Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Ο Γ. Παπανδρέου κάλεσε το λαό να πεί το μεγάλο ναί ή το μεγάλο όχι στις αποφάσεις των Βρυξελλών μέσω δημοψηφίσματος.


Να πουν οι πολίτες το «μεγάλο ναι ή το  μεγάλο όχι» στη νέα δανειακή συμφωνία, δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, προαναγγέλλοντας δημοψήφισμα. «Έχουμε εμπιστοσύνη στους πολίτες», η εντολή τους θα μας δεσμεύσει όλες, πρόσθεσε και συμπλήρωσε: Λέμε όχι στις εθνικές εκλογές τώρα γιατί θα ήταν υπεκφυγή και θα οδηγούσε σε διχόνοιες.

«Συμμερίζομαι την οργή του κόσμου αλλά δεν δικαιολογώ τη βία» υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Τόνισε ότι «η συμφωνία των Βρυξελλών απομακρύνει την ανασφάλεια, μας επιτρέπει να κοιτάξουμε το μέλλον και να πραγματοποιήσουμε με μεγαλύτερη άνεση τις αλλαγές που
έχει ανάγκη η κοινωνία και επιβεβαιώνει τη θέση μας στον σκληρό πυρήνα του ευρώ».

Υπογράμμισε ότι η συμφωνία διασφαλίζει πως η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει, ενώ διαβεβαίωσε ότι δεν τίθενται σε κίνδυνο τα ασφαλιστικά ταμεία και οι συντάξεις. Πρόσθεσε ότι το τραπεζικό σύστημα και οι καταθέσεις είναι απολύτως διασφαλισμένα.


Απαντώντας στα σχόλια της αντιπολίτευσης, ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε «κανείς δεν πανηγυρίζει, επειδή το μέλλον έγινε πιο ρόδινο. Εγινε όμως πιο εύκολο. Ας καταλάβουν όμως οι κήρυκες της μιζέριας ότι δεν θα μας απαγορεύσει κανείς να χαιρόμαστε που απαλλάχθηκε ο Ελληνας φορολογούμενος από δεκάδες δισεκατομμύρια χρέους».

Απευθυνόμενος στους Βουλευτές που είχαν διαμηνύσει ότι βρίσκονται υπό μεγάλη πίεση από την κοινωνία ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι «τίποτα δεν θα είχε επιτευχθεί αν η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ δεν είχε σταθεί στο ιστορικό ύψος των στιγμών» και απήθυνε νέα έκκληση για συναίνεση.

Προς στιγμής υπήρξε έντονη δυσαρέσκεια των Βουλευτών που ζητούσαν να λάβουν το λόγο και να μην ακούσουν απλώς τις ομιλίες του Πρωθυπουργού και του κ Βενιζέλου. Τελικά όμως ο γενικός γραμματέας της Κ.Ο, Βασίλης Εξαρχος ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει νεότερη συνεδρίαση όπου θα τους δοθεί η ευκαιρία να τοποθετηθούν.


πηγη: ellispoint.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: