Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 30.000-40.000 λαού βροντοφώναξε: ΟΧΙ στην ΝΕΑ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΑ - ΟΧΙ στο μεγαλύτερο διαπλεκόμενο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης - ΟΧΙ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ.



Η καταστολή έφερε … εξέγερση!.. απίστευτη η συγκέντρωση στην Θεσσαλονίκη Πίστευαν ότι με την επιβολή του στρατιωτικού νόμου στην ΒΑ Χαλκιδική θα τρομοκρατούσαν τους πολίτες. Το αποτέλεσμα είναι ακριβώς το αντίθετο. 
Καθώς η κεφαλή του συλλαλητηρίου ξεπρόβαλε ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ  ΒΕΝΙΖΈΛΟΥ,  Η ΟΥΡΑ ΤΗΣ ΗΤΑΝ ΤΣΙΜΙΣΚΗ ΚΑΙ
ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ. 
Στην αρχή στον τίτλο μας υπήρχε η εκτίμηση για 60-70000 κόσμου. Φίλοι μου είπανε ότι ήμουν υπερβολικός.Μπορεί να ήταν πράγματι έτσι γιατί δεν είμαστε επαγγελματίες δημοσιογράφοι και ο υπολογισμός μας να ήταν αυθαίρετος. Όμως οι εξής αλήθειες παραμένουν: 
1) Η διαδήλωση ήταν τεράστια και θύμιζε τα συλλαλητήρια  του πολυτεχνείου της  μεταχουντικής περιόδου.
2) Η αρχική περιγραφή παραμένει. Μόλις  είδα να ξεκινάει και το τελευταίο μέρος της πορείας από την ΧΑΝΘ κατέβηκα στον Λευκό Πύργο και σε 20 λεπτά είδα την πορεία να εμφανίζεται στην παραλία από την Βενιζέλου και συγχρόνως έβλεπα την πορεία από την Παύλου Μελά στην Τσιμισκή να συνεχίζεται κανονικά. Τα συμπεράσματα για τον αριθμό του πλήθους δικά σας. Πάντως η προπαγάνδα περί διχασμού της κοινωνίας έχει καταρριφθεί για μια ακόμη φορά. Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου είναι κατά των μεταλλείων.

 Η κυβέρνηση για μια ακόμη φορά μπορεί να χαρακτηριστεί αντιλαϊκή, υποστηρίζοντας την βία για την υπεράσπιση συμφερόντων αντιθέτων από αυτά της κοινωνίας.





http://thessalonikimesaapoeikones.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: