Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την έγκριση της «επένδυσης» της Ελ. Χρυσός

 
Ο άνθρωπος που κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για να μπει η Ελλάδα στο ΔΝΤ, ο υπουργός των τραπεζιτών και της τρόικα, ο αδίστακτος υπερασπιστής των εταιριών Παπακωνσταντίνου συνεχίζει το έργο του με το γενικό ξεπούλημα και την καταστροφή του περιβάλλοντος.
            Χωρίς να λάβει υπόψη του την τοπική κοινωνία, τις πρωτοβουλίες πολιτών, τις λαϊκές συνελεύσεις, τους μαζικούς φορείς, την επιτροπή περιβάλλοντος του ΑΠΘ, το ΤΕΕ Κ. Μακεδονίας και άλλους επιστημονικούς φορείς, υπέγραψε τους περιβαλλοντικούς όρους και ανάβει το πράσινο φως για να προχωρήσει η «επένδυση» της «Ελληνικός Χρυσός» στη Βορειοανατολική Χαλκιδική.
            Ο χρυσός θα σώσει τη χώρα λένε και οι θέσεις εργασίας την περιοχή. Είναι ψεύτες και υποκριτές ! Από τη μια ,με την αποικιακού τύπου εκχώρηση της ΒΑ. Χαλκιδικής στην πολυεθνική εταιρία ( με βασικό μέτοχο τον όμιλο Μπόμπολα ) τα κέρδη θα πάνε αποκλειστικά στους καπιταλιστές. Και από την άλλη, χρειάζεται μεγάλο θράσος από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τον πρώην υπουργό οικονομικών που εκτόξευσε την ανεργία στο 20 % να μιλούν για θέσεις εργασίας, τη στιγμή που η μονοκαλλιέργεια των μεταλλείων που επιβάλλουν καταστρέφει κάθε άλλη αναπτυξιακή δυνατότητα στην περιοχή.
            Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι γνωρίζουν ότι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από την λεηλασία των φυσικών πόρων που τα αρπαχτικά ονομάζουν “ανάπτυξη” .  Η απάντηση στη φτώχια και την ανεργία είναι ο μαζικός αγώνας ενάντια στην πολιτική των μνημονίων κυβέρνησηςΕΕΔΝΤ , για τη μείωση των ωρών εργασίας, την απαγόρευση των απολύσεων, για διορισμούς στην κοινωνική πρόνοια, την εθνικοποίησηκοινωνικοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών, για έργα αποκατάστασης, συνολικότερα για μια άλλη ανάπτυξη με κινητήρια δύναμη τις ανθρώπινες ανάγκες, για την αντικαπιταλιστική ανατροπή.
            Από τις πλατείες της αγανάκτησης μέχρι τις συγκλονιστικές πανεργατικές απεργίες και από την Κερατέα μέχρι τη Χαλκιδική υψώνεται πια μυριόστομή η κραυγή : Φτάνει πια ! Να φύγουν όλοι αυτοί που θυσιάζουν στο βωμό του κέρδους τις κατακτήσεις, τα δικαιώματα, το περιβάλλον, τις ίδιες τις ζωές μας. Ο λαός της Χαλκιδικής έχει ιστορία αγώνων : Από τη θρυλική απεργία του Μαδέμ Λάκο και τον ηρωικό και νικηφόρο αγώνα της Ολυμπιάδας μέχρι σήμερα. Συσπειρωμένοι στις επιτροπές αγώνα, με λαϊκές συνελεύσεις και σε συντονισμό με πρωτοβουλίες, συλλογικότητες και κινήματα σε όλη τη χώρα έχουμε τη δύναμη.
 
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει με κάθε τρόπο και με όλες τις δυνάμεις της τον αγώνα των κατοίκων της περιοχής μέχρι την τελική νίκη !
 
 
 
Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή
ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χαλκιδικής

Δεν υπάρχουν σχόλια: