Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Α.Παπαρήγα: Το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι χειρότερη τη ζωή του λαού



Σε ομιλία της η Αλέκα Παπαρήγα υποστήριξε ότι οι τελευταίες εξελίξεις συνιστούν μια νέα φάση στον αγώνα των εργαζομένων.

Για την απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να προκηρύξει δημοψήφισμα η γ.γ. του ΚΚΕ είπε ότι «ίσως δεν είναι μια εντελώς επιπόλαια ενέργεια όπως εμφανίζεται. Ανεξάρτητα όμως από το γιατί την έκανε αυτό που έχει σημασία είναι ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ γνώριζε πολύ καλά ότι η κρίση βαθαίνει στην ευρωζώνη».



Η γ.γ. του ΚΚΕ υποστήριξε ότι αμέσως μετά τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου που κατέληξαν στην ελεγχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας η κυβέρνηση κατάλαβε ότι είναι προ των πυλών η ανεξέλεγκτη χρεοκοπία. «Καταλάβαιναν πολύ καλά ότι η ανεξέλεγκτη χρεοκοπία ήταν προ των πυλών και έπρεπε να σχηματίσουν μία κυβέρνηση όχι να διαβουλευθεί καλύτερα με το Eurogroup αλλά μία κυβέρνηση που θα είναι πιο ικανή να βάλει στην γωνία τον λαό τώρα που το εργατικό κίνημα αρχίζει να κάνει πιο γρήγορα βήματα».

«Εμείς αυτή την κυβέρνηση την ονομάσαμε κυβέρνηση μαύρου μετώπου. Όχι γιατί το ΠΑΣΟΚ συνεργάζεται με τη ΝΔ αλλά γιατί σε αυτή τη φάση έχει σαν στόχο να τσακίσει το λαϊκό κίνημα» σημείωσε η γ.γ. του ΚΚΕ.

http://www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: