Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Αρσένης προς Δένδια: Έχεις προσωπική ευθύνη


Στον πλευρό των κατοίκων της Χαλκιδικής τάσσεται ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κρίτων Αρσένης ο οποίος στρέφει τα βέλη του κατά του υπουργού Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδια αλλά και της Κυβέρνησης.

«Ο κύριος Δένδιας έχει προσωπική ευθύνη για την κλιμάκωση της έντασης στις Σκουριές. Τον καλώ να αποσύρει άμεσα τα ΜΑΤ από την Ιερισσό», γράφει στην προσωπική του σελίδα και στο fb ο κ. Αρσένης και ενώ τάσσεται υπέρ του Συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη κατά των μεταλλείων χρυσού.
Παράλληλα καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει τις αδειοδοτήσεις της εξόρυξης χρυσού.

«Καλώ την κυβέρνηση να αποσύρει τις αδειοδοτήσεις της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική και να ξεκινήσει άμεσα ευρύ κοινωνικό διάλογο από μηδενική βάση. Στη Δημοκρατία οι αναπτυξιακές επιλογές ενός τόπου αποφασίζονται μέσα από τοπική συναίνεση και όχι μέσα από την επιβολή.

Θα ήθελα να θυμίσω ότι η επένδυση έχει σταθεί ήδη επικερδής με τους ιδιώτες επενδυτές να έχουν
εισπράξει πολλαπλάσια από ό,τι είχαν ξοδέψει για την εξαγορά των εγκαταστάσεων χρυσού.

Στηρίζω τον δίκαιο αγώνα των κατοίκων του Δήμου Αριστοτέλη για την προστασία του νερού, των δασών τους, του τόπου τους και τους καλώ να συνεχίσουν να παλεύουν ειρηνικά.

Στηρίζω επίσης το Συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη ενάντια στα μεταλλεία χρυσού σε Χαλκιδική, Κιλκίς και Θράκη το Σάββατο 9 Μαρτίου.»

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

"Ο κύριος Δένδιας φαίνεται να ασχολείται αποκλειστικά με την εισαγωγή στην Ιερισσό, στις Σκουριές και στην Ελλάδα ενός αστυνομοκρατούμενου κράτους παλιάς κοπής. Φαίνεται να προσπαθεί να επαναφέρει την ιδεολογία του Νόμος - Τάξη - Ασφάλεια διαστρεβλώνοντας και τις τρεις έννοιες.

Ασφάλεια για τους πολύ λίγους: Η αστυνομία του κ. Δένδια κωφεύει όλο και περισσότερο στις κλήσεις πολιτών για ληστείες και εγκληματικότητα εναντίον τους. Απομακρύνεται όλο και περισσότερο από το πλευρό του πολίτη.

Νόμος που εφαρμόζεται κατά περίπτωση: Η αστυνομία του κ. Δένδια λαμβάνει θέση στους κοινωνικούς αγώνες και μεταχειρίζεται τους αρεστούς του κ. Δένδια με περισσή ευγένεια και τους απέναντι με εκδικητικότητα. Μειώνεται διαρκώς ο σεβασμός στο κράτους δικαίου όπου όλοι είναι ίσοι απέναντι στον νόμο.

Τάξη κατά βούληση: Ενώ το αρμόδιο όργανο για την απονομή δικαιοσύνης είναι τα δικαστήρια, η αστυνομία του κ. Δένδια αυτοδικεί. Δεν λειτουργεί ως όργανο της δικαιοσύνης στο πλαίσιο που θέτουν οι νόμοι και το Σύνταγμα. Λειτουργεί ως τιμωρός κοινωνικών φρονημάτων χρησιμοποιώντας χειροδικία και δακρυγόνα κατά των πολιτών. Παραβιάζει τα θεμελιώδη δικαιώματά τους και ασκεί βία σε ανήλικους μαθητές προσπαθώντας να εκφοβίσει την τοπική κοινωνία.

Ο κύριος Δένδιας έχει προσωπική ευθύνη για την κλιμάκωση της έντασης στις Σκουριές. Τον καλώ να αποσύρει άμεσα τα ΜΑΤ από την Ιερισσό.

Καλώ την κυβέρνηση να αποσύρει τις αδειοδοτήσεις της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική και να ξεκινήσει άμεσα ευρύ κοινωνικό διάλογο από μηδενική βάση. Στη Δημοκρατία οι αναπτυξιακές επιλογές ενός τόπου αποφασίζονται μέσα από τοπική συναίνεση και όχι μέσα από την επιβολή.

Θα ήθελα να θυμίσω ότι η επένδυση έχει σταθεί ήδη επικερδής με τους ιδιώτες επενδυτές να έχουν εισπράξει πολλαπλάσια από ό,τι είχαν ξοδέψει για την εξαγορά των εγκαταστάσεων χρυσού.

Στηρίζω τον δίκαιο αγώνα των κατοίκων του Δήμου Αριστοτέλη για την προστασία του νερού, των δασών τους, του τόπου τους και τους καλώ να συνεχίσουν να παλεύουν ειρηνικά.

Στηρίζω επίσης το Συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη ενάντια στα μεταλλεία χρυσού σε Χαλκιδική, Κιλκίς και Θράκη το Σάββατο 9 Μαρτίου."

http://new.topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: