Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Μήπως ήρθε η ώρα να αξιοποιήσετε εκείνο το χωραφάκι στο χωριό;

Τώρα ο ΑΣΟΠ Αγ. Αθανασίου σε συνεργασία με την Green Action, σας έχει μια πρόταση που δεν μπορείτε ν’αρνηθήτε. Ας δούμε τί μπορείτε να κάνετε σε ένα χωράφι 4 στρεμμάτων.

Να να βάλετε 4 στρέματα ρόδια που θα σας αποδίδουν καθαρά ετησίως 3000 ευρώ, μέσω συμβολαιοποιημένων τιμών. Το κόστος είναι 1400 ευρώ (350 ευρώ/στρ.) και περιλαμβάνει τα φυτά, εγκατάσταση σταγονιδίων και δίχτυα αντιχαλαζικής προστασίας . Από το 2ο έτος μπορείτε να βάλετε 40-50 κότες, που θα σας κρατάνε το χωράφι καθαρό και θα σας δίνουν κοντά 1000-1500 αυγά ετησίως. Τό αρχικό κόστος τους είναι 250 ευρώ και δεν θέλουν άλλη φροντίδα. 20

ΣΕΙΣΜΟΣ 5.1R ANOIXTA TOY ΑΓ.ΟΡΟΥΣ

Ολόκληρη τη Χαλκιδική αναστάτωσε η σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε τη νύχτα σε υποθαλάσσιο χώρο 243 χλμ βόρεια της Αθήνας και 110 χλμ νοτιοανατολικά της Θεσσαλονίκης, 24 χιλιόμετρα δυτικά της χερσονήσου του Άθω και ανατολικά της Σιθωνίας.

«Ο σημερινός σεισμός δεν έχει σχέση με το ρήγμα της Ιερισσού, το οποίο είναι βορειότερα» ξεκαθάρισε μιλώντας στο halkidikinews.gr, ο αν. καθηγητή σεισμολογίας του Τμήματος Γεωλογίας ΑΠΘ, Μανώλης Σκορδύλης.

«Τη δόνηση των 5,1 Ρίχτερ ακολούθησαν 10 μικρότερες δονήσεις. Τέτοιου είδους σεισμοί συνοδεύονται από μετασεισμική δραστηριότητα. Μέχρι τώρα είχαμε μετασεισμούς πάνω από 2R μέχρι και 3R, ωστόσο παρακολουθούμε το φαινόμενο» είπε ο καθηγητής.

Όπως εξήγησε στο halkidkinews.gr ο κ.Σκορδίλης ο σεισμός είχε μικρό εστιακό βάθος, δηλαδή

Δυστυχώς...