Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Να παραιτηθεί άμεσα ο Παπανδρέου ζητά ο Σαμαράς

Οποιαδήποτε συζήτηση για μεταβατική κυβέρνηση έχει ως προυποθέση την παραίτηση του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου δηλώνει με κατηγορηματικότητα η ΝΔ.

Διευκρινίζει ότι εφόσον προχωρήσει η διαδικασία η κυβέρνηση αυτή  θα έχει περιορισμένη χρονική διάρκεια και συγκεκριμένη αποστολή αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν θα συμμετάσχει σε συζητήσεις για κυβέρνηση εθνικής ενότητας με ευρύτερους στόχους. Αποστολή της κυβέρνησης αυτής στην οποία δεν θα συμμετέχουν πολιτικά πρόσωπα θα είναι η υπογραφή της δανειακής σύμβασης, η εξασφάλιση της έκτης δόσης και η διενέργεια εκλογών.

Εξηγώντας την στάση του το επιτελείο της λεωφόρου Συγγρού επαναλαμβάνει ότι είναι άλλο η δανειακή σύμβαση (την οποία θα υπογράψει η μεταβατική κυβέρνηση) και άλλο το μνημόνιο που θα την

συνοδεύει. Η ΝΔ δέχεται την δανειακή σύμβαση γιατί όπως υποστήριξε ο κ. Σαμαράς “κατέστη αναπόφευκτη από τους κακούς χειρισμούς της κυβέρνησης αλλά δεν ισχύει το ίδιο για τις όποιες οικονομικές πολιτικές που θα εφαρμοστούν στο μέλλον, δηλαδή το δεύτερο Μνημόνιο”.

Τις διαπραγματεύσεις για το δεύτερο Μνημόνιο “δεν μπορεί να τις κάνει ούτε να έχει οποιαδήποτε συμμετοχή ο κ. Παπανδρέου που είναι απαξιωμένος στην συνείδηση της κοινωνίας και της κοινοβουλευτικής του ομάδας όπως δείχνουν οι δηλώσεις βουλετών του όπως η κυρία Βάσω Παπανδρέου και ο κ. Δημήτρης Λυντζέρης” δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Γιάννης Μιχελάκης και πρόσθεσε ότι “πρέπει να τις κάνει κυβέρνηση με νωπή λαική εντολή που θα εφαρμόσει πολιτικές ανάκαμψης”. Σημείωσε δε ότι “ο κ. Παπανδρέου είναι πλέον αφερέγγυος στους ξένους μετά τους τυχοδιωκτικούς χειρισμούς του στο θέμα του δημοψηφίσματος”.

Στο πλαίσιο αυτό η ΝΔ παρακολουθεί τις εξελίξεις στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος και αν ο κ. Παπανδρέου θα πάρει σήμερα την ψήφο εμπιστοσύνης ή κοινοβουλευτική του ομάδα τον ωθήσει σε αποχώρηση προκειμένου να απελευθερωθούν οι διαδικασίες που είναι μπλοκαρισμένες όσο παραμένει στην πρωθυπουργία.



www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: