Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Στον αέρα η απόφαση της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Πολυγύρου για την χρήση του ΧΥΤΑ Πολυγύρου

Πηγη:ΧΟΛΟΜΩΝΤΑΣ

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ
 Η απόφαση  της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Πολυγύρου που αφορά την αποδοχή της  μεταφοράς και ρίψης απορριμμάτων από τον δήμο Αριστοτέλη, στον ΧΥΤΑ Πολυγύρου, δεν πατάει πουθενά και είναι στην κυριολεξία στον αέρα αφού σύμφωνα με τις δηλώσεις αιρετών  και παραγόντων του ΦΟΔΣΑ του ΧΥΤΑ Πολυγύρου το δημοτικό συμβούλιο Πολυγύρου στην παρούσα φάση είναι αναρμόδιο να αποφασίσει για τον τρόπο λειτουργίας και χρήσης του ΧΥΤΑ  Συγκεκριμένα:
Α. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία  στην παρούσα φάση αρμόδιος να αποφασίσει για το αν θα δεχθεί επιπλέον απορρίμματα ή όχι στον ΧΥΤΑ Πολυγύρου είναι η διοίκηση του ΦΟΔΣΑ και όχι το...
δημοτικό συμβούλιο Πολυγύρου
Β. Με βάση τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων με την οποία αδειοδοτήθηκε να λειτουργήσει ο ΧΥΤΑ Πολυγύρου και η οποία ισχύει μέχρι το 2013 δεν προβλέπεται καμία αύξηση στον όγκο απορριμμάτων ή την εξυπηρέτηση άλλων περιοχών πέρα από εκείνες για τις οποίες κατασκευάσθηκε και τέθηκε σε λειτουργία για να εξυπηρετεί
Γ. Της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου Πολυγύρου που ενέκρινε την μεταφορά σκουπιδιών από τον δήμο Αριστοτέλη στον ΧΥΤΑ Πολυγύρου δεν προηγήθηκε η εκπόνηση και έγκριση καμίας σχετικής Περιβαλλοντικής Μελέτης που να διασφαλίζει το έργο προκειμένου αυτό να μην καταστεί περιβαλλοντική ωρολογιακή βόμβα για την περιοχή της πρωτεύουσας αλλά και γενικότερα όλης της Χαλκιδικής.
 Μέχρι στιγμής η μεταφορά απορριμμάτων από τον δήμο Αριστοτέλη στον ΧΥΤΑ Πολυγύρου δεν έχει ξεκινήσει και σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΧΟΛΟΜΩΝΤΑ αυτό δεν μπορεί να γίνει  αφού η ρίψη ενός και μόνο μη προβλεπόμενου κιλού στον ΧΥΤΑ Πολυγύρου, δεδομένης και της άρνησης της διοίκησης του ΦΟΔΣΑ, θα είναι παράνομη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: