Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Ο Γ. Παπανδρέου κάλεσε το λαό να πεί το μεγάλο ναί ή το μεγάλο όχι στις αποφάσεις των Βρυξελλών μέσω δημοψηφίσματος.


Να πουν οι πολίτες το «μεγάλο ναι ή το  μεγάλο όχι» στη νέα δανειακή συμφωνία, δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, προαναγγέλλοντας δημοψήφισμα. «Έχουμε εμπιστοσύνη στους πολίτες», η εντολή τους θα μας δεσμεύσει όλες, πρόσθεσε και συμπλήρωσε: Λέμε όχι στις εθνικές εκλογές τώρα γιατί θα ήταν υπεκφυγή και θα οδηγούσε σε διχόνοιες.

«Συμμερίζομαι την οργή του κόσμου αλλά δεν δικαιολογώ τη βία» υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Τόνισε ότι «η συμφωνία των Βρυξελλών απομακρύνει την ανασφάλεια, μας επιτρέπει να κοιτάξουμε το μέλλον και να πραγματοποιήσουμε με μεγαλύτερη άνεση τις αλλαγές που

ΠΑΣΟΚ: Τα προσωπεία πέσανε - Χούντα στο κόμμα.

Οι Βουλευτές του Πασόκ δεν αντέχουν άλλο τις πιέσεις, την οργή και το μένος του ελληνικού λαού που αντί να κοπάσει δυναμώνει όλο και πιο πολύ, απ'όλες τις πλευρές.


Κάθε φορά που είναι να ψηφίσουν κάτι σημαντικό ναι μεν το Πασόκ στήνει διάφορα επικοινωνιακά κόλπα και συμμετέχουν και διάφοροι βουλευτές αλλά σίγουρα κάποιοι εξ αυτών δεν θέλουν να τα ψηφίσουν, σίγουρα έρχονται σε δύσκολη θέση μπροστά στους κομματικούς εκβιασμούς που υφίστανται για διαγραφές, όχι βέβαια πως αυτό τους εξιλεώνει, αλλά μπορούμε να καταλάβουμε δύο πράγματα για αυτούς. Το πρώτο είναι ο φόβος που έχουν για το κόμμα και για τις απειλές και το δεύτερο είναι αν μη τι άλλο η δίψα για την εξουσία.



http://dielkustinda.blogspot.com/

Η αρχή του ολέθρου για το πολιτικό σύστημα





Όταν ο καθένας από εμάς σκέπτεται, όταν κρίνει από τις πράξεις των πολιτικών και όχι από τα λόγια, ότανσυνειδητοποιεί το μακροπρόθεσμο κοινό συμφέρον του μεγαλύτερου μέρους των Ελλήνων πολιτών και κυρίως όταν δρα ενωτικά  και αποφασισμένα, τότε  ναι. Επέρχεται η καταστροφή. Μόνο που η καταστροφή αφορά το πολιτικό σύστημα,  και όχι τον ελληνικό λαό. Αφορά το σάπιο καθεστώς και τους υποστηρικτές τουκαι όχι  τις αρχές και τις αξίες του  Ελληνικού πολιτισμού.

Ολέθριος τρόπος αντίδρασης απέναντι σε ολέθρια πολιτική, χαρακτήρισε  ο κ. Σαμαράς τις πράξεις αντίθεσης στη Θεσσαλονίκη.
Οι λέξεις σε ένα δελτίο τύπου ή σε μια δήλωση, ποτέ δεν είναι τυχαίες. Επιλέγονται προσεκτικά.  Σε αυτή την περίπτωση ο αρχηγός  της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πιθανός αυριανός

Δεν υπάρχουν «θετικά σημεία» σε μια καταστροφική συμφωνία


Κάνουν κατά την γνώμη μου μεγάλη ζημιά οι απόψεις που διατυπώνουν ορισμένοι και από τη ΝΔ ότι “υπάρχουν  και θετικά σημεία” στην τελευταία συμφωνία των Βρυξελλών. Όταν ακόμα και ο πιο έγκυρος εκπρόσωπος των απανταχού συντηρητικών, ο βρετανικός Economist, γράφει ότι “Οι ηγέτες της Ευρώπης απέτυχαν και πάλι να σώσουν την Ευρώπη“ γιατί ορισμένοι εδώ ψάχνουν να βρουν θετικά σημεία σε κάτι που προδικάζεται ως ένα έκτρωμα χειρότερο και από του Ιουλίου και πρόκειται να αναθεωρηθεί σύντομα; Μήπως επειδή δεν μπορούν να αντέξουν τις πιέσεις για συγκυβέρνηση, ή μήπως επειδή αισθάνονται την ανάγκη να εμφανίζονται ως καλά και διαλλακτικά παιδιά;
Ποιό είναι το λεπτό σημείο: Αυτό το τεράστιο swap, προβλέπει ότι τα ομόλογα που θα

Πρωτοφανής μήνυση σε δημοσιογράφο για σχόλια του στο ... Facebook!



Η σύμβουλος του πρωθυπουργού,πρώην νομάρχης και βουλευτής ζητά αποζημίωση και...φυλάκιση δημοσιογράφου για σχόλια σε ιδιωτικές συζητήσεις και...like που έκανε στο Facebook! 

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα δημόσιο πρόσωπο, η σύμβουλος του πρωθυπουργού , E. Σχοιναράκη, καταθέτει αγωγή σε δημοσιογράφο, όχι για κάποια δημοσιεύματα και σχόλια στα Μέσα που εργάζεται, αλλά τον κατηγορεί για λόγια...στις ιδιωτικές συζητήσεις του, στα στέκια όπου συναντά τους γνωστούς του,αλλά και αναρτήσεις που έκανε ο δημοσιογράφος στο FACEBOOK και … LIKE που έκαναν ο ίδιος και οι φίλοι του, πάνω στον "τοίχο" της κοινωνικής δικτύωσης!
Η κ.Σχοιναράκη, πρώην βουλευτής και νομάρχης Ηρακλείου υποβάλλει αγωγή, ζητώντας μάλιστα 100.000 ευρώ αλλά και τη φυλάκιση του γνωστού κρητικού δημοσιογράφου(σήμερα εργάζεται στην ΠΑΤΡΙΣ και το Ράδιο Κρήτη) για κάτι που

Το δημόσιο «θυσιάζεται» για τον Μπόμπολα…


thumb


Με μια πρωτοφανή απόφαση που γεννά πολλά και σοβαρά ερωτήματα, οι ελληνικές αρχές αρνούνται να εισπράξουν από την ιδιωτική εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» εκατομμύρια ευρώ και μάλιστα προσφεύγουν γι αυτό το λόγο κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής!
Άκουσον – άκουσον, η ελληνική κυβέρνηση παρεμβαίνει υπέρ ιδιωτικής εταιρείας και κατά των συμφερόντων του ελληνικού δημοσίου και ζητά  να ακυρωθεί  απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με την οποία η εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» καλείται να επιστρέψει 15,4 εκατομμύρια ευρώ στο ελληνικό δημόσιο!
Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου με τίτλο «Ελλάδα κατά Επιτροπής» … «Η Ελλάδα ζητά από το Γενικό Δικαστήριο της ακύρωση της αποφάσεως C(2011)1006 τελικό της Επιτροπής, με την οποία κηρύχθηκε ως παράνομη κρατική ενίσχυση η επιδότηση ύψους 15,34 εκατ. ευρώ που χορηγήθηκε από τις