Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Γενικεύεται η αντίδραση των πολιτών της Χαλκιδικής ενάντια στα μεταλλεία χρυσού.


Με απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Σιθωνίας τάχθηκε με συντριπτική πλειοψηφία κατά της εκμετάλλευσης  χρυσού στην Β.Α. Χαλκιδική.

Το θέμα έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο η Δημοτική Σύμβουλος της μειοψηφίας Κυριακή Μάλαμα και κατά την ψηφοφορία ψήφισαν: κατά της επένδυσης δεκαπέντε (16) σύμβουλοι, υπέρ της επένδυσης ψήφισε ένας (1), ενώ υπήρξε και μία (1) λευκή ψήφος!

Επιπλέον, την Τετάρτη το βράδυ, πραγματοποιήθηκε στην Ορμύλια η προγραμματισμένη εκδήλωση – ενημέρωση των κατοίκων για τις βλαπτικές επιπτώσεις της εξόρυξης χρυσού που δρομολογήθηκε στις Σκουριές. Μίλησαν καθηγητές για τις επιπτώσεις στην υγεία, το περιβάλλον και την οικονομική δραστηριότητα που θα υπάρξουν σχεδόν σε όλη την Χαλκιδική.

Η “λαϊκή συνέλευση” εξέδωσε ψήφισμα κατά της εξόρυξης ενώ από την συζήτηση βγήκαν δύο σημαντικά ζητήματα: α) η δήλωση αντίθεσης του περιφ. συμβούλου Χαλκιδικής κου Τζηρίτη στα μεταλλεία και β) η τοποθέτηση εκπροσώπων του ΚΚΕ υπέρ των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων (!) όχι όμως από ξένους αλλά από το Ελληνικό κράτος και υπέρ του λαού…

Είναι καιρός να πάρουν θέση όλοι οι δήμοι της Χαλκιδικής απέναντι στην καταστροφή που πάει να συντελεσθεί στη Χαλκιδική και για αυτό απαιτείται η άμεση ενημέρωση των κατοίκων, φορέων, επαγγελματιών του νομού.


http://synseola.wordpress.com/2012/09/13/%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CF%8D%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CF%84/

Δεν υπάρχουν σχόλια: