Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Αλεξανδρούπολη: Επεισόδια για Δένδια – Πρόβλημα στην τέλεση κηδείας


Αλεξανδρούπολη: Επεισόδια για Δένδια – Πρόβλημα στην τέλεση κηδείας
Σκηνές απείρου κάλους συνέβησαν το πρωί στην Αλεξανδρούπολη, όταν αστυνομικοί επιτέθηκαν στο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Πανταζίδη και λίγη ώρα αργότερα, όταν γυναίκα η οποία δεν μπορούσε να πάει λόγω αποκλεισμού δρόμου σε κηδεία τους φώναζε: «θα πεθάνετε και δε θα έρθει κανείς στην κηδεία σας».
Πολύ μεγάλη ένταση στην Αλεξανδρούπολη προκάλεσε η συνάντηση του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια με το μητροπολίτη, καθώς λόγο της συνάντησης υπήρχε πολύ μεγάλη αστυνομική παρουσία.
Οι δρόμοι γύρω από το Ανθίμειο ήταν γεμάτοι αστυνομικούς, ενώ ο Κώστας Πανταζίδης καταγγέλλει ότι περνούσε με το ποδήλατό του και τον έσυραν αστυνομικοί.
Ο Κώστας Πανταζίδης μιλώντας στη ραδιοφωνική εκπομπή του Δημήτρη Κολιού κατήγγειλε το

Σάββατο 13/4: Όλη η Ελλάδα ένα μεγάλο γαλατικό χωριό


Από την Αλεξανδρούπολη στο Ηράκλειο, από την Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, από την Ιερισσό σε όλη την Ελλάδα: Αύριο, Σάββατο, η χώρα μας γίνεται ένα μεγάλο, ανυπότακτο γαλατικό χωριό. Ανυπότακτο ενάντια στους κατακτητές: την Eldoradο, το... μπομπολιστάν, την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό – Καίσαρα. Μετά και τα τελευταία έκτροπα των "λεγεωνάριων" του Νίκου Δένδια, τις εισβολές στα σπίτια των κατοίκων της Ιερισσού τα ξημερώματα της Τετάρτης, Επιτροπές Αλληλεγγύης στον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής από όλη την Ελλάδα αποφάσισαν να
προχωρήσουν σε δράσεις διαμαρτυρίας και ενημέρωσης/ ευαισθητοποίησης των πολιτών.
Όπως χαρακτηριστικά τονίζει το κάλεσμα των Επιτροπών Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία Χρυσού: "Πολίτη αυτής της χώρας είναι πλέον ξεκάθαρο ότι μοναδικός και κυρίαρχος στόχος είναι η τρομοκράτηση – όχι απλά των κατοίκων της Χαλκιδικής – αλλά ολόκληρης της Ελλάδας! Στο όνομα της δήθεν ανάπτυξης ξεπουλάνε τη φύση, το δάσος, το νερό, ξεπουλάνε τη ζωή μας!"

Στην Αλεξανδρούπολη

Η Αλεξανδρούπολη συμμετέχει στην πανελλαδική κινητοποίηση υπέρ του αγώνα της Χαλκιδικής αλλά και ολόκληρης της Βόρειας Ελλάδας ενάντια στην καταστροφή από τις εξορύξεις χρυσού. Στην κινητοποίηση - εκστρατεία ενημέρωσης με μουσικό φόντο καλεί η Διανομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης Έβρου Κατά της Εξόρυξης και Μεταλλουργίας Χρυσού.
Στις 12μ., έξω από το Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης.

http://anti-typos.blogspot.gr/2013/04/134.html

Δελτίο Τύπου - Κάλεσμα


Στην Ελλάδα του 2013, οι αστυνομικές δυνάμεις εισβάλλουν καταδρομικά σε σπίτια τα ξημερώματα, παραβιάζοντας πόρτες και συλλαμβάνοντας πολίτες μπροστά στα μάτια των ανήλικων παιδιών τους.
Στην Ελλάδα του 2013, κατασκευάζονται ένοχοι με σκοπό, όχι την απόδοση δικαιοσύνης, αλλά την ενοχοποίηση και καταστολή ενός δυναμικού κοινωνικού κινήματος.
Στη καταστολή, την αστυνομική αυθαιρεσία και την κρατική τρομοκρατία, απαντάμε με αλληλεγγύη, ενότητα και αγώνα.

Την Κυριακή 14 Απρίλη, 10:00 π.μ.

Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης


Ζητάμε την άμεση απελευθέρωση των συναγωνιστών μας 

Καταδικάζουμε την κρατική τρομοκρατία και την κατασκευή ενόχων

Λεφτεριά στα αδέρφια μας!


Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικης

Συντονιστικό Φορέων και Συλλόγων Σταγείρων-Ακάνθου ενάντια στην εξόρυξη χρυσού
Coordinating Committee of Associations of Stageira-Akanthos against gold mining

Πανελλαδική διαμαρτυρία - Σάββατο 13/04

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ ΧΡΥΣΟΥ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 13/04, 12:00 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΟ ΦΟΝΤΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ!  




Συντονιστικών Επιτροπών Αγώνα ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΧΡΥΣΟΥ


Συντονιστικών Επιτροπών Αγώνα ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΧΡΥΣΟΥ


Πολίτη αυτής της χώρας, εδώ και δεκατρείς περίπου μήνες ζούμε τη στυγνότερη μορφή ΧΟΥΝΤΑΣ:
  • Ειρηνικές διαμαρτυρίες καταστέλλονται με τον πιο βίαιο και ωμό τρόπο, αλλά ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ! 
  • δεκάδες συμπολίτες μας σύρονται στα αστυνομικά τμήματα δίχως κατηγορίες, αλλά ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ !
  • γονείς εξαφανίζονται για ώρες από τα παιδιά τους, αλλά ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ !
  • εισβάλλουν με στρατιωτικού τύπου επιχειρήσεις στα χωριά μας αλλά ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ!
  • ρίχνουν χημικά στα σχολειά μας, αλλά ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ!
  • έχουν κατασχέσει οχήματα και περιουσίες μας, αλλά ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ!
  • Μοιράζουν χρυσό σε μερικούς δημοσιογράφους, αλλά ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ!

Πολίτη αυτής της χώρας, είναι πλέον ξεκάθαρο ότι μοναδικός και κυρίαρχος στόχος είναι η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ – όχι απλά των κατοίκων της Χαλκιδικής – αλλά ολόκληρης της Ελλάδας! Στο

Όλη η Θεσσαλονίκη στο πόδι! Αλληλεγγύη στην Χαλκιδική!





Καταγγέλλουμε τις  τρομοκρατικές συλλήψεις δύο  αγωνιζόμενων κατοίκων που έγιναν την  Τετάρτη 10 του Απρίλη τα ξημερώματα,  στην Ιερισσό Χαλκιδικής. Η απαγωγή μέσα από τα σπίτια τους, η εισβολή σε αυτά μέσα στην νύχτα μπροστά στις οικογένειες και σε μικρά παιδιά,  η παραβίαση και καταστροφή  που προξένησαν στις εξώπορτες των σπιτιών, αποτελούν πρακτικές που παραπέμπουν σε φασιστικά καθεστώτα.

Οι αγωνιζόμενοι κάτοικοι της Χαλκιδικής δεν θα λυγίσουν στα τάγματα εφόδου της τρικομματικής κυβέρνησης  που έχει γίνει κανονικός   μπράβος των Καναδών χρυσοθήρων και του Μπόμπολα. Ο αγώνας της Χαλκιδικής για την ζωή και την αξιοπρέπεια  έχει γίνει πλέον υπόθεση όλου του ελληνικού λαού. Ο αγώνας τους θα συνεχιστεί και θα δυναμώσει ενάντια στο ορυχείο-εργοστάσιο του χρυσού θανάτου.
Το ξεπούλημα του ορυκτού πλούτου της χώρας και του λαού μας στις πολυεθνικές  και στους ληστές κεφαλαιοκράτες δεν θα περάσει.

Το ΚΚΕ( μ-λ) καλεί στην ανάπτυξη του κινήματος αλληλεγγύης.  Καλεί ιδιαίτερα τον λαό της Θεσσαλονίκης να κινητοποιηθεί και να πάρει μαζικά μέρος στις εκδηλώσεις  που οργανώνουν οι επιτροπές αλληλεγγύης στο τριήμερο 12,13 και 14 του Απρίλη στην πόλη.  Όλοι στις διαδηλώσεις και στις παραστάσεις διαμαρτυρίας για να απαιτήσουμε    να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες και να σταματήσουν οι διώξεις και τα αστυνομικά πογκρόμ


ΚΚΕ(μ-λ)
Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης

11-4-2013

Δελτίο Τύπου Επιτροπών Αγώνα Ενάντια στην Εξόρυξη Χρυσού


Δελτίο Τύπου
11/04/2013
Συντονιστικών Επιτροπών Αγώνα ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΧΡΥΣΟΥ

 Πολίτη αυτής της χώρας, εδώ και δεκατρείς περίπου μήνες ζούμε τη στυγνότερη μορφή ΧΟΥΝΤΑΣ:

Ειρηνικές διαμαρτυρίες καταστέλλονται με τον πιο βίαιο και ωμό τρόπο, αλλά ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ!
δεκάδες συμπολίτες μας σύρονται στα αστυνομικά τμήματα δίχως κατηγορίες, αλλά ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ !
γονείς εξαφανίζονται για ώρες από τα παιδιά τους, αλλά ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ !
εισβάλλουν με στρατιωτικού τύπου επιχειρήσεις στα χωριά μας αλλά ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ!
ρίχνουν χημικά στα σχολειά μας, αλλά ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ!
έχουν κατασχέσει οχήματα και περιουσίες μας, αλλά ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ!
Μοιράζουν χρυσό σε μερικούς δημοσιογράφους, αλλά ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ!

Πολίτη αυτής της χώρας, είναι πλέον ξεκάθαρο ότι μοναδικός και κυρίαρχος στόχος είναι η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ – όχι απλά των κατοίκων της Χαλκιδικής – αλλά ολόκληρης της Ελλάδας! Στο όνομα της δήθεν ανάπτυξης ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ τη φύση, το δάσος, το νερό, ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ! Χθες ήταν η Κερατέα, σήμερα η Χαλκιδική και η Ευκαρπία, αύριο η Θράκη, το Κιλκίς και το