Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Η Σιωπή μας, ο Χρυσός τους


Το βίντεο του Ανοιχτού Συντονιστικού Θεσσαλονίκης ενάντια στα μεταλλεία χρυσού που προβλήθηκε στην εκδήλωση του συντονιστικού την Πέμπτη 26 Απριλίου στην πλατεία Αριστοτέλους.
Το βίντεο διατίθεται ελεύθερα για προβολή και αναδημοσίευση (άδεια creative commons : attribution, non-commercial, share-alike).
Παρακαλούμε, όπου το κοινοποιήσετε, να αναφέρετε ότι πρόκειται για δημιουργία του Ανοιχτού Συντονιστικού Θεσσαλονίκης ενάντια στα μεταλλεία χρυσού.
Μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ και μέσω torrent από εδώ.
https://nogoldthess.espivblogs.net/2012/04/30/%CE%B7-%CF%83%CE%B9%CF%89%CF%80%CE%AE-%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CE%BF-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CF%8C%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82/

Πρωτομαγιά στις Σκουριές 2012

Το εκπληκτικό μέγεθος κόσμου που είχε στις Σκουριές

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΒΟΥΝΟ ΤΩΝ ΣΚΟΥΡΙΩΝ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ - Φωτογραφίες


Σήμερα χιλιάδες κόσμου διαδήλωσαν στο όμορφο βουνό των Σκουριών, προσπαθώντας να αναδείξουν για μία ακόμα φορά την σκανδαλώδη σύμβαση, διά της οποίας το κράτος  ξεπούλησε έναντι «πινακίου φακής» την δημόσια περιουσία. Υπενθυμίζουμε ότι Υπουργός Ανάπτυξης ήταν τότε ο κ. Τσοχατζόπουλος (ο οποίος τώρα είναι «μέσα»), και Υφυπουργός Οικονομικών ήταν ο κ. Πάχτας, ο οποίος εκδιώχθηκε από το ΠΑΣΟΚ και δεν τον ξαναπαίρνουν και γνωρίζουν πολύ καλά το γιατί. Ενώ το κράτος δεν έχει να πληρώσει φύλακες για τα αρχαιολογικά μουσεία και δεν πληρώνει τα φάρμακα των πολιτών, σήμερα είχε πλήθος διμοιριών ΜΑΤ που φύλαγαν χώρους που «ανήκουν» σε ιδιωτική εταιρεία.
«Συγχαρητήρια» στους ξεπουλητές της δημόσιας περιουσίας και στους φύλακες των ιδιωτικών εταιρειών και συμφερόντων.
Οι χιλιάδες κάτοικοι σήμερα μέσα στο πανέμορφο βουνό των Σκουριών έδωσαν υπόσχεση και μήνυμα να αγωνισθούν, ώστε να βγει στο φως το μεγάλο σκάνδαλο της σύμβασης μεταβίβασης των μεταλλείων Κασσάνδρας, να καταδειχθεί το πόσο ζημιώθηκε το δημόσιο, πόσα εκατομμύρια ευρώ αντί

O ρουφιάνος!!!! Αφιερωμένο στους υποψήφιους μεταλλωρύχους!!

Πρωτομαγιά στις Σκουριές - Φωτογραφίες

Παίρνετε μια ιδέα για το τι σημαίνει Άουσβιτς....γιατί δε νομίζω να είχατε δει  μέχρι τώρα τέτοιου είδους συρματοπλέγματα γεμάτα ξυράφια!!!Ούτε στα σύνορα μεταξύ χωρών δεν υπάρχουν!Άραγε τι ακριβώς εννοούν με αυτή την κίνηση οι υπεύθυνοι της εταιρείας;; Οτι προστατεύουν τα δάση από επιδρομές αγρίων;;; και τι ακριβώς σκοπεύουν να κάνουν οι διοικούντες την περιοχή που την έχουν παραδώσει στις ορέξεις του κάθε φρενοβλαβούς....που έχει καβαλήσει το καλάμι και οδηγεί τον τόπο μας στη πλήρη καταστροφή! Κοιτάτε λοιπόν ποιον φροντίζει το Ελληνικό κράτος. Μία ιδιωτική εταιρία που έχει απλώσει τα πλοκάμια της στον τόπο μας. Χιλιάδες κόσμος σήμερα, διαδήλωσε με την παρουσία του στις Σκουριές, την αντίθεσή του στο δήθεν "επενδυτικό" σχέδιο της Ελληνικός Χρυσός








Χαιρετισμός Κρίτωνα Αρσένη για τις Σκουριες



Αγαπητοί φίλοι,

Δεν μπορώ να είμαι μαζί σας σήμερα, αλλά θα ήθελα να μοιραστώ κάποιες σκέψεις μου για τις Σκουριές.

Γνωρίζετε ότι πιστεύω και έχω διεκδικήσει την απαγόρευση της χρήσης κυανίου στην εξόρυξη χρυσού σε όλη την Ευρώπη. Κάποιοι από εσάς γνωρίζουν ότι η ενασχόλησή μου με το θέμα ακολούθησε την επίσκεψή μου στην Ολυμπιάδα, το Στρατώνι και τις Σκουριές.  Είδα μαύρα νερά ανάμεσα σε φαινομενικά πεντακάθαρο δασικό περιβάλλον, επικίνδυνα μεταλλευτικά υπολείμματα ως υλικό κατασκευής δρόμων και αντιπλημμυρικών έργων και ένα δυνατό δάσος φυλλοβόλων δέντρων να αιμορραγεί ένα ποτάμι νερό από δοκιμαστικές τομές.

Την πρωτοβουλία για το ψήφισμα με το οποίο ζήτησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την πανευρωπαϊκή απαγόρευση χρήσης κυανίου στις εξορύξεις χρυσού την ξεκινήσαμε μαζί με τον Ούγγρο συνάδελφο Γιάνος Άντερ που μόλις εκλέχθηκε πρόεδρος της χώρας του. Είμαι σίγουρος, ότι από την θέση του αυτή θα συνεχίσει να είναι ένας ισχυρός σύμμαχος της κοινής λογικής που υπαγορεύει την απαγόρευση της χρυσής κυανίου.

Θέλω όμως να σας μιλήσω σήμερα για το δάσος των Σκουριών. Γιατί είναι για εμένα σημαντικό.

Κάποιοι μπορεί να γνωρίζετε ότι η γιαγιά μου ήταν γέννημα θρέμμα της Μεγάλης Παναγιάς. Τη