Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ιωάννης Κουκιάδης ο νέος μας Πρωθυπουργός (;)



O πρόεδρος του (αποτυχημένου μέχρι στιγμής) Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου αλλά και κολλητός του Βενιζέλου, Ιωάννης Κουκιάδης θα είναι κατά πάσα πιθανότατα ο νέος μας Πρωθυπουργός.

Αυτη την στιγμή υπάρχει επικοινωνία μεταξύ Παπανδρέου και Σαμαρά...
προκειμένου να υπάρξει η τελική συμφωνία για τον κ. Κουκιάδη.

Ο Λουκάς Παπαδήμος φαίνεται οτι 'φαγώθηκε' απο τον Μπένι αφού η νέα Κυβέρνηση φαίνεται οτι θα είναι καθαρά ΒενιζελοΣαμαρική χωρίς καμμία συμμετοχή του ΓΑΠ.

Το βιογραφικό του κ. Κουκιάδη:

Επαγγελματική, ακαδημαϊκή εξέλιξη και λοιπές δραστηριότητες:

Γεννήθηκε στις 11 Νοεμβρίου 1940 στο

Τρίκερι Βόλου

Ελαβε Το Πτυχίο Της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1963 με βαθμό «άριστα».

Το 1966 διορίσθηκε δικηγόρος στο Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης και σήμερα είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω.

Από το 1967 έως 1970 έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι με υποτροφία της Γαλλικής Κυβέρνησης.

Το 1971 ανακηρύχθηκε διδάκτορας στο Παρίσι με βαθμό «άριστα».

Το 1973-74 συνέχισε τις σπουδές στο Μόναχο και το Αμβούργο με υποτροφία του ιδρύματος Humbold-Stiftung.

Το 1976 έγινε Υφηγητής Αστικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το 1978 εξελέγη ομόφωνα καθηγητής στην τότε έδρα του Εργατικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Επίσης δίδαξε Κοινωνική Πολιτική στο Οικονομικό Τμήμα του ιδίου Πανεπιστημίου.

Το 1985 καθώς και το 1987 εξελέγη Πρόεδρος του τμήματος Νομικής του Α.Π.Θ.

Διετέλεσε Πρόεδρος στην Ελληνική Εταιρεία Δικαίου της Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Αντιπρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, εκπρόσωπος της Ελλάδος στο Δ.Σ. της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, Υπουργός Εργασίας στην Κυβέρνηση Γρίβα και στην Οικουμενική Κυβέρνηση Ζολώτα, Πρόεδρος της Ολομέλειας της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Δικαίου της Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης (1994-1997), Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Α.Σ.Ε.Π. κατά την πρώτη τριετία ίδρυσής του,. Πρόεδρος Επιτροπών για τα νομοσχέδια για το νέο θεσμικό πλαίσιο των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων (Ν. 1876/1990) και για την ίδρυση της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (Ν. 2232/1994): Εκλέχτηκε ως Πρόεδρος του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (Ο.ΜΕ.Δ. Ν. 1876/1990) για δύο τετραετίες από το 1991. και για δύο διετίες Πρόεδρος της Εταιρείας Νομικών Β. Ελλάδος. Είναι από το 1991 Αντιπρόεδρος του Τελλογλείου ιδρύματος Τέχνης στη Θεσσαλονίκη

Είναι παντρεμένος από το 1973 με τη δικηγόρο Αγγελική Καραλή και έχει ένα παιδί, το Δημήτρη, που είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και συνέχισε τις σπουδές του στα Πανεπιστήμια North West του Σικάγο και Φρανκφούρτης της Γερμανίας.

Είναι συγγραφέας 7 βιβλίων μεταξύ των οποίων το τρίτομο βιβλίο με τίτλο «Εργατικό Δίκαιο-Εργασιακές σχέσεις» (ατομικές και συλλογικές) και 60 και πλέον άρθρων δημοσιευμένων σε διάφορα επιστημονικά περιοδικά. Συνεκδότης R. Blanpain του βιβλίου με τίτλο «Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Δίκαιο. Πριν και μετά το Μάαστριχτ ». Παράλληλα έχει δημοσιεύσει πληθώρα άρθρων στον ημερήσιο και εβδομαδιαίο τύπο.

Συμμετείχε σε μεγάλο αριθμό διεθνών συνεδρίων με αντίστοιχες εισηγήσεις, δίδαξε σε αλλοδαπά Πανεπιστήμια και συμμετείχε σε διεθνείς συνδιασκέψεις για Ευρωπαϊκά θέματα, μεταξύ των οποίων η 1η Ευρωπαϊκή Συνδιάσκεψη των εκπροσώπων κοινωνικών φορέων (Βαρκελώνη) και η 2 η αντίστοιχη Συνδιάσκεψη στην Καζαμπλάνκα.

Τον Ιούλιο του 1999 εξελέγη Ευρωβουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ.. Κατά την διάρκεια της θητείας του υπήρξε μέλος της Επιτροπής Απασχόλησης, της Επιτροπής Αναφορών και από το 2001 Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Νομικών θεμάτων και Εσωτερικής αγοράς.Επίσης είχε οριστεί Αντιπρόεδρος της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις υπερκαυκάσιες χώρες και από το 2002 μέχρι τη λήξη της θητείας του εκπρωσοπούσε τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις παρευξήνιες συνδιασκέψεις των κοινοβουλίων των μελών των χωρών ……. επί μία τριετία

Από το έτος 2005 επανήλθε στα ακαδημαϊκά του καθήκοντα και διδάσκει στην Νομική σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης
Απο το 2010 είναι ο Πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: