Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ: Δημιουργία μητρώου εθελοντών -Έναρξη υποβολής αιτήσεων εθελοντών

πηγη:3feeet

Σε συνέχεια της σύστασης του Γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου Αριστοτέλη, ο δήμος προσκαλεί τους δημότες του να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή σε εθελοντικές δράσεις, με στόχο τη δημιουργία μητρώου εθελοντών του Δήμου μας. Όσοι επιθυμούν, μπορούν να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση στα κατά τόπους γραφεία των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων, καθώς και στην ιστοσελίδα του δήμου.

Οι εθελοντικές δράσεις που πρόκειται να αναπτυχθούν αφορούν κυρίως τους τομείς του φυσικού περιβάλλοντος και της καθαριότητας, της πολιτικής προστασίας, της υγείας και κοινωνικής πρόνοιας, της ανάδειξης της πολιτισμικής κληρονομιάς και της διεθνούς συνεργασίας.
Στόχοι του Γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου Αριστοτέλη μέσω της δημιουργίας των ομάδων εθελοντισμού είναι η ανάπτυξη της κοινωνικής αλληλεγγύης, η ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα δρώμενα του τόπου τους και η βελτίωση της ποιότητας της ζωής των δημοτών.
Το προσεχές χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει η καταγραφή των εθελοντικών αναγκών κάθε περιοχής του δήμου και η δημιουργία μητρώου εθελοντών. Εν συνεχεία πρόκειται να πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά σεμινάρια σε διάφορους τομείς εθελοντικής προσφοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: