Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Το Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Θεσσαλονίκης εξέδωσε ανακοίνωση για τη σύλληψη διαδηλωτή στις Σκουριές δύο μήνες μετά...


Δύο μήνες μετά την άγρια καταστολή που υπέστησαν από την αστυνομία οι κάτοικοι της Χαλκιδικής που διαμαρτύρονταν εναντίον της λειτουργίας μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές, η ασφάλεια Πολυγύρου προχώρησε στη σύλληψη ενός από τους διαδηλωτές. Η κατηγορία που τον βαρύνει είναι πως πετούσε φωτοβολίδες κατά τη διάρκεια της πορείας.
Υπενθιμίζουμε πως στη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 21/10, οι κάτοικοι είχαν δεχτεί άγρια επίθεση από τις δυνάμεις καταστολής με αποτέλεσμα δεκάδες από αυτούς να τραυματιστούν και να συλληφθούν 14 οι οποίοι πρόκειται να δικαστούν στις 14 Φεβρουαρίου.


Ως ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Θεσσαλονίκης θεωρούμε πως με την ετεροχρονισμένη αυτή σύλληψη, επιοχειρείται ο εκφοβισμός, η τρομοκράτηση και η κάμψη του αγωνιστικού φρονήματος των κατοίκων, οι οποίοι αγωνίζονται για να σώσουν τον τόπο τους από την οικολογική καταστροφή.


Θα συνεχίσουμε να συμπαραστεκόμαστε και να συμμετέχουμε στους αγώνες των κατοίκων της περιοχής, ενάντια στα ιδιωτικά συμφέροντα τα οποία στηρίζονται από την τρικοματική κυβέρνηση των μνημονίων και υποθηκεύουν τις ζωές των επόμενων γενεών, όχι μόνο της Χαλκιδικής αλλά και της ευρύτερης περιοχής.


Η καταστροφική δράση της εταιρίας Ελληνικός Χρυσός πρέπει και μπορεί να ανακοπεί από τους μαζικούς, λαϊκούς αγώνες των κατοίκων, με την ενίσχυση του κινήματος εναντίον των μεταλλίων χρυσού και τυ συνεργασία ανάλογων κινημάτων που αναπτύσσονται και σε άλλες περιοχές της χώρας.

http://www.left.gr/article.php?id=17165#.UMsxYWZ0bbE.facebook