Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

«Goldman Sachs, ο συνδετικός κρίκος μεταξύ Mario Draghi, Mario Monti και Λουκά Παπαδήμου»

Ένα άγνωστο και ταυτόχρονα ορατό πλέγμα σχέσεων μεταξύ του νέου προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, του νέου πρωθυπουργού της Ιταλίας Μάριο Μόντι και του νέου πρωθυπουργού της Ελλάδας Λουκά Παπαδήμου αποκαλύπτει η γαλλική εφημερίδα "Le Monde" που διερωτάται τι κοινό έχουν οι τρεις άντρες μεταξύ τους διακινώντας έναν διαφορετικό ισχυρισμό.

Σε άρθρο της γαλλικής εφημερίδας με τίτλο «Goldman Sachs: η διασύνδεση μεταξύ Μάριο Ντράγκι, Μάριο Μόντι και Λουκά Παπαδήμου», επισημαίνεται ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και οι τρεις ανήκουν στο ευρωπαϊκό μοντέλο της  «κυβέρνησης Goldman Sachs». Κατά τον Monde, η επενδυτική τράπεζα των ΗΠΑ έχει υφάνει στην

Aρνητική γνωμοδότηση της 10ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων για τη ΜΠΕ της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ


Μετά το Δασαρχείο Αρναίας και τη Διεύθυνση Δασών Χαλκιδικής, μαθαίνουμε ότι και η 10 Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων γνωμοδότησε αρνητικά για τη ΜΠΕ της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το έγγραφο που παρουσιάζουμε παρακάτω, η 10η ΕΒΑ είναι απόλυτα αρνητική για το έργο των Σκουριών λόγω:


α) της ελλιπούς μέχρι σήμερα αρχαιολογικής έρευνας, παρά το γεγονός ότι στην περιοχή έχουν εντοπιστεί αρχαιότητες και β) λόγω του σημαντικού, μόνιμου και μη αναστρέψιμου χαρακτήρα των επεμβάσεων που θα καταστρέψει το

255 βουλευτές έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης – 3 απώλειες από ΠΑΣΟΚ – ΝΔ



255 βουλευτές έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης – 3 απώλειες από ΠΑΣΟΚ – ΝΔ
- Ο Π. Καμμένος από τη Νέα Δημοκρατία δεν έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης
- Απο το ΠΑΣΟΚ, οι κ.κ Τσετίν Μαντατζή και ο κ. Κατσούρας καταψήφισαν τη νέα κυβέρνηση
- Ναι από Μ. Αποστολάκη και Ελ. Παπαδημητρίου και όχι από τον Γ. Δημαρά, Σακοράφα και Κουρουπλή
- Όλα τα κόμματα της Αριστεράς δεν έδωσσαν ψήφο εμπιστοσύνης

Μεταβιβάστηκαν τα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου – Ποια «βγαίνουν» στο σφυρί



Μεταβιβάστηκαν τα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου – Ποια «βγαίνουν» στο σφυρί
Με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεωνμεταβιβάστηκαν στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου.
Σε αυτά περιλαμβάνονται οι συμμετοχές του δημοσίου στις τράπεζες Εθνική, Alpha Bank, Πειραιώς, όπως και στον ΟΠΑΠ, τον ΟΛΠ, τον ΟΛΘ, την ΕΥΔΑΠ, την ΕΥΑΘ, περιφερειακά λιμάνια και αεροδρόμια.
Αναλυτικά, σύμφωνα με την απόφαση, μεταβιβάζονται και περιέρχονται χωρίς αντάλλαγμα στην ανώνυμη εταιρεία, με την επωνυμία «Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του

Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ κάνει… ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ πόλης



Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ κάνει… ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ πόλης
Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ δεν έκρυψε ποτέ την πρόθεσή της να καταγραφεί στο εθνικό υποσυνείδητο ως η πιο δυναμική, στα όρια της άκαμπτης, συνδικαλιστική οργάνωση της χώρας. Ακόμη και σε μια εποχή κατά την οποία, λόγω του Μνημονίου και της εθνικής επιτήρησης από την τρόικα, οι συνδικαλιστές έχουν σχεδόν παρακαμφθεί, χάνοντας τη δυνατότητά τους να παρεμβαίνουν καθοριστικά στις εξελίξεις.
Με αφορμή το χαράτσι για τα ακίνητα, που επέβαλε η κυβέρνηση στην κοινωνία, μεθοδεύοντας την είσπραξη του συγκεκριμένου φόρου μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος, η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ έστειλε προειδοποιήσεις προς πάσα κατεύθυνση. Ξεκαθαρίζοντας ότι οι συνδικαλιστές δεν σκοπεύουν να ανεχθούν την προοπτική να κοπεί το ρεύμα σε όσους πολίτες δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν το

Κόβουν και το ΤΗΛΕΦΩΝΟ οι Έλληνες



Κόβουν και το ΤΗΛΕΦΩΝΟ οι Έλληνες
Στην επιλογή της αποσύνδεσης της σταθερής τηλεφωνικής σύνδεσης προχωρούν όλο και περισσότεροι Έλληνες καταναλωτές και επιχειρήσεις, καθώς η οικονομική κρίση οδηγεί στη μείωση των τηλεπικοινωνιακών δαπανών. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις αρχές του 2011 έχουν χαθεί 113.268 σταθερές τηλεπικοινωνιακές συνδέσεις, η πλειονότητα των οποίων εκτιμάται πως είναι επιχειρήσεις που είτε έχουν κλείσει είτε προσπαθούν να περικόψουν το κόστος λειτουργίας τους και κόβουν τηλεφωνικές συνδέσεις.
Από την πρόσφατη ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του ΟΤΕ προκύπτει ότι στο τέλος Σεπτεμβρίου του 2011, ο αριθμός των σταθερών συνδέσεων στην Ελλάδα ανέρχεται σε 5.123.274.
Γραμμές
Το νούμερο προκύπτει αν αθροίσει κάποιος τις 3.547.553 γραμμές που εξυπηρετεί απευθείας ο

Το Δημόσιο χρωστάει 6,48 δισ. ευρώ σε ιδιώτες



Το Δημόσιο χρωστάει 6,48 δισ. ευρώ σε ιδιώτες
Το σύνολο των οφειλών του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα έφθασε τα 6,48 δισ. ευρώ στο τέλος Σεπτεμβρίου. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία για τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του ευρύτερου Δημόσιου τομέα που δόθηκαν στη Δημοσιότητα το απόγευμα της Τετάρτης από το υπουργείο Οικονομικών.
Οι οφειλές αυξήθηκαν κατά 1,12 δισ. ευρώ από την αρχή του έτους (στο τέλος Δεκεμβρίου του 2010 ήταν 5,36 δισ. ευρώ) επιτείνοντας την ύφεση και τις απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα ο οποίος υφίσταται τις επιπτώσεις από τα «φέσια» του Δημοσίου.
Στην πρώτη θέση της λίστας των κακοπληρωτών του Δημοσίου βρίσκονται τα ασφαλιστικά ταμεία (Οργανισμοί Κοινωνικής Ασφάλισης) που χρωστούν 2,69 δισ. ευρώ. Σε αυτό το

Βροχή αστεριών την Τετάρτη και στην Ελλάδα




Μία ακόμη "βροχή" από πεφταστέρια, των Λεοντιδών, θα εμφανιστεί και στον ουρανό της χώρας μας, στο βαθμό που θα το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.


Το φαινόμενο θα κορυφωθεί τη νύχτα της Τετάρτης 16 προς Πέμπτη 17 Νοεμβρίου και θα είναι ορατό από τη 1 μετά τα μεσάνυχτα μέχρι τις 4.30 τα ξημερώματα.

Πρόκειται για μια πλούσια βροχή διαττόντων που εμφανίζεται κάθε χρόνο αυτή την περίοδο. Το θέαμα αναμένεται να είναι αρκετά έντονο, με την εμφάνιση περίπου 75 μετεώρων ανά ώρα, σύμφωνα με τον διευθυντή του Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου, Διονύση Σιμόπουλο. Τα μετέωρα φαίνονται ότι προέρχονται από την κατεύθυνση του

Ακτοπλοϊκές γραμμές

Μάθατε τώρα που είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης υπουργός Ναυτιλίας πως Θα λέγονται οι νέες ακτοπλοϊκές γραμμές?

ΚΑΡΑΤΖΑ-FERRIES

Η κρίση χτυπάει την πόρτα Γαλλίας - Ισπανίας

Κάθε προηγούμενο ιστορικό ρεκόρ κατέρριψαν τα spreads των γαλλικών, αυστριακών και βελγικών 10ετών ομολόγων έναντι του αντίστοιχου γερμανικού. Το ολλανδικό (!) ομόλογο διαπραγματεύεται στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2009, το ιταλικό χρέος καλπάζει με την απόδοση του 10ετούς τίτλου πλέον πάνω και από το 7%.

Η ΕΚΤ προσπαθεί να ανακόψει τις πιέσεις αγοράζοντας συνεχώς ιταλικά ομόλογα, Ισπανία και Ιταλία βγήκαν στην αγορά με δημοπρασίες εντόκων γραμματίων και δοκιμάστηκαν σκληρά πληρώνοντας μεγαλύτερο επιτόκιο παρά ποτέ χωρίς καν – στην περίπτωση της Ισπανίας – να καταφέρνουν να αντλήσουν τα κεφάλαια που ζητούσαν.

Την ίδια ώρα, ιστορικό ρεκόρ καταγράφουν και τα ασφάλιστρα κινδύνου (τα CDS) των

Υποχρεωτικά σε εφεδρεία όσοι δημόσιοι υπάλληλοι μετρούν δυο χρόνια μέχρι την σύνταξη

Οι λεπτομέρειες, οι προϋποθέσεις και οι αποφάσεις του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για να προχωρήσει άμεσα το θέμα της εργασιακής εφεδρείας στο δημόσιο περιέχονται στην εγκύκλιο που κατέρτισε το επιτελείο του κ. Δημήτρη Ρέππα.

Όσοι εντάσσονται στο καθεστώς της εφεδρείας:

- Συνεχίζουν να λαμβάνουν για χρονικό διάστημα 12 ή 24 μηνών, από την ένταξή τους στο καθεστώς αυτό, αποδοχές ίσες με το 60% του βασικού μισθού που ελάμβαναν κατά τον χρόνο εισόδου τους στο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας.

- Χάνουν μεγάλο μέρος του εφάπαξ που θα ελάμβαναν με τη σύνταξή τους. Αυτό γιατί η ένταξή τους

Καλημέρα!!

Καλημέρα καλημέρα από την όμορφη Μεγάλη Παναγία!! Με ηλιοφάνεια και δροσιά η σημερινή μέρα!