Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Έγκλημα με τα απόβλητα περλίτη στη Μήλο: κίνδυνος για τους κατοίκους του νησιού


Αποκάλυψη-βόμβα από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ 
Μέσω ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ
Συγκεκριμένα, τα πρώτα ευρήματα της έρευνας, που έγινε στις αρχές του καλοκαιριού σε κατοίκους του νησιού, αποκάλυψαν πνευμονολογικά και οφθαλμολογικά προβλήματα από την εισπνοή και την έκθεση στον περλίτη που  διαχέεται στον αέρα και ρίπτεται στη θάλασσα από τη βιομηχανία S&B του κ. Οδυσσέα Κυριακόπουλου.
Κατόπιν των ανησυχητικών αυτών ευρημάτων, την προηγούμενη Τετάρτη ουπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέας Λοβέρδος εξέδωσε μια υγειονομική διάταξη -ισοδύναμη με νόμο- που δίδει εντολή στη ρυπαίνουσα εταιρεία να θάψει εδώ και τώρα όλα τα απόβλητά της, αντί να τα ρίχνει στη θάλασσα και να τα αφήνει να αιωρούνται στον αέρα. Είναι η πρώτη φορά που το υπουργείο Υγείας αποφασίζει να αναλάβει πρωτοβουλίες για την προστασία της υγείας των

Υποχρεωτικά τα φωτοβολταϊκά σε όλες τις νέες στέγες


Στόχος να ενσωματωθεί στον αστικό ιστό η αύξηση χρήσης των ΑΠΕ

Τη πρόθεση του υπουργείου Περιβάλλοντος να καταθέσει νέο Γενικό Οικοδομικό Κανονισμό (ΓΟΚ), σύμφωνα με τον οποίο θα είναι υποχρεωτική η παρουσία φωτοβολταϊκών στα νέα κτίρια κοινοποίησε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργος Παπακωνταντίνου.
Σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι στόχος πλέον είναι να ενσωματωθεί και στον αστικό ιστό η αύξηση χρήσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι το υπουργείο