Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Οι διδαχές της Άννας

Η Διαμαντοπούλου έχει πετύχει μια σαφή κατάκτηση στην πολιτική της διαδρομή τα τελευταία δύο – δυόμισι χρόνια: άλλα να κηρύττει ως υπουργός Παιδείας και άλλα ως επίδοξη δελφίνος και πρωτομαστόρισσα της συγκυβέρνησης και της αγαστής συνεργασίας με την αντιπροσωπεία των θεσμικών εκβιαστών της χώρας.

Ως υπουργός Παιδείας έχει κάνει σημαία την Αξιολόγηση και τη Λογοδοσία (όλων των άλλων πλην της ίδιας), τον σεβασμό στους κανόνες, τους θεσμούς και τους νόμους. Το πόσο τα εννοεί όμως ως γενικές και απαράβατες αρχές φαίνεται από τις πυκνές πολιτικές παρεμβάσεις της. Εδώ και καιρό πασχίζει να περάσει το μήνυμα ότι οι εκλογές πρέπει πάση θυσία να αποφευχθούν: οι εκλογές είναι έσχατος λαϊκισμός στην παρούσα φάση, οι
εκλογές θα είναι καταστροφή για τη χώρα, οι εκλογές οδηγούν σε βέβαιη χρεοκοπία.

Η υπουργός Αξιολόγησης φαίνεται ότι έχει αρχές δύο ή και περισσότερων ταχυτήτων κι εν προκειμένω προτιμά τον διορισμό μιας κυβέρνησης έξω από τη δύσκολη διαδικασία της αξιολόγησης στην κάλπη. Εξ ου και η πρόταση να βγουν μπροστά έξι υπουργοί οι οποίοι θα αναλάβουν τους κρίσιμους τομείς ώστε να προωθήσουν όλα τα μέτρα ως τον Ιούνιο και θα είναι αποφασισμένοι να μ η ν κατέβουν στις επόμενες εκλογές.

Η Διαμαντοπούλου λοιπόν προεξοφλεί το αποτέλεσμα της Αξιολόγησης της κυβέρνησης από το λαό, αλλά αδιαφορεί κιόλας. Η έγνοια είναι μόνο να γίνει η δουλειά και ο μόνος τρόπος είναι ο εκφοβισμός με τις έκτακτες συνθήκες της επικείμενης χρεοκοπίας που «δικαιολογεί» υποτίθεται την καταπάτηση κάθε έννοιας νομιμότητας και εν τέλει του Συντάγματος.

Καλή η Δημοκρατία, αλλά μόνο για τα σχολικά βιβλία ή ακόμη καλύτερα (μιας και αυτά είναι είδος εν ανεπαρκεία) για τις ημερίδες που εντάσσονται στην επικοινωνιακή στρατηγική της υπουργού όπου ανεμπόδιστα εκφωνεί κακοχωνεμένες εκθέσεις ιδεών…

Από μια υπουργό Παιδείας, πολύ διδακτικό πράγματι…

Γράφει το Μαρικάκι για το ΠΟΝΤΙΚΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: