Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Λήγουν σύντομα οι αιτήσεις για τα επιδοτούμενα σεμινάρια υπολογιστών (25 Μαΐου)


Λήγει στις 25 Μαΐου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα κατάρτισης σε Βασικές Δεξιότητες Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) με τη χρήση επιταγής κατάρτισης (training voucher). Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ανέργους, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να καταρτιστούν σε βασικές δεξιότητες χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών σε πιστοποιημένα ΚΕΚ, λαμβάνοντας εκπαιδευτικό επίδομα.
Κάθε ωφελούμενος άνεργος θα παραλάβει Επιταγή Κατάρτισης οικονομικής αξίας 700 ευρώ, η οποία ενσωματώνει την αμοιβή του ΚΕΚ για τις υπηρεσίες που παρέχει, καθώς και για τις υπηρεσίες πιστοποίησης των γνώσεων. Κάθε ωφελούμενος, αφού ολοκληρώσει το πρόγραμμα κατάρτισης και κατόπιν συμμετοχής του στη διαδικασία πιστοποίησης των δεξιοτήτων του, δικαιούται να λάβει εκπαιδευτικό επίδομα, το οποίο έχει συνολική αξία πεντακόσια (500) ευρώ.
Οι άνεργοι θα επιλεγούν αυτόματα και με συγκεκριμένα κριτήρια (ηλικία και διάρκεια ανεργίας), με προτεραιότητα στους ανέργους νέους και στους ανέργους άνω των 55 ετών. Μόλις ολοκληρωθεί η κατάρτιση του μητρώου ωφελουμένων, αυτό θα αναρτηθεί στο website του προγράμματος. Τα κριτήρια επιλογής των ανέργων που θα εγγραφούν στο
Μητρώο Ωφελουμένων είναι:
  1. Η ηλικία του υποψηφίου
  2. Η διάρκεια ανεργίας του υποψηφίου
Στον Πίνακα που ακολουθεί παρατίθεται αναλυτικά ο τρόπος βαθμολόγησής τους, με βάση τη μοριοδότηση των επιμέρους κριτηρίων, με μέγιστη μοριοδότηση τα 80 μόρια.
ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣΑΝΑΛΥΣΗ ΚΡΙΤΗΡΙΟΥ ΕΠΙΛΟΓΗΣΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΡΙΤΗΡΙΟΥ ΕΠΙΛΟΓΗΣ
1.ΗΛΙΚΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ
(Μέγιστος βαθμός: 20 μόρια)
18 – 24 ετών20
25 – 54 ετών10
55 +15
2.ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ
(Μέγιστος βαθμός: 60 μόρια)
Μήνες συνεχόμενης ανεργίας από 1 έως και 122 μόρια για κάθε μήνα έως και 12 μήνες
Μήνες συνεχόμενης ανεργίας από 12+ έως 24+3 μόρια για κάθε μήνα από 12 μήνες+ έως και 24+ μήνες
ΣΥΝΟΛΟ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΕΠΙΛΟΓΗΣ(Μέγιστη βαθμολογία: 80 μόρια)
Για τους επιδοτούμενους ανέργους γίνεται αναστολή του επιδόματος ανεργίας για όσο χρόνο διαρκεί η κατάρτισή τους.
Το training voucher θα χορηγείται στον άνεργο από Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ, προκειμένου ο άνεργος να το χρησιμοποιήσει στο ΚΕΚ της επιλογής του.

Περισσότερες πληροφορίες

Οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι μπορούν να απευθύνονται στο Helpdesk του προγράμματος για περισσότερες πληροφορίες. Τηλέφωνα:             210 527 1162       και             210 527 1175       (Ώρες επικοινωνίας 11:00 – 14:00).
Χρήσιμα links:
Συμπληρώστε την αίτηση για το training voucher
Δείτε τον οδηγό του προγράμματος Επιταγή Επαγγελματικής Κατάρτισης
22 Μαίου 2012 πηγή: epidotisimag.gr

Ποια ΚΕΚ συμμετέχουν στο πρόγραμμα training voucher;

Στο παρακάτω link θα βρείτε τον πίνακα με τα πιστοποιημένα ΚΕΚ που συμμετέχουν στο πρόγραμμακατάρτισης σε Βασικές Δεξιότητες Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) με τη χρήση επιταγής κατάρτισης. Στην ίδια σελίδα έχετε τη δυνατότητα αναζήτησης ανά περιοχή της Ελλάδας, επωνυμία ΚΕΚ κ.λπ.
22 Μαίου 2012 πηγη:epidotisimag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: