Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Επιστολή Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής προς Δημάρχους και Δημοτικά Συμβούλια των δήμων της Χαλκιδικής


Μετά από την πρωτοβουλία πολλών πολιτών σε πολλούς δήμους σε όλη την χώρα, αναπτύσσεται ένα κίνημα αντίστασης πληρωμής του παράνομου και αντισυνταγματικού τέλους ακινήτων με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Ήδη, δήμοι και δήμαρχοι, μαζί με τους δημότες τους σε πλήρη συνεργασία, έχουν συστήσει υπηρεσίες νομικής συμπαράστασης αλλά και σύστασης (σε πρώτη φάση) προς τα υποκαταστήματα της ΔΕΗ ώστε να μην προχωρούν στην διακοπή του ρεύματος σε πολίτες που πληρώνουν μεν το αντίτιμο της ΔΕΗ, αρνούνται όμως την πληρωμή του χαρατσιού.

Η Ν. Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής σας καλεί να βρεθείτε στο πλευρό αυτών των πολιτών και να
πάρετε την πρωτοβουλία σύγκλισης του δημοτικού συμβουλίου ώστε να εξετασθεί ο τρόπος συμμετοχής και του δικού σας δήμου στο δίκαιο κίνημα ενάντια σε αυτό το χαράτσι που συνθλίβει την κοινωνία και οδηγεί πολλούς συνδημότες μας στην απόγνωση. Η πρωτοβουλία μας αυτή αποτελεί αίτημα πολλών συμπολιτών μας σε όλους τους δήμους της Χαλκιδικής,  που ελπίζουν και προσδοκούν και στη δική σας στήριξη. Σας δηλώνουμε την διάθεσή μας να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις αυτή σας την απόφαση και την συνδρομή μας σε όποιο επίπεδο σας φανούμε χρήσιμοι και αναμένουμε την προφορική σας απάντηση στο αίτημά μας.

Ταυτόχρονα καλούμε τους δημότες όλων των δήμων της Χαλκιδικής να συστρατευθούν με τις όποιες ενέργειες και πρωτοβουλίες πάρει ο δήμος τους σε αυτήν την κατεύθυνση, ώστε μαζικά να αντισταθούμε και να αποτρέψουμε την προσπάθεια εξαθλίωσής μας. Καλούμε την συστράτευση και των διαφόρων φορέων (εμπορικοί σύλλογοι, δικηγορικοί σύλλογοι, επιμελητήριο, Ε.Κ.Χ. σωματεία και ενώσεις κ.λ.π.) να πλαισιώσουν αυτή μας την πρωτοβουλία και να δώσουμε ένα μήνυμα αλληλεγγύης και αντίστασης σε όσα μας οδηγούν στην κοινωνική καταστροφή.

Η Ν. Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: