Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Συγκρότηση Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Δήμου Αριστοτέλη


Ο Δήμος Αριστοτέλη, ως τουριστικός Δήμος, προχώρησε στη συγκρότηση Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και προβολής Δήμου Αριστοτέλη.
Η Επιτροπή είναι δεκαπενταμελής και αποτελείται από τους:
- Κατσαβαβάκη Κωνσταντίνο, Αντιδήμαρχο Δήμου Αριστοτέλη, ως Πρόεδρο.
- Δημοτικούς Συμβούλους Τσιμπιδά Ηλία, Μελετλίδη Ελευθέριο, Λαζάρου Λάζαρο και Ευθυμίου Κωνσταντίνο.
-Χαδαλή Δημήτριο, εκπρόσωπο του Σωματείου ιδιοκτητών εκμεταλλεύσεως ενοικιαζόμενων δωματίων & διαμερισμάτων Χαλκιδικής «ΞΕΡΞΗΣ».
-Ασλανίδη Αλέξανδρο, εκπρόσωπο της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής.
-Κρητικό Ιωάννη, εκπρόσωπο του Οργανισμού τουριστικής ανάπτυξης της προ του Άθω περιοχής.

-Παπαοικονόμου Ασημίνα, εκπρόσωπο της Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρείας Αξιοποίησης Τουριστικών Ακινήτων Δήμου Αριστοτέλη.
-Καϊμάκη Στέλιο, εκπρόσωπο της Ένωσης Camping Χαλκιδικής.
-Αϊβαζίδου Κλεοπάτρα, εκπρόσωπο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής.
-Ευσταθίου Αναστάσιο, υπάλληλο του Δήμου Αριστοτέλη.
-Μπολίκα Νεκτάριο, Παπαστεργίου Ιωάννη και Τορνιβούκα Κωνσταντίνο, κατοίκους που έχουν ανάλογη επαγγελματική και κοινωνική δράση με το σκοπό της Επιτροπής.

Η Επιτροπή θα συνεδριάσει για πρώτη φορά την Τετάρτη 13 Απριλίου 2011, ώρα 18:00, στο Δημαρχείο Ιερισσού.

Με δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Χρήστος Πάχτας ανέφερε τα εξής:

«Ως Δήμος Αριστοτέλη προχωρήσαμε στη συγκρότηση της Επιτροπής αυτής και μάλιστα με διευρυμένη σύνθεση, προκειμένου να υπάρχει η ευρύτερη δυνατή αντιπροσώπευση από φορείς που ασκούν ανάλογη δράση.

Το έργο της επιτροπής είναι συμβουλευτικό, για την επεξεργασία και εισήγηση στο δημοτικό συμβούλιο θεμάτων που σχετίζονται με την ανάπτυξη του τουρισμού και την προβολή του δήμου. Η Επιτροπή εισηγείται τα αναγκαία μέτρα για την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του τουριστικού τομέα και παρακολουθεί την απόδοσή του, ώστε να ενημερώνει σχετικά το δημοτικό συμβούλιο.

Ήδη από την προεκλογική περίοδο κάναμε σαφή αναφορά στις παγκόσμιες μοναδικότητες της περιοχής μας και την ανάγκη ανάδειξης αυτής της τεράστιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ο Δήμος μας αποτελεί τη γενέθλια γη ενός από τα μεγαλύτερα πνεύματα της ανθρωπότητας, που επηρεάζει μέχρι και σήμερα τους τομείς της φιλοσοφίας και της επιστήμης, του δικού μας Αριστοτέλη.

Η γειτνίαση με το Άγιο Όρος, το κέντρο του Ορθόδοξου μοναχισμού, με κειμήλια ανεκτίμητης αξίας, δημιουργεί τεράστιες δυνατότητες ανάδειξης αυτής της μοναδικής αγιορείτικης κληρονομιάς.

Η διώρυγα του Ξέρξη, το μοναδικό μνημείο των Περσών στην Ευρώπη, μπορεί να εξελιχθεί σε έναν ακόμη ισχυρό πόλο έλξης επισκεπτών.

Ο τεράστιος ορυκτός πλούτος της περιοχής και ο ιστορικός ρόλος που διαδραμάτισε η μεταλλευτική δραστηριότητα, μπορούν να αναδειχθούν με τη δημιουργία ενός πρότυπου μεταλλευτικού πάρκου στην περιοχή.

Η αρχιτεκτονική μας κληρονομιά και ο παραδοσιακός χαρακτήρας πολλών από τους οικισμούς του Δήμου μας θα μπορούσαν να αναδειχθούν.

Τέλος ο συνδυασμός βουνού και θάλασσας, οι αναρίθμητες ομορφιές και το μοναδικό φυσικό κάλος της περιοχής και οι πολλοί και αξιόλογοι αρχαιολογικοί χώροι, οι οποίοι θα μπορούσαν να αναδειχθούν σε επισκέψιμους χώρους, μπορούν να την καταστήσουν προορισμό χιλιάδων επισκεπτών από όλο τον κόσμο.

Πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι η ανάπτυξη συνεργασιών με τους συναρμόδιους επαγγελματικούς φορείς της τοπικής κοινωνίας για την εναρμόνιση των πολιτικών μας και το συντονισμό των δράσεων, με σκοπό την υποβοήθηση της τουριστικής ανάπτυξης, τη βελτίωση της ποιότητας και της ανταγωνιστικότητας του τουρισμού του δήμου και την προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων στον τομέα του τουρισμού. Παράλληλα θα δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα και στην ανάπτυξη νέων εναλλακτικών μορφών τουρισμού στην περιοχή του Δήμου Αριστοτέλη, με απώτερο σκοπό τη δημιουργία ενός ποιοτικού τουρισμού».

Από το γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: