Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Σε «μπελάδες» το Facebook

Το Facebook ίσως κληθεί να καταβάλει πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ, μετά την αποκάλυψη Αυστραλού φοιτητή της νομικής ότι η συγκεκριμένη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης είχε κρατήσει 1.200 σελίδες με προσωπικά δεδομένα του, τα περισσότερα από τα οποία υποτίθεται ότι είχε σβήσει.

Ο 24χρονος Max Schrems, ζήτησε αντίγραφο των δεδομένων του, μένοντας έκπληκτος με την έκταση των πληροφοριών που υπήρχαν από την τρίχρονη παραμονή του στην ιστοσελίδα, παρόλο που ο ίδιος είχε διαγράψει τα περισσότερα από αυτά.

Ανάμεσα στις 1.200 σελίδες δεδομένων υπήρχαν αρνήσεις σε friend requests, πληροφορίες που

Λύθηκε το μυστήριο του πρώτου σουπερνόβα


Χρησιμοποιώντας δεδομένα από τέσσερα διαστημικά τηλεσκόπια, ομάδα επιστημόνων έλυσε έναν από τους παλαιότερους αστρονομικούς γρίφους. Διαπίστωσε γιατί ο πρώτος σουπερνόβα που παρατήρησε ο άνθρωπος είχε μοναδικά χαρακτηριστικά. Ο σουπερνόβα RCW 86 είχε γίνει ορατός το 185 μ.Χ και έλαμπε στον ουρανό για οκτώ μήνες.

Σουπερνόβα «πανσέληνος»
Ο RCW 86 είναι η πρώτη έκρηξη υπερκαινοφανούς αστέρα που καταγράφηκε επίσημα από τον άνθρωπο. Η παρατήρησή του έγινε το 185 μ.Χ από Κινέζους αστρονόμους. Ο σουπερνόβα έλαμπε στον ουρανό για

Η «Γενετική Επανάσταση» ετοιμάζεται να αλλάξει το πρόσωπο της Ιατρικής



Το βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας (National Health Service- NHS) οφείλει να ετοιμάζεται από τώρα για την επερχόμενη «γενετική επανάσταση», αναπτύσσοντας τα μέσα και την εξειδίκευση, σύμφωνα με αναφορά του Foundation for Genomics and Population Health.
Όπως αναφέρει το ίδρυμα, νέες τεχνολογίες σύντομα θα αλλάξουν το «πρόσωπο» της θεραπείας καρκινοπαθών, καθώς και ατόμων με σπάνιες ασθένειες. Σύντομα, οι θεραπευτικές αγωγές θα μπορούν να εξατομικεύονται.
Ο γενετικός κώδικας του καθενός περιέχει το σύνολο των πληροφοριών που τον κάνουν αυτό που είναι. Από τη στιγμή που το κόστος της «αποκρυπτογράφησής» του έχει μειωθεί δραματικά, αναμένεται να αλλάξουν πολλά πράγματα στο

Στο φως ο μεγαλύτερος αρχαιοελληνικός ναός στην Κρήτη

Ο μεγαλύτερος ίσως αρχαιοελληνικός ναός στην Κρήτη, αφιερωμένος στην Αρτέμιδα Σκοπελίτιδα (52 μ. x 19,60 μ.), ανακαλύφθηκε από τον αρχαιολόγο Νίκο Παναγιωτάκη στην κορυφή του λόφου Κεφάλα, στην περιοχή των Γουρνών, κοντά στα χωριά Καινούργιο Χωριό, Γάλυπε και Σκόπελα της Επαρχίας Πεδιάδας του Νομού Ηρακλείου, ύστερα από επιφανειακή έρευνα.Η συγκεκριμένη αποκάλυψη έγινε στο Κρητολογικό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο.
«Ο λόφος της Κεφάλας βρίσκεται νοτιοδυτικά των Γουρνών μεταξύ δύο ποταμών, του Αϊ-Γιαννιού Πετζέτη, ανατολικά, και του Πατσιδιώτη δυτικά. Είναι μια σημαντική θέση, όπου πιθανότατα υπήρχε μινωική φρυκτωρία - περιοχή Σωρός, ενώ βρέθηκε επίσης κεραμική των αρχαϊκών, κλασικών και ελληνιστικών χρόνων», μας λέει ο κ. Παναγιωτάκης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «το ιερό αναπτυσσόταν στην κορυφή του λόφου, που είχε

Δεύτερο κύμα εφεδρείας


«Αόρατο» το μέλλον χιλιάδων υπαλλήλων στις υπό κατάργηση μονάδες
Ετοιμάζεται με εξαιρετική σπουδή και πρωτόγνωρους για το Δημόσιο ρυθμούς η εφεδρεία νούμερο 2, που θα προκύψει πρώτα απ' όλα από το δραστικό μαχαίρι κατά 30% σε όλες τις οργανικές μονάδες της δημόσιας διοίκησης που σχεδιάζει η κυβέρνηση από τις αρχές του νέου χρόνου.
«Αόρατο» το μέλλον χιλιάδων υπαλλήλων στις υπό κατάργηση μονάδεςΟ στόχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι μία

Αγωνία στην Αθήνα για «κούρεμα» 100 δισ. στο χρέος


Εν μέσω φημών, που ενισχύουν την αβεβαιότητα και την ανησυχία για τον εάν θα υπάρξει τελικά σήμερα απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το ελληνικό χρέος, η κυβέρνηση προσπαθεί να καθορίσει την επικοινωνιακή και πολιτική της στρατηγική. Είναι γεγονός ότι η Αθήνα αναμένει από τους ευρωπαίους ηγέτες να αποφασίσουν ένα μεγάλο «κούρεμα» των ομολόγων, ακόμη και της τάξης του 60%, το οποίο η κυβέρνηση θα εμφανίσει ως σημαντική επιτυχία, επειδή μειώνει το χρέος περίπου κατά 100 δις ευρώ και το καθιστά διαχειρίσιμο.
Το Μέγαρο Μαξίμου ελπίζει ότι η απόφαση θα ληφθεί σήμερα, αλλά δεν κρύβει και την ανησυχία του, καθώς οι διαφωνίες μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ – κυρίως εξαιτίας των βρετανικών ενστάσεων – αλλά και ανάμεσα στις κυβερνήσεις και τους τραπεζίτες της Ευρώπης τρενάρουν την κατάληξη των