Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Ομιλία του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα

Κοινοβουλευτικό Έργο

Ομιλία του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του προς τον Πρωθυπουργό, με θέμα: «Μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική – εταιρεία ελληνικός χρυσός»
Στην ανάπτυξη της ερώτησης είπε: «Κύριε Υπουργέ, χαίρομαι που σας ξαναβλέπω ενώπιος ενωπίω, έχω να σας συναντήσω από το κυβερνητικό έδρανο, σε ερώτηση από τότε που αν θυμάστε σας ερωτούσα γιατί προχωράτε στο μνημόνιο και μου απαντούσατε –αφού δεν έχεις 40 δις να μου δώσεις μη μιλάς– και από τότε που επιμένατε ότι πρέπει να μειωθεί το έλλειμμα κατά 10 μονάδες σε τρία χρόνια, όταν ακόμη και αυτοί με τους οποίους διαπραγματευόσασταν σας πρότειναν σε περισσότερα.

Και από τότε που επιμένατε ότι η χώρα το 2011 θα έχει ανάπτυξη και θα βγει στις αγορές και που δηλώνατε ότι αν χρειαστεί ποτέ να πάρουμε νέα μέτρα θα σημαίνει ότι εσείς προσωπικά έχετε αποτύχει.

Για αποτυχημένο, μια χαρά σας βλέπω στη θέση σας, αλλάξατε βέβαια Υπουργείο αλλά αυτή η αποτυχία των προγνώσεών σας και των

Δικηγορικός Σύλλογος Θεσ/νίκης: η έλλειψη απαρτίας διαφύλαξε το κύρος του θεσμού

 


Αναβλήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας η χθεσινή (20-10-2011) συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης που είχε στα θέματα της ημερήσιας διάταξης την “επανεξέταση” της απόφασης που είχε λάβει το Δ.Σ. πριν από λίγες μόνο μέρες (6-10-2011 (εδώ) για προσφυγή στο ΣτΕ κατά της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την επένδυση της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ στη Χαλκιδική.

Την “επαναψηλάφηση” του θέματος είχαν ζητήσει ο Δήμαρχος

Παιδικός σταθμός Μεγάλης Παναγίας

Την   Δευτέρα 24 Οκτωβρίου στις 9:00 το πρωι θα αρχίσει η λειτουργεία του παιδικού σταθμού Μεγάλης Παναγίας. Με καθηστέριση η έναρξη λειτουργίας λόγο κάποιον υπογραφών που χρειαζόντουσαν.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΜΙΡΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ;





Συντάχθηκε απο τον/την Newsroom   

Αγόρασε τα βρετανικά πολυκαταστήµατα Χάροντς, το 15% του Χρηµατιστηρίου του Λονδίνου, απέκτησε το 7% της τράπεζας Βarclays και ποσοστό στη Santander, το 26% των βρετανικών πολυκαταστηµάτων Sainsbury και µεγάλο αριθµό ακινήτων σε µερικούς από τους πιο ακριβούς δρόµους του Λονδίνου.
Επίσης, χρηµατοδότησε το κανάλι Αl Jazeera και έθεσε υποψηφιότητα για να φιλοξενήσει η χώρα του το Παγκόσµιο Πρωτάθληµα Ποδοσφαίρου του 2022. Βρέθηκε πρωταγωνιστής των εξελίξεων στην ελληνική οικονομική σκηνή λόγω της καίριας συμμετοχής και συνδρομής του στο τραπεζικό deal μεταξύ Alpha και

Έρευνα: Το κινητό δεν προκαλεί καρκίνο



Δεν υπάρχει σχέση ανάμεσα στα κινητά τηλέφωνα και στον καρκίνο του εγκεφάλου, σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα, η οποία έρχεται να προστεθεί σε προηγούμενες μελέτες σχετικά με το επίμαχο ζήτημα, που έχει γεννήσει πολλές αμφιβολίες εδώ και περίπου 20 χρόνια.

Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Επιδημιολογίας του Καρκίνου στη Δανία, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό "British Medical Journal", μελέτησαν περισσότερα από 350.000 άτομα σε διάστημα άνω των 18 ετών.

Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι μακροχρόνιοι χρήστες κινητού τηλεφώνου δεν κινδυνεύουν περισσότερο από
e mail SYRIZA logo gr. tipou.jpg



ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ
ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

«Μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική- Εταιρεία Ελληνικός Χρυσός»


17/10/2011
 « Επίκαιρη ερώτηση

προς τον κ. Πρωθυπουργό

Θέμα : «Μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική- Εταιρεία Ελληνικός Χρυσός»

Η παρουσία του ίδιου του πρωθυπουργού στην υπογραφή της συμφωνίας ανάμεσα στο Κατάρ και σε ιδιώτες για τον ελληνικό χρυσό της Χαλκιδικής, που υπεγράφη μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου προκαλεί τεράστια έκπληξη. Πρόκειται για μια συμφωνία μεταξύ ιδιωτικών ομίλων από την οποία το

Νεκρός ο Μουαμάρ Καντάφι;



Ο συνταγματάρχης Μουαμάρ Καντάφι είναι νεκρός. Αυτό μεταδίδουν όλο και περισσότερα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, σηματοδοτώντας το τέλος της οκτάμηνης εξέγερσης κατά του καθεστώτος που κυβέρνησε τη Λιβύη για σαράντα χρόνια.

Στο σύνολό του ο ξένος τύπος σημειώνει ότι ο συνταγματάρχης Καντάφι είναι νεκρός, ενώ ο εκπρόσωπος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου υποστηρίζει ότι υπάρχουν αναφορές που μαρτυρούν το γεγονός.

Ο υπουργός Πληροφοριών των αντικαθεστωτικών, Mahmoud Shamman δήλωσε στο CNN ότι