Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Χαλκιδική. ΣΥΡΙΖΑ. Για τα όσα ακολούθησαν την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα

Πηγη:ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής 
Για δεύτερη φορά σε διάστημα ενός εξαμήνου η νομαρχιακή επιτροπή Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε εκδήλωση με αφορμή την γενικότερη πολιτική κατάσταση αλλά και τις εξελίξεις σχετικά με την μεταλλουργία χρυσού. Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή πήρε ξεκάθαρη θέση πως η ανάπτυξη της Β. Χαλκιδικής δεν μπορεί να εξαρτιέται από τον μονόδρομο των μεταλλείων. Είχαμε επισημάνει ακόμα πως το ζήτημα της μεταλλουργίας χρυσού και ειδικότερα οι εξορύξεις που σχεδιάζουν στον Κάκαβο και την ευρύτερη περιοχή δεν είναι πρόβλημα μόνο της Β. Χαλκιδικής, αφορά ολόκληρη την Χαλκιδική αλλά και την ελληνική κοινωνία γενικότερα και συμπαραταχθήκαμε στον αγώνα που αναπτύσσει το κίνημα των πολιτών ενάντια σε αυτά τα σχέδια.Η εναντίωσή μας δεν έχει να κάνει μόνο με την καταστροφή του περιβάλλοντος, την μεγαλύτερη υποβάθμιση της περιοχής και τις ποικίλες αλυσιδωτές και αρνητικές επιδράσεις σε όλο το φάσμα της οικονομικής βάσης του νομού μας, αλλά και με το μέγεθος του οικονομικού σκανδάλου που κρύβεται πίσω από την λειτουργία της εν λόγω εταιρείας:
Στις 9/12/2003 συστήνεται η εταιρεία με μετοχικό κεφάλαιο 60.000 ευρώ και σε 3 μέρες της εκχωρείται έναντι 11.εκατ. Ευρώ, η εκμετάλλευση 317.000 στρεμμάτων μεταλλευτικής περιοχής καθώς όλα τα ακίνητα. Η Ευρωπαϊκή επιτροπή αποφάσισε ότι η εταιρεία πείρε παράνομα ενισχύσεις από το ελληνικό δημόσιο και ζητάει την επιστροφή 15,3 εκατ. ευρώ συν τους τόκους. Σήμερα (2011) σε εποχή όπου η κυβέρνηση ξεζουμίζει τον Έλληνα πολίτη το ελληνικό δημόσιο προσφεύγει στο ευρωπαϊκό δικαστήριο και ζητάει την ακύρωση της απόφασης της ευρωπαϊκής επιτροπής! Όμως το πράγμα δεν σταματάει εδώ: έρχονται στο φως τα σχέδια πώλησης σε επιχειρήσεις του Κατάρ. Πουλάνε 7,07 των μετοχών έναντι 130 εκατ. με μεσίτη του Μπόμπολα τον Παπανδρέου. Και εκδηλώνεται η πρόθεση δανεισμού με 600 εκατ. Από την ίδια εταιρία του Κατάρ (τράπεζα) με υποθήκη βεβαίως, τα 317.000 στρέμματα άλλα λόγια, ο φυσικός και ορυκτός πλούτος της περιοχής μας και της χώρας μας ξεπουλιέται «αντί πινακίου φακής» με κέρδη μόνο για τους συναλλασσόμενους και με ζημία για το Ελληνικό κράτος!
Αυτά για το οικονομικό σκέλος, όπου κάποιοι κερδίζουν δις και εμείς τα πληρώνουμε!

Από την πρώτη στιγμή γνωρίζαμε ότι η θέση της νομαρχιακής επιτροπής θα ενοχλήσει τα μεγάλα συμφέροντα και θα βρει αντιστάσεις.
Άλλωστε στην κοινωνία της Χαλκιδικής είναι ολοφάνερος ο μονόπλευρος προσανατολισμός στην ενημέρωση από τα τοπικά Μ.Μ.Ε. και μιας μικρής μερίδας τοπικών blogs. >>>
Από την στιγμή που ανακοινώθηκε η δεύτερη επίσκεψη του προέδρου της κ.ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα, ξεκίνησε μια εκστρατεία κατασυκοφάντησης του αγώνα όσων αντιστέκονται στα παραπάνω σχέδια προσπαθώντας να εμφανίσουν ότι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει την μεταλλουργία χρυσού, ότι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ «χαλάει» τον κόσμο και δεν επιτρέπει να «φάνε ψωμί» οι εργαζόμενοι και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «καπελώνει» τον αγώνα των απλών ανθρώπων που αγωνιούν για το περιβάλλον και το μέλλον των παιδιών τους. Το έργο το έχουμε ξαναδεί και το περιμέναμε. 

Όμως η κακοήθεια, η διαστρέβλωση των πραγματικών γεγονότων ξεπέρασε τα όρια: κάποια τοπικά ΜΜΕ, έρμαια του «χρυσού» μισθού τους απέκρυψαν το γεγονός της επίσκεψης του Αλ.Τσίπρα, κάποια άλλα διαστρέβλωσαν τις δηλώσεις του και επικέντρωσαν στο ότι δεν συναντήθηκε με εργαζόμενους (;), βρίσκοντας μια θαυμάσια αφορμή να κατασυκοφαντήσουν τόσο τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και προσωπικά τον πρόεδρο του, αποκρύπτοντας ότι:
α) στην πρώτη του επίσκεψη ο Αλ. Τσίπρας συναντήθηκε μαζί τους και γνώριζε τις θέσεις τους
β) ότι και τις δύο φορές έγινε προσπάθεια  συνάντησης με τον Δήμαρχο που δεν πραγματοποιήθηκε λόγω αντικειμενικών δυσκολιών 
γ) Όσο για τις συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ την συμπαράστασή του στα κινήματα τις παρεμβάσεις του στο νομό αλλά και τις θέσεις του για τα προβλήματα του νομού θα πρέπει σε κάθε σκεπτόμενο να είναι αυτονόητο ότι αυτές καθορίζονται από την νομαρχιακή επιτροπή και αυτό το δικαίωμά μας δεν το εκχωρούμε σε κανέναν. Νομίζουμε και ευχόμαστε το ίδιο να γίνεται και στα άλλα κόμματα.

Από κοντά μια μικρή μερίδα τοπικών blogs πήρε την σκυτάλη αυτού του «πολέμου» με γελοίες και κατάπτυστες αναρτήσεις τόσο εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, της Ν.Ε. του νομού μας με προσωπικές αναφορές λάσπης όσο και προσωπικά κατά του Αλ. Τσίπρα.
Αναρτήσεις που συνεχίζονται μέχρι και σήμερα, δείχνοντας την πρεμούρα τόσο ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και ενάντια στο κίνημα πολιτών που δεν θέλουν την μεταλλουργία χρυσού. 

Από αυτές τι επιθέσεις δύο πράγματα καταλαβαίνουμε: ότι τους ενοχλεί η δημοσκοπική άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ  και επιπλέον ο μισθός τους σε «χρυσό» είναι πολύ ικανοποιητικός.
Θέτουμε όμως ένα απλό ερώτημα σε όλους αυτούς: έχετε την τόλμη να πάρετε ανοικτά θέση για το ζήτημα; Περιμένουμε και εμείς και οι πολίτες της Χαλκιδικής.

Να ξεκαθαρίσουμε: Για εμάς όσοι υποστηρίζουν - από όποια θέση - αυτή την «επένδυση», στρέφονται κατά της Χαλκιδικής, υποθηκεύουν το μέλλον της και το μέλλον των παιδιών της. Δηλώνουμε ότι Αυτός ο αγώνας είναι αγώνας των πολιτών της Χαλκιδικής και απαιτούμε από όλα τα κόμματα, τους φορείς και τα ΜΜΕ, αντί να σφυρίζουν αδιάφορα και να είναι «ναι μεν αλλά», να πάρουν εδώ και τώρα θέση. 

Ο αγώνας είναι κοινός και σε έναν τέτοιο αγώνα χρειάζονται όλοι. 
Τολμήστε να δηλώσετε «με ποιόν θα πάτε και ποιόν θα αφήσετε», τώρα που είναι σχετικά νωρίς… 
Όσο για τις επιθέσεις ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής από όπου και αν προέρχονται, δηλώνουμε ότι δεν θα τις αφήνουμε αναπάντητες και οι απαντήσεις μας θα είναι ανάλογες και ποικίλες.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι παρών στους αγώνες που έρχονται, δίπλα στους πολίτες που αντιστέκονται και οι όποιες «εντεταλμένες – χρυσές - υπηρεσίες» δεν θα κάμψουν ούτε την διάθεσή μας ούτε την δύναμή μας.
ΟΙ ΕΞΩΡΥΞΗ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ, ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ,
ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ.

Η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: