Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου και Λυκείου Ιερισσού


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου και Λυκείου Ιερισσού
Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου και Λυκείου Ιερισσού με αφορμή τις προσαγωγές μαθητών δηλώνουμε την αντίθεση μας σε πρακτικές που διαταράσσουν την ομαλή λειτουργία του σχολειού μας. Το σχολείο αποτελεί πυρήνα μάθησης και μετάδοσης ιδεών, διαμορφώνει χαρακτήρες. Οφείλουμε να το θωρακίσουμε και να το προστατεύσουμε με κάθε μέσο.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα στην περιοχή μας γίνονται μαζικές προσαγωγές, παράνομες λήψεις γενετικού υλικού , καταστρατήγηση συνταγματικών δικαιωμάτων , στα πλαίσια του γενικότερου κλίματος εκφοβισμού και τρομοκρατίας που επιχειρήται να επιβληθεί.Δεχτήκαμε τη τεταμένη αυτή κατάσταση, δεν μπορούμε όμως να ανεχτούμε την στοχοποίηση των παιδιών μας, δεν μπορούμε να τα βλέπουμε συνεχώς φοβισμένα. Καλούμε όλους τους
γονείς να σταθούν πλάι μας.
Είμαστε οικογενειάρχες που δουλεύουμε σκληρά, έχουμε μεγαλώσει με αρχές , αξίες και ιδανικά τα οποία μεταλαμπαδεύσαμε και στα παιδιά μας. Αποδοκιμάζουμε κάθε μορφή βίας από όπου κι αν προέρχεται γιατί πιστεύουμε ότι η βίαα μόνο βίαα αναπαράγει. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στη ζωή, στο να λέμε ειρηνικά ΟΧΙ στην καταστροφή του τόπου μας.
Ελπίζουμε στην επικράτηση της σύνεσης και της λογικής, στην εφαρμογή του συντάγματος, ελπίζουμε οι αρμόδιοι φορείς να συνειδητοποιήσουν ότι έχουν να κάνουν με ανθρώπινες ζωές και μάλιστα παιδικές. Η λήψη μέτρων για την τήρηση της νομιμότητας και την αποφυγή οποιασδήποτε προκλητικής συμπεριφοράς σε βάρος ανήλικων αποτελεί υποχρέωση όλων.
Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων:
Αριστοτέλειου Λυκείου Ιερισσού
Γυμνασίου Ιερισσού

Δεν υπάρχουν σχόλια: