Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Καταγγελία φορέων Δήμου Αριστοτέλη

ΠΡΟΣ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ, Δ/ΝΣΗ ΕΡΓΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

Κ. Δήμαρχε
Το μεσημέρι της Τρίτης 05/04/2011 ενημερωθήκαμε τηλεφωνικά (και επιλεκτικά, αφού δεν ενημερώθηκαν όλοι οι φορείς) από το γραφείο σας ότι σήμερα Τετάρτη 06/04/2011 πρέπει να είμαστε στην αίθουσα του Πολιτιστικού κέντρου Ιερισσού προκειμένου να ενημερωθούμε από αποσταλμένους του Υπουργείου για την υδροδότηση της προ του Άθω περιοχής από το φράγμα Πετρένια.
Όμως ταυτόχρονα, από τις αναρτήσεις του Υπουργείου στη διαύγεια, έκπληκτοι διαπιστώνουμε ότι με τα έγγραφα Δ6/οικ/751 και Δ6/οικ/755 της Διεύθυνσης Έργων Ύδρευσης και Αποχέτευσης, η μετάβαση των υπαλλήλων στην Ιερισσό γίνεται με σκοπό την ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ με τοπικούς φορείς για τη μελέτη με τίτλο ¨Ύδρευση Ν. Χαλκιδικής -Μελέτη φράγματος Πετρένια στην περιοχή Γοματίου και έργων καθαρισμού, Μεταφοράς και αποθήκευσης νερού¨.

Αναρωτιόμαστε λοιπόν.
Για ποιο λόγο η διαβούλευση βαφτίστηκε από το γραφείο του Δημάρχου ενημέρωση.
Τι κρύβει η σπουδή με την οποία οργανώνεται μία τέτοια διαδικασία που αφορά το μέλλον του Δήμου συνολικά.
Τι σκοπό έχει η προσπάθεια εξαπάτησης πολιτών, Δημοτικών Συμβούλων και φορέων από την Δημοτική Αρχή.
Δηλώνουμε ότι για την υδροδότηση της προ του Άθω περιοχής νερά υπάρχουν σε επάρκεια και άριστης ποιότητας στην περιοχή του Κακάβου και με μικρές παρεμβάσεις και όχι με φαραωνικά έργα τύπου φράγματος Πετρένια μπορούν να λύσουν το πρόβλημα για το μέλλον.
Τι άλλαξε από τις εκλογές μέχρι σήμερα που ο κ. Δήμαρχος διέδιδε δεξιά και αριστερά ότι το μέγεθος του έργου έγινε με γνώμονα τις αμοιβές των μελετητών και όχι τις ανάγκες του τόπου και σήμερα με διαδικασίες εξπρές και με τεχνάσματα προωθεί την υλοποίησή του.

Τι σχέση μπορεί να έχει η σημερινή διαδικασία, με την ανάγκη αδειοδότησης του επενδυτικού σχεδίου της Ελληνικός Χρυσός, για την οποία το σύνολο της κοινωνίας είναι αρνητικό.

Για όλα τα παραπάνω καταγγέλλουμε την σημερινή διαδικασία (ενημέρωσης-διαβούλευσης-εξαπάτησης) της κοινωνίας της προ του Άθω περιοχής και καλούμε την Δημοτική αρχή αφού ενημερώσει για τις προθέσεις της να φροντίσει για την οργάνωση ουσιαστικής διαβούλευσης, όπου θα κληθούν να τοποθετηθούν και να ακουστούν όσοι φορείς, επιστήμονες και απλοί πολίτες έχουν άποψη για το θέμα.

Καθιστούμε σαφές στην Δημοτική αρχή, ότι σε κάθε προσπάθεια εξαπάτησης της Τοπικής κοινωνίας και εκμαίευσης της συναίνεσης των Δημοτών με παράτυπες και στα όρια της νομιμότητας μεθόδους θα μας βρίσκει μπροστά της.

Απαιτούμε την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των δημοτών για πράγματα που τους αφορούν ώστε να μπορούν να αποφασίζουν υπεύθυνα για το μέλλον τους.

Συντονιστικό Φορέων Δημοτικής Ενότητας Σταγείρων –Ακάνθου
Επιτροπή Αγώνα Μεγάλης Παναγίας
Επιτροπή Αγώνα Δημοτικής Ενότητας Αρναίας
ΠΗΓΗ:somporo

Δεν υπάρχουν σχόλια: