

Δήλωση – καταπέλτης κατά Δένδια από ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ…


“ H Ελλάδα αστυνομοκρατούμενο κράτος παλιάς κοπής ”
Να αποσύρει τις αδειοδοτήσεις της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική και να ξεκινήσει άμεσα ευρύ κοινωνικό διάλογο από μηδενική βάση καλεί την κυβέρνηση με ανακοίνωσή του που ανήρτησε στην ιστοσελίδα του, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κρίτων Αρσένης. Καταλογίζει παράλληλα στον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Δένδια, προσωπική ευθύνη για την κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή της Ιερισσού επισημαίνοντας πως “φαίνεται να ασχολείται αποκλειστικά με την εισαγωγή στην Ιερισσό, στις Σκουριές και στην Ελλάδα ενός αστυνομοκρατούμενου κράτους παλιάς κοπής”.

Τέλος αναφέρει ότι στηρίζει τον αγώνα των κατοίκων του Δήμου Αριστοτέλη αλλά και το συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη ενάντια στα μεταλλεία χρυσού σε Χαλκιδική, Κιλκίς και Θράκη το Σάββατο 9 Μαρτίου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

“Ο κύριος Δένδιας φαίνεται να ασχολείται αποκλειστικά με την εισαγωγή στην Ιερισσό, στις Σκουριές και στην Ελλάδα ενός αστυνομοκρατούμενου κράτους παλιάς κοπής. Φαίνεται να προσπαθεί να επαναφέρει την ιδεολογία του Νόμος – Τάξη – Ασφάλεια διαστρεβλώνοντας και τις

Συνέντευξη τυπου Φορείς Ροδόπης


Κομοτηνή 6.3.2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα πλαίσια της κινητικότητας που υπάρχει στο θέμα της επικείμενης
αδειοδότησης μεταλλουργίας χρυσού στη Θράκη πραγματοποιήθηκε συνάντηση
παραγωγικών, κοινωνικών και επιστημονικών φορέων και αυτοδιοικητικών της
Ροδόπης με τη Διανομαρχιακή Επιτροπή το βράδυ της Τρίτης στην Κομοτηνή και
συναποφασίστηκε η συνέχιση και διεύρυνση των κινητοποιήσεων. Την Τρίτη 12
Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί μεγάλο πανθρακικό συλλαλητήριο στην Κεντρική
Πλατεία Κομοτηνής ώρα 13.00 το μεσημέρι. Την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013 και
ώρα 13.00 θα δοθεί κοινή συνέντευξη τύπου της Διανομαρχιακής και των φορέων
της Ροδόπης στους δημοσιογράφους στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου
Κομοτηνής, στο Πολυλειτουργικό κέντρο (Γ. Μαρασλή & Πύργου) του Δήμου
Κομοτηνής.

Χρυσοενημερωση Κομοτηνή, αλεξ.πολη, Χαλκιδική

Τα γεγονότα τρέχουν σχετικα με τα θεματατ χρυσού στη Βορεια Ελλάδα. 
το συλλαλητήριο της Αλεξανδρούπολης ήταν πολύ επιτυχημένο.
στην Κομοτηνή το βράδυ της Τρίτης έγινε συνάντηση της Διοανομαρχιακής με του Φορείς της Ροδόπης
και αποφασίστηκε μεγάλο συλλαλητηριο την Τρίτη 12 Μαρτίου ώρα 13.00  στην πλατεία της Κομοτηνής.
Χρειαζόμαστε τη βοηθειά σας γιατι ο αγώνας συνεχίζεται 



την Παρασκευή 8.3 ωρα 13.00 στην Κομοτηνή κοινή συνέντευξη τυπου διανομαρχιακη, αυτοδιοικητικοι, βουλευτές, φορείς Ροδόπης
Στέλνουμε το Δελτίο Τύπου που πήγε στα ΜΜΕ

Στις 10 στο Ροδόπη τσάνελ (www.rodopitv.gr) δείτε στην ώρα του επαγγελματία το θέμα για το ΧΡΥΣΟ. προσκαλεσμενοι  Δήμαρχοι Κομοτηνής, Σαπών, διανομαρχιακή (Στρατιάδης), πρόέδρος ΤΕΕ Θράκης, (ίσως περιφερειάρχης ΑΜΘ)
επίσης θα είναι στις Ειδήσεις των 9 η κα Αμπατζή Μαρία και ο κ

Πεντάχρονο παιδάκι μεταφέρεται με δύσπνοια στο νοσοκομείο λόγω των χημικών στην Ιερισσό Read more: http://www.seleo.gr/index.php?option=com_content&%3Bview=article&%3Bid=89601%3Apentaxrono-paidaki-metaferetai-me-duspnoia-sto-nosokomeio-logo-ton-xhmikon-sthn-ierisso&%3Bcatid=74%3Asites&%3BItemid=54#.UTjTsYUMa7U.twitter#ixzz2MsWCDVVL Seleo.gr News


Σύμφωνα με μαρτυρία της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ,
Κατερίνας Ιγγλέση, που από το πρωί βρίσκεται στην Ιερισσό, πριν λίγη ώρα ένα πεντάχρονο παιδάκι μεταφέρθηκε εσπευσμένα με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο. Ο λόγος της διακομιδής στο νοσοκομείο ήταν πως το μικρό παιδί ένιωσε δυσφορία και είχε δύσπνοια εξαιτίας των χημικών που πέφτουν ασταμάτητα στο χωριό.


seleo.gr

Π.Ο.Σ.Π. Ε.Ρ.Τ.



Ιερισσός, Τι δεν καταλαβαίνεις;

Συμβαίνει τώρα

Αυτήν την στιγμή στην Ιερισσό , οι δυνάμεις των ΜΑΤ δεν σταματάνε να ρίχνουν δακρυγόνα. Μία κοπέλα έχει χάσει τις αισθήσεις της και περιμένουν το ασθενοφόρο. Παρόλα αυτά τα ΜΑΤ και τα ΕΚΑΜ δεν σταματούν να ρίχνουν βροχή τα δακρυγόνα.

Τα δακρυγόνα στο σχολείο της Ιερισσού



7-3-2013 ΔΗΛΩΣΗ Θ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΝΙΔΗ ΓΙΑ ΙΕΡΙΣΣΟ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ


Κομοτηνή 6.3.2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στα πλαίσια της κινητικότητας που υπάρχει στο θέμα της επικείμενης αδειοδότησης μεταλλουργίας χρυσού στη Θράκη πραγματοποιήθηκε συνάντηση παραγωγικών, κοινωνικών και επιστημονικών φορέων και αυτοδιοικητικών της Ροδόπης με τη Διανομαρχιακή Επιτροπή το βράδυ της Τρίτης στην Κομοτηνή και συναποφασίστηκε η συνέχιση και διεύρυνση των κινητοποιήσεων. Την Τρίτη 12 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί μεγάλο πανθρακικό συλλαλητήριο στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής ώρα 13.00 το μεσημέρι.  Την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013 και ώρα 13.00 θα  δοθεί κοινή συνέντευξη τύπου της Διανομαρχιακής και των φορέων της Ροδόπης στους δημοσιογράφους στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής, στο Πολυλειτουργικό κέντρο (Γ. Μαρασλή & Πύργου) του Δήμου Κομοτηνής.

ΔΙΑΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΡΟΔΟΠΗΣ-ΕΒΡΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΞΟΡΥΞΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΑΣ ΧΡΥΣΟΥ

Οι μαρτυρίες καθηγητών,μαθητών και γονιών μέσα από το σχολείο της Ιερισσού

Το γυμνάσιο της Ιερισσού μετά την επίθεση των ΜΑΤ


Η Ουρανούπολη λέει ΟΧΙ στην εξόρυξη χρυσού

Από την σελίδα του Facebook Η Ουρανούπολη λέει ΟΧΙ στην εξόρυξη χρυσού


Γι'ακομα μια φορα ζησαμε σκηνες τρομοκρατιας απο τα ΜΑΤ στην Ιερισσο.Χημικα μεσα στο χωριο εξω απο το προαυλιο του Γυμνασιου-Λυκειου του χωριου.Οι μαθητες κλειστηκαν μεσα στο σχολειο,πολλα παιδια λιποθυμησαν.Ντροπη σου Σαμαρα για το κρατος δικαιου που φτιαχνεις!!!!!!Ντροπη σου Δενδια για τις εντολες που εδωσες στα στρατιωτακια σου!!!!!Εισαστε αναξιοι να κυβερνατε την χωρα μου!!!!!!Να παραιτηθειτε τωρα κοπροσκυλα!!!!!!

Δελτίο Τύπου - Διμοιρίες ΜΑΤ επιχειρούν μέσα στην Ιερισσό γι ακόμη μια φορά


Δελτίο Τύπου
Ιερισσός 7/3/2013
Διμοιρίες ΜΑΤ επιχειρούν μέσα στην Ιερισσό γι ακόμη μια φορά

Ανάστατη για ακόμα μια φορά η τοπική κοινωνία. Σήμερα το πρωί, κι ενώ υπήρχαν συγκεχυμένες πληροφορίες για προσαγωγές που μετατράπηκαν σε συλλήψεις, στην είσοδο της Ιερισσού έφτασαν 4-5 κλούβες με διμοιρίες ΜΑΤ. Στις 11 πμ κι ενώ είχε συγκεντρωθεί μεγάλο πλήθος κατοίκων, τα ΜΑΤ ξεκίνησαν τη ρίψη δακρυγόνων. Το πλήθος οπισθοχώρησε και οι δυνάμεις των ΜΑΤ κινήθηκαν κυνηγώντας τον κόσμο μέσα στον οικισμό.

Στην κεντρική είσοδο του Γυμνασίου-Λυκείου Ιερισσού, οι διμοιρίες των ΜΑΤ απέκλεισαν το σχολείο και έκαναν για πολλοστή φορά ρήψη χημικών. Επικράτησε πανικός μέσα στο σχολείο. Μαθητές δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν και κάποιοι λιποθύμησαν. Οι άντρες των ΜΑΤ εμπόδισαν τον γιατρό να περάσει από τις γραμμές τους και να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στα παιδιά. Μετά από την εντονότατη αντίδραση των κατοίκων τα ΜΑΤ οπισθοχώρησαν μερικά μέτρα ίσα να ανοίξει η

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ


ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ

Η σημερινή αναίτια και τρομοκρατική επίθεση των ΜΑΤ στους κατοίκους της Ιερισσού και της ευρύτερης περιοχής, είναι η συνέχεια του σχεδίου της κυβέρνησης για "επενδύσεις" με "κάθε κόστος", όπως είχε προειδοποιήσει ο πρωθυπουργός.

Μπροστά στο κέρδος που έχουν υποσχεθεί στους χρυσοθήρες συνεταίρους τους, ξεπερνούν κατά πολύ πιά την καταπάτηση των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των πολιτών και προφανώς αδιαφορούν ακόμα και για τις ζωές  των κατοίκων, γερόντων ή παιδιών.

Η κυβέρνηση, η γΕΛ.ΑΣ του Δένδια και των ΜΑΤ, είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για την συνέχεια. Η βία τους γεννά αντίδραση και οι "επενδύσεις" του κου Σαμαρά θα είναι η Κερατέα και τελικά το Βατερλό της κυβέρνησής του.

Το Γραφείο Τύπου.




Το Γραφείο Τύπου

Μητέρα καταγγέλει από την Ιερισσό


ΣΚΗΝΕΣ ΣΟΚ Επίθεση των ΜΑΤ στην Ιερισσό 07 Μαρτιου 2013


Μεγάλη Παναγία Τώρα!

Στην πλατεία της Μεγάλης Παναγίας έχει συγκεντρωθεί κόσμος για να συμπαρασταθεί στους κατοίκους της Ιερισσού και στους ανθρώπους που έχουν προσαγάγει. 

Είμαστε όλοι Εδώ, λέμε όχι στον Χρυσό!



Πόλεμος στην Ιερισσο

Αυτήν την στιγμή, δυνάμεις των ΜΑΤ βρίσκονται στην είσοδο της Ιερισσού, ρίχνοντας χημικά σε ΠΑΙΔΙΑ! Μάλιστα ένα χημικό, στην τρελή πορεία του, χτύπησε ένα παιδί και το πήγανε στο Νοσοκομείο.

Η αστυνομοκρατία δεν θα τους περάσει!