Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Συγκρότηση Επιτροπής για τις επενδύσεις χρυσού στην Ελλάδα: μια ακόμα γκάφα του ΥΠΕΚΑ;


High Speed Action Photography
Καλοκαιρινές ακροβασίες του ΥΠΕΚΑ για να “φέρει βόλτα” τους απείθαρχους ιθαγενείς που δεν θέλουν τα μεταλλεία χρυσού!
Την “συγκρότηση ειδικής οκταμελούς επιτροπής για την αξιολόγηση μελετών που σχετίζονται με τη παραγωγή χρυσού στην Ελλάδα” ανακοίνωσε στις 12 Αυγούστου  ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, “διαπιστώνοντας την ανάγκη να υπάρξει σφαιρική και ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών θεμάτων σχετικά με την παραγωγή χρυσού στην Ελλάδα, λόγω της πολυπλοκότητας των έργων που αφορούν στην παραγωγή του και της απαίτησης πολυεπιστημονικής προσέγγισης… Η εν λόγω επιτροπή θα εισηγείται στον υπουργό προς υπογραφή Σχέδιο θετικής Γνωμοδότησης ή Αρνητικής Απόφασης Προκαταρκτικής Εκτίμησης και Αξιολόγησης  (ΠΠΕΑ) και Σχέδιο Απόφασης Έγκρισης ή Μη Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ)”.
Πρόεδρος της νέας επιτροπής θα είναι ο κ. Επαμεινώνδας Τολέρης, Προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος ΕΥΠΕ/ΥΠΕΚΑ.
Διερωτώμαστε ποια είναι η αναγκαιότητα αυτής της νέας επιτροπής, δεδομένου ότι υπάρχουν ήδη άλλες δυο “επιτροπές” με το ίδιο αντικείμενο. Όλες

Επιχειρησιακό Πρόγραμμα

 Αγαπητοί συνδημότες,
O Δήμος μας, εκπονεί το Επιχειρησιακό του Πρόγραμμα, στο οποίο αποτυπώνεται η υφιστάμενη κατάσταση και ο στρατηγικός σχεδιασμός, με στόχο τη δημιουργία ενός χρήσιμου εργαλείου ανάπτυξής του με την ανάδειξη των απαραίτητων δράσεων και ενεργειών που οφείλει να προωθήσει.

Η εκπόνηση Επιχειρησιακού Προγράμματος από το Δήμο Αριστοτέλη στοχεύει στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες, την ενίσχυση της αποτελεσµατικότητας και αποδοτικότητας της λειτουργίας του Δήμου, στον περιορισµό της αποσπασµατικής αντιµετώπισης των προβληµάτων, την ενίσχυση της τοπικής δηµοκρατίας και της κοινωνικής συνοχής.

Ο Δήμος Αριστοτέλη θέτει σε δημόσια διαβούλευση το Σχέδιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος 2012-2014 του Δήμου μας, το οποίο εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο. Το Σχέδιο Επιχειρησιακού Προγράμματος είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Δήμου Αριστοτέλη www.dimosaristoteli.gr .

Καλούμε όλους τους Δημότες να καταθέσουν τις προτάσεις του μέχρι τις 09/09/2011. Η κατάθεση των προτάσεων μπορεί να γίνει είτε ηλεκτρονικά στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: epichirisiako@dimosaristoteli.gr είτε εγγράφως στα Δημοτικά Καταστήματα Ιερισσού, Αρναίας και Μ. Παναγίας.


Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη


ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΣΤ. ΠΑΧΤΑΣ


Και ρωτάω εγώ σαν πολίτης. Έχουμε δημοκρατία στον δήμο Αριστοτέλη; Που δεν μπορούμε να πούμε την γνώμη μας στο δημοτικό συμβούλιο; που μας βρίζουν και μας φέρνουν την αστυνομία; αν το καταφέρουν αυτο (που πολύ αμφιβάλω) μπράβο τους..

Κλείνει η ΕΤ-1


Ραγδαίες οι εξελίξεις στη δημόσια τηλεόραση, καθώς αύριο ο υπουργός Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος θα ανακοινώσει την κατάργηση της ΕΤ-1 αλλά και το κλείσιμο του περιοδικού Ραδιοτηλεόραση.

Οι φήμες υπήρξαν, αλλά τίποτα δεν ήταν σίγουρο, ενώ δεν ήταν λίγοι που δεν πίστευαν πως μπορεί η ΕΤ-1 να κλείσει. Και όμως τα ρεπορτάζ δυστυχώς επιβεβαιώνονται πλήρως μια και όπως όλα δείχνουν, αύριο ο υπουργός Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος θα ανακοινώσει το κλείσιμο της

Βενεζουέλα: Ο Τσάβεζ εθνικοποιεί τα ορυχεία χρυσού


Ο Χούγκο Τσάβεζ ανακοίνωσε πως θα εθνικοποιήσει την βιομηχανία χρυσού της Βενεζουέλας προκειμένου να ενισχύσει τα αποθέματα χρυσού της χώρας. "Η περιοχή διοικείται από την μαφία" δήλωσε στην τηλεόραση. "Θα εθνικοποιήσουμε τον χρυσό. Δεν μπορούμε να τους αφήνουμε να τον εξάγουν εκτός χώρα".

Η μεγαλύτερη εταιρεία εξόρυξης είναι η Καναδέζικη Rusoro, η οποία ελέγχεται από μία Ρωσική της οικογενείας Agapov. Η κίνηση ήλθε αμέσως μόλις η Rusoro και άλλες εταιρίες παραπονέθηκαν στο Καράκας πως τις εμποδίζει να πουλήσουν αρκετό χρυσό στο εξωτερικό.

Πέρσι η Βενεζουέλα αύξησε το όριο των πωλήσεων χρυσού στο εξωτερικό από

Η Διώρυγα του Πάχτα



Τον δεκαπενταύγουστο, διαβάζοντας για την Διώρυγα του Ξέρξη στο «Έθνος» (του Μπόμπολα, αν σας λέει τίποτα) και ευρισκόμενος σε διακοπές μακράν, είπα να συντομεύσω άρον-άρον την απουσία μου γιατί δεν θα προλάβω να δω τα καράβια του Ξέρξη να περνάν απ’ την Διώρυγα. Τόσο πειστικό ήταν το μπλά-μπλά στο ρεπορτάζ, με φωτογραφίες και αναπαραστάσεις διανθισμένο -ας είναι καλά η τεχνολογία και η εικονική πραγματικότητα- που όσοι δεν ξέρουν ή δεν θυμούνται, κινδυνεύουν να τρέχουν για να προλάβουν κανένα οικοπεδάκι πλησίον της