Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Απεργιακό τσουνάμι σαρώνει τη χώρα!

 
Τσουνάμι απεργιών σαρώνει τη χώρα ολόκληρη την εβδομάδα με τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα να παραλύουν, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο για την εργασιακή εφεδρεία, το νέο μισθολόγιο και τις νέες φορολογικές κλίμακες.  Οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν με την απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Στο χορό των κινητοποιήσεων μπήκαν τη Δευτέρα και οι δικαστές, όπως αποφασίστηκε μετά την έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποίησε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Έτσι, από τη Δευτέρα έως και την Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης, τα δικαστήρια θα διακόπτουν τις συνεδριάσεις τους καθημερινά, από τις 12.00 το μεσημέρι έως τις 15.00.

Την απόφαση τους να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΒΕΕ την Τετάρτη πήρε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων, με αποτέλεσμα τα βενζινάδικα να είναι κλειστά.

Την Τετάρτη κλείνουν τα εμπορικά καταστήματα και οι βιοτεχνίες με απόφαση της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.

Απέχουν από τα καθήκοντα τους όλη την εβδομάδα οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών.

Εν τω μεταξύ, από την Δευτέρα έως και την Πέμπτη απεργούν οι εφοριακοί και οι εργαζόμενοι στην ΠΟΕ ΟΤΑ, ενώ έως την Τετάρτη οι δικηγόροι.
Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία- την Τρίτη, οι ενώσεις γιατρών και εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία προανήγγειλαν κατάληψη των γραφείων των διοικητών και των ταμείων των νοσοκομείων.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν μέχρι τις 21 Οκτωβρίου οι υγειονομικές υπηρεσίες του ΙΚΑ, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ προχωρά σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν από την Τετάρτη δάσκαλοι και καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Την Τρίτη οι εκπαιδευτικοί προχωρούν σε τρίωρο συμβολικό αποκλεισμό του Υπουργείου Παιδείας, από τις 7 έως τις 10 το πρωί.

Σε 48ωρη απεργία, Τετάρτη και Πέμπτη, προχωρούν οι εργαζόμενοι στις τράπεζες, ενώ σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρά από τη Δευτέρα ο Σύλλογος Εργαζομένων στην ΑΤΕ. Στην απεργία της Τετάρτης θα συμμετάσχει η OME-OTE.

Την Τρίτη προχωρούν σε 24ωρη απεργία όλοι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ. Όσον αφορά στα Μέσα Μεταφοράς, οι μηχανοδηγοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και οι εργαζόμενοι στον Προαστιακό προκήρυξαν τριήμερη απεργία από την Τρίτη μέχρι και την Πέμπτη.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη το Μετρό δεν θα πραγματοποιεί δρομολόγια από την έναρξη της βάρδιας ως 9.00 το πρωί.

Στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι και τις 10.00 το πρωί και από τις 6.00 το απόγευμα μέχρι και τη λήξη της βάρδιας, ενώ την Πέμπτη, θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9.00 το πρωί.

Oι εργαζόμενοι στο τραμ την Τετάρτη θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 8.00 το πρωί και από τις 8.00 το βράδυ μέχρι και τη λήξη της βάρδιας. Την Πέμπτη θα έχουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 8.00 το πρωί.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη τα τρόλεϊ δεν θα κινηθούν από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9.00 το πρωί και από τις 9.00 το βράδυ μέχρι και τη λήξη της βάρδιας.

Τα πλοία θα μείνουν δεμένα τα πλοία στα λιμάνια από τη Δευτέρα μέχρι και την Τετάρτη λόγω της 48ωρης απεργίας της ΠΝΟ και της τριήμερης απεργίας και ΠΕΜΕΝ.

Προβλήματα θα σημειωθούν και στις πτήσεις την Τετάρτη και την Πέμπτη  αναμένονται λόγω της 48ωρης απεργίας των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: